UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 јули 2018
Мислења
1.591
Поени од реакции
2.471
Pa me prasuvas da sporedam igrac od sredinata na City so golemiot Valverde, toa i go storiv, ne znam sea zaso odednas kme kme kmeee prais. Sredinata na Real moze za kur da mu se fati na De Brujne, momentalno uz Mesi igrac no. 1 u svet. Taka e toa cel svet ne moze da go neutralizira ama golemiot Valverde ke go sprecel. :pos:
Daj ne tresete ebate, City ima strasna sredina, i prva postava i klupa, Gundogan, Silva, Rodri, Fernandinjo, KDB, Foden, odlicni igraci site do eden.
Освен Де Брујне кој фактор се овие другите. Валверде и Каземиро ке го изедат Кевин у средина ке го отсечат тотално топка нема да помириса. Гундоган и Родри океј играчи Фернандињо ужас, Фоден детето терен нема да помириса. Зачувај ми го коментарот слободно и цитирај ме после двомечот.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.971
Поени од реакции
8.196
Слабо го имате гледано Сити изгледа ако ви се нереални проценките.

Моментално врв од тим, не врв од тим, врв од два тима имаат, па и со сто повредени играат предобро.

Со Азар ли ќе игра Реал, ќе се поправи за празнициве 10 кила, до април нема да ослаби

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Ај и јас со кратки коментари...

Реал - Сити шансите се скоро 50-50. Вака Сити ми е ептен благ фаворит ама Реал знаат да се разиграат кога никој не очекува. Башка Зидан знаеме што знае да направи во ЛШ а и ќе бидат крајно напалени да го поразат Пеп. Ќе биде тука жустро до крај.

Барса мислам е скоро сигурна со Наполи. Пишав сега и во фан клубот, ептен сум задоволен со ждрепката. Да беше Анчелоти може ќе беше друга ситуација, вака со Гатузо тешко да избегнат катастрофа на Камп Ноу.

Јувентус 99% е во 1/4 финале и нема што посебно да се каже тука. Очекувам лаганица да тепаат и дома и гости.

Ливерпул - Атлетико се знае кој е фаворит ама Атлетико се таква „подла“ екипа што едвај чека да ја потцениш. Плус нема да ме чуди до февруари да ја кренат формата. Ако Клоп се фокусира на ПЛ може да им се деси нешто слично како со Наполи во групата.

ПСЖ - Дортмунд очекувам да биде дуел со најмногу голови. Двете екипи се офанзивни и нема да калкулираат многу. ПСЖ сепак тука би требало да ќари пошто имаат страшен напад. Ако сите се здрави и во форма мали шанси има тука Дортмунд.

Челзи - Баерн... Ова ми е интересен дуел. Вака на хартија Баерн изгледа голем фаворит, ама мене тие 18 бода во групата не ме импресионираат многу. Ако не им се поклопат коцките јас не ги сметам за кандидат за титула во ЛШ оваа сезона. Челзи па се премногу чудна екипа сега, до скоро беа за пофалба, сега нагло паднаа во формата. Кој знае какви ќе бидат во февруари и март. Тоа дека се неискусни не мора да значи многу, видовме лани што правеа Ајакс или што му направи Јунајтед на ПСЖ.

Не знам зошто тука толку се потценува Лајпциг. Баш тука јас гледам шанса за изненадување. Од тоа што сум ги гледал имаат стварно добро уигран тим и супер тренер. Тотенхем и со Мурињо има доста слабости што Германциве можат да ги искористат.

Аталанта - Валенсија на хартија најбош дуел. Ќе биде неизвесно тука. Мала предност им давам на Валенсија ама нема да ме изненади да има пак сензација од Аталанта.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.157
Поени од реакции
19.552
Слабо го имате гледано Сити изгледа ако ви се нереални проценките.

Моментално врв од тим, не врв од тим, врв од два тима имаат, па и со сто повредени играат предобро.

