D
Deleted member 12196
Гостин
Отидовте многу далеку. Ајде да се вратиме во Сончевиот систем.
Кога ќе можеме да ја гледаме Венера преку ден?
Кога ќе можеме да ја гледаме Венера преку ден?
како што имам причитано..научниците пишуваат дека звездата ќе експлодира ,,сега,, што во превод значи денес или за милион години.....што е во астрономски жаргонИако се шпекулираше дека Битлџус ќе експлодира за најмалку 100.000 години, научниците веќе воочија дека нешто чудно се случува со оваа ѕвезда
A giant star is acting strange, and astronomers are buzzing
The red giant Betelgeuse is the dimmest seen in years, prompting some speculation that the star is about to explode. Here's what we know.www.nationalgeographic.com
Не се плашете, врз нас ќе нема никаков ефект, али ако експлодира ќе можеме со голо око да ја гледаме таа појава неколку месеци пред да исчури комплетно.
Битлџус можеби е веќе рокнат, али какошто кажа ти додека да дојде таа слика овде на Земјата да можеме сите да ја видиме ќе треба да поминат години и години... сепак линкот што го поставив е од денес, научниците забележале чудна светлина кај таа ѕвезда, па една од претпоставките е и дека веќе е рокнатаДодека да дојде таа светлина до овде....ехеее
Рачунајте дека Сонцето кај шо гледате у моментот кога ќе погледнете нагоре, било на таа позиција пред 8 минути. Најблиската друга ѕвезда тоа што сега го гледаме е светлина што ја емитирала пред 4 години, а Бетелгис кога ќе рокне ќе и требаат 700 години на светлината да дојде до овде....така да, ако тоа не се случило тогаш, тешко дека ќе гледаме некои такви спектакли на небото у нашиов животен век.
На која страна на небото? Околу мене се се' дрва, ќе ме коштаат 2 миљарди кометиве да излезам да ги гледам.Цела редица комети во моментов проаѓа на небото. Ги забележал некој друг?
Автоматски споено мислење:
Овде читам сателитски воз. Дали се работи за истиот феномен, не знам
Светот ужива во глетката на сателитскиот воз, Македонците синоќа се преплашија!
Сателитскиот воз кој синоќа можеше да се забележи над повеќе градови во земјава, ги преплаши Македонците, па многумина кои успеале да го фотографираат ги објавуваа фотографиите на социјалните мрежи, со што започна лавина од претпоставки и теории на заговор.Најчестите коментари беа дека стануваfokus.mk
Од ај да кажам југ-југозапад условно Сарај, Матка кон североисток. Над нас, визуелно. Јако е, прво мислевме авиони сеНа која страна на небото? Околу мене се се' дрва, ќе ме коштаат 2 миљарди кометиве да излезам да ги гледам.
Ништо, ај ваљда ќе потраат дур се спушти ова забранава.Од ај да кажам југ-југозапад условно Сарај, Матка кон североисток. Над нас, визуелно. Јако е, прво мислевме авиони се
пишува вечерва ќе имало пак кај 8:40 навечерНишто, ај ваљда ќе потраат дур се спушти ова забранава.
Сеуште нема :/пишува вечерва ќе имало пак кај 8:40 навечер
️ See A Satellite Tonight ️
️ Find out how to see satellites in the night sky, no telescope required.james.darpinian.com
Ако имам среќа да олабават со полицискиов час, ќе го фатам ова....пишува вечерва ќе имало пак кај 8:40 навечер
️ See A Satellite Tonight ️
️ Find out how to see satellites in the night sky, no telescope required.james.darpinian.com