- Член од
- 23 јули 2019
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 0
Mislev na Aleksandar Aleksov. Ako e ova stvarno toj Trifunovski jas odam i se frlam od most! Ne mi se veruva da ima tolku potresna prikazna napisano, a da e dete. Cudno, duri i neveroijatno!
Mislev na Aleksandar Aleksov. Ako e ova stvarno toj Trifunovski jas odam i se frlam od most! Ne mi se veruva da ima tolku potresna prikazna napisano, a da e dete. Cudno, duri i neveroijatno!
Бев јас. Само ги наредиле книгите, не се ни потрудиле да стават колку им е редовна, а колку сегашна цена, па мора да прашуваш.Да не беше некој до сега на малиот саем во МКЦ? Како се со цените издавачкиве куќи?
Мемоари се во прашање, од чисто занаетски аспект е лошо напишана. Коментарите и освртите на филмовите се сведуваат најчесто на две реченици и се однесуваат на тривијални и технички информации за време на снимањето (тривијални во смисла, кога се снимал Godfather, Марлон Брандо насабајле пиел кафе со три коцки шеќер и слично)... Ако си некој тежок синефил, ќе се изнасмееш на глупостите...Ми кршиш филм со Филмски клуб, ја купив уште дента кога излезе од печат и ја чував за празнициве.
Јас ја прочитав во еден ден, ама залежан на плажа, без да се замарам многу, па не ми беше лоша. Изгледа во други услови и читачки положби би се помачил со читањеМемоари се во прашање, од чисто занаетски аспект е лошо напишана. Коментарите и освртите на филмовите се сведуваат најчесто на две реченици и се однесуваат на тривијални и технички информации за време на снимањето (тривијални во смисла, кога се снимал Godfather, Марлон Брандо насабајле пиел кафе со три коцки шеќер и слично)... Ако си некој тежок синефил, ќе се изнасмееш на глупостите...
... нешто те пофалија за некоја „твоја книга“ зашто нема некое инфо?Јас ја прочитав во еден ден, ама залежан на плажа, без да се замарам многу, па не ми беше лоша. Изгледа во други услови и читачки положби би се помачил со читање
Инаку на саемот немаше и некој попуст, беа редовни цени, а изборот беше доста слаб. Ја собирам с.р. едицијата од Блесок и не најдов ништо што го немам, имаа се на се 10тина книги.
Овие од Heros џабе да ги даваат книгите не вредат, а не некој да плати.
Зошто, што е работата? Чисто ме интересира дека немам разгледано до сега ниту една книга од нив.Овие од Heros џабе да ги даваат книгите не вредат, а не некој да плати.
Јас 2 купив, не ја научив грешката од првиот пат. Прво ја купив 'Уметноста на војувањето' оти кога излезе само што ја имав прочитано српската верзија 'Умече ратовања'. Српската беше убаво организирана со поглавја, со толкувања на кажувањата од книгата и вистинско уживање да се чита. Преводот од Хероес беше тежок ужас, нејќам да навредувам особено не некого кого не го знам, ама преведувачот ко ниедна книга да немал прочитано во животот. Од друга страна некако им се погоди периодот или насловната или реклама не знам што и едно чудо луѓе постираа дека ја купиле и дека ја читаат. Тоа особено ме изнервира оти така луѓе не се навлекуваат на книги, туку напротив се оддалечуваат уште повеќе. Уствари, за преводот сега сликав споредба на српската и македонската, ова е само исечок, цела книга е ваква, да не ја аплоадирам целата сега.Зошто, што е работата? Чисто ме интересира дека немам разгледано до сега ниту една книга од нив.