Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Land Rover Defender 110 најверојатно и пишува 10 литри на 100км што не е многу за ваков ѕвер

Ама види колку КС има и спореди ги другите истата таква тежина и КС и колку троши па ќе знаеш на што мислам

Sent from my iPad using Tapatalk

Ми треба помош. Имам Пежо 206 1.1, ( бензин) произведено 1998 година. Пред некој ден наполнив бензин, понинав околоу 1 км и колата сред пат ми угасна. После тоа не можам да ја заплам. Пред да на наполнам гоирво, во резервоарот имав околу една цртка и пол. Што може да биде проблемот. Не се разбирам во атомобили. За секој совет и поука ви благодарам

Ми треба помош. Имам Пежо 206 1.1, ( бензин) произведено 1998 година. Пред некој ден наполнив бензин, понинав околоу 1 км и колата сред пат ми угасна. После тоа не можам да ја заплам. Пред да на наполнам гоирво, во резервоарот имав околу една цртка и пол. Што може да биде проблемот. Не се разбирам во атомобили. За секој совет и поука ви благодарам
Да не ти ставиле дизел?

Последно уредено:
ja imam smetkata, po se izgleda NE, spored nea Benzin e staveno
Автоматски споено мислење:

Што може да биде проблемот?
Акумулатор, стартер мотор (алансер) провери (ако не вергла воопшто)...

Знам дека има цела тема за горива ама таму испадна нерешено вин вин. Досега сум полнел на Макпетрол. Дилемата ми е бензин (не дизел) ултра про рејс бс 100 на Макпетрол или ектоспорт бс 98 на Лукоил, по ваши искуства, од кое сте осетиле (не само поголема километража) подобра работа (посмирен, поголема снага и слично) на моторот и целиот систем поврзан со согорување и сонди/сензори?

Ајде сега нова ситуација.....Додека го испуштам кумплунгот при поаѓање слушам (так-так-так-так неколку пати се додека не ја ослободам папучата скроз) тропкање. Во возење нема абнормални звуци и сл. Само при поаѓање го слушам тропкањето. Во рикверц го нема тропкањето.

Вергла. Бензинот е наточен на бензиска пумпа на Макпетрол
Кога ќе дадеш контакт пред палење излези и наслушни кај резервоарот дали работи бензинската пумпа, наредно треба да провериш свеќиците да не се замастени.

Кога ќе дадеш контакт пред палење излези и наслушни кај резервоарот дали работи бензинската пумпа, наредно треба да провериш свеќиците да не се замастени.
Jas go vozam istiot motor na Citroen Ax...i se soglasuvam deka najgolema sansa e pumpata da e riknata

Digni go zadnoto sedište, zastani blizu so ušeto od desnata strana kade e plastičniot.kapak.....i nekoj drug neka dadi kontakt. Treba 2-3 sekundi da slušaš zuenje na.motorce
Ako nema zuenje....pumpata e otidena
Ne kupuvaj pred vreme pumpa....bidejki ima nekolku modeli. Prvo izvadi ja...pa odi da ja kupis
Dosta e nezgodno sam da ja menuvaš. Jas samiot ja smeniv.....no čepkam koli mnogu odamna...i plus od Kičevo sum

Ајде сега нова ситуација.....Додека го испуштам кумплунгот при поаѓање слушам (так-так-так-так неколку пати се додека не ја ослободам папучата скроз) тропкање. Во возење нема абнормални звуци и сл. Само при поаѓање го слушам тропкањето. Во рикверц го нема тропкањето.
Да напоменам дека овој звук го има само кога испуштам кумплунг при поаѓање без додавање на гас. Кога малце ќе додадам гас при тргнување нема звук. Колата е пунто -бензин

Спремај си пари за замаец...
Колку пари се движи замаец за пунтово 1,1 мотор? Дали тогаш ќе треба да се менува и сет ламела, потисна и друг лагер? И уште колку имам да возам со оваа ситуација, ризик да ме остави некаде..?

Замаецот би требало да е, ако е dual-mass, тие се скапи...
Тресе при палење и гасење...
Автоматски споено мислење:

Колку пари се движи замаец за пунтово 1,1 мотор? Дали тогаш ќе треба да се менува и сет ламела, потисна и друг лагер? И уште колку имам да возам со оваа ситуација, ризик да ме остави некаде..?
Ако менуваш, менувај цел сет, со се замаецо... Над 500€ би требало да кошта...

замаец со дупла маса има кај дизелите....и мислам дека кај Пунтото е обичен замаец, а федерите што служат за пригушување на вибрациите таму мислам дека се на ламелата

звук што крцка можи да доаѓа и од предницата,држач на мотор, но пре све најмногу од потисната плоча и ламелата

ако е фиксен замаец...неможи од него да доаѓа звукот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom