Land Rover Defender 110 најверојатно и пишува 10 литри на 100км што не е многу за ваков ѕвер
Ама види колку КС има и спореди ги другите истата таква тежина и КС и колку троши па ќе знаеш на што мислам
Sent from my iPad using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Land Rover Defender 110 најверојатно и пишува 10 литри на 100км што не е многу за ваков ѕвер
Да не ти ставиле дизел?Ми треба помош. Имам Пежо 206 1.1, ( бензин) произведено 1998 година. Пред некој ден наполнив бензин, понинав околоу 1 км и колата сред пат ми угасна. После тоа не можам да ја заплам. Пред да на наполнам гоирво, во резервоарот имав околу една цртка и пол. Што може да биде проблемот. Не се разбирам во атомобили. За секој совет и поука ви благодарам
ja imam smetkata, po se izgleda NE, spored nea Benzin e stavenoДа не ти ставиле дизел?
Акумулатор, стартер мотор (алансер) провери (ако не вергла воопшто)...ja imam smetkata, po se izgleda NE, spored nea Benzin e staveno
Автоматски споено мислење:
Што може да биде проблемот?
Вергла. Бензинот е наточен на бензиска пумпа на МакпетролАкумулатор, стартер мотор (алансер) провери (ако не вергла воопшто)...
Кога ќе дадеш контакт пред палење излези и наслушни кај резервоарот дали работи бензинската пумпа, наредно треба да провериш свеќиците да не се замастени.Вергла. Бензинот е наточен на бензиска пумпа на Макпетрол
Jas go vozam istiot motor na Citroen Ax...i se soglasuvam deka najgolema sansa e pumpata da e riknataКога ќе дадеш контакт пред палење излези и наслушни кај резервоарот дали работи бензинската пумпа, наредно треба да провериш свеќиците да не се замастени.
Да напоменам дека овој звук го има само кога испуштам кумплунг при поаѓање без додавање на гас. Кога малце ќе додадам гас при тргнување нема звук. Колата е пунто -бензинАјде сега нова ситуација.....Додека го испуштам кумплунгот при поаѓање слушам (так-так-так-так неколку пати се додека не ја ослободам папучата скроз) тропкање. Во возење нема абнормални звуци и сл. Само при поаѓање го слушам тропкањето. Во рикверц го нема тропкањето.
Колку пари се движи замаец за пунтово 1,1 мотор? Дали тогаш ќе треба да се менува и сет ламела, потисна и друг лагер? И уште колку имам да возам со оваа ситуација, ризик да ме остави некаде..?Спремај си пари за замаец...
Замаецот би требало да е, ако е dual-mass, тие се скапи...Ајде сега нова ситуација.....Додека го испуштам кумплунгот при поаѓање слушам (так-так-так-так неколку пати се додека не ја ослободам папучата скроз) тропкање. Во возење нема абнормални звуци и сл. Само при поаѓање го слушам тропкањето. Во рикверц го нема тропкањето.
Ако менуваш, менувај цел сет, со се замаецо... Над 500€ би требало да кошта...Колку пари се движи замаец за пунтово 1,1 мотор? Дали тогаш ќе треба да се менува и сет ламела, потисна и друг лагер? И уште колку имам да возам со оваа ситуација, ризик да ме остави некаде..?