Со Азар ли ќе игра Реал, ќе се поправи за празнициве 10 кила, до април нема да ослаби
До пред една една недела немавте вакво мислење за Сити, Пеп беше преценет, сега тепаа неколку кола со по 5 разлика и одма пак станаа екипиште :)
Страшна работа е како се менуваат мислења на форумот од коло во коло, не зборам за тебе конкретно да не ме сватиш погрешно.
:ROFLMAO: За коментарот за Азар

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.676
Поени од реакции
4.155
До пред една една недела немавте вакво мислење за Сити, Пеп беше преценет, сега тепаа неколку кола со по 5 разлика и одма пак станаа екипиште :)
Страшна работа е како се менуваат мислења на форумот од коло во коло, не зборам за тебе конкретно да не ме сватиш погрешно.
:ROFLMAO: За коментарот за Азар
"Прочитан буквар" беше до минатото коло... Преку ноќ се сменија работите

M

Mayavin

Гостин
Toa bese vremeto koa vi igrase Kiki... Sam igrase on u LŠ, a sega bez nego ste momentalno prosek na evroscenata
Фан на Барса сум иначе, колку и да ги мрзам и сум јадел трици за нив дека се гзларска екипа, крај краева имам респект кон нив, дали се без залижаниот или не они секад ке се нај не предвидлива екипа. Баш и ќељавицата им е на клупа.

Ќе видиме до февруари, Реал ако заостанува Ла Лига ке иде all in на лш, а истото важи и за Сити, така да искрено и реално 50-50 е.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.971
Поени од реакции
8.196
Не знам како може да биде прочитан буквар кога две сезони освојува со максимален број бодови, а лани милиметри фалеа да помине со Тотенхем и да има големи шанси да освои и ЛШ

Годинава Сане се повреди на првиот натпревар, Компани се пензионира, а Лапорт се повреди на третиот. Да не биде оправдување зошто имаат милијарда потрошено на трансфери, но сепак имаат голем број на повреди, а сепак на речиси сите натпревари доминираат.

За разлика од нив Реал игра премногу килаво, нема течност, често се мачи до последните минути и реално заостанува зад Сити. Моментално не можат да се носат со интензитетот на игра што го практкуваат Сити, а и го немаат Роналдо да ги вади во клучни моменти.

M

Mayavin

Гостин
Не знам како може да биде прочитан буквар кога две сезони освојува со максимален број бодови, а лани милиметри фалеа да помине со Тотенхем и да има големи шанси да освои и ЛШ

Годинава Сане се повреди на првиот натпревар, Компани се пензионира, а Лапорт се повреди на третиот. Да не биде оправдување зошто имаат милијарда потрошено на трансфери, но сепак имаат голем број на повреди, а сепак на речиси сите натпревари доминираат.

За разлика од нив Реал игра премногу килаво, нема течност, често се мачи до последните минути и реално заостанува зад Сити. Моментално не можат да се носат со интензитетот на игра што го практкуваат Сити, а и го немаат Роналдо да ги вади во клучни моменти.
Истиве муабети и предходниве години се вртеа, гзларски, последна минута, офсајди, без вар, кариес бутурот. И на крај 4 титули во 5 години. Колку и да мрчиме историјата ги памти победниците. А едно е сигурно, Реал никад несмее да биде подценет. Тепаа они 2-0 во Амстердам ама за нивна несреќа и моја радост ги подценија децата и им се деси карамбол. Зизу не очекувам таква глупост да направи, така да очекувам прејаки две утакмици.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Проблемот со премиер лига фановите е што слабо гледаат утакмици од шпанско, па врз база на партии на Де Брујне против екипи ко Арсенал кои се во слободен пад, немаат никаква одбрана и немаат тренер си ги градат очекувањата и против Реал. Голем дел од играчиве на истиов овој Сити играа против Реал 2016 та, па гледам колку доминираа тогаш. Али ок сега Пеп им е тренер и екипи ко Арсенал ги тепаат со по неколку гола разлика, така да нема лабаво, иако за разлика од нив ја не би се осудил да кажам дека Реал 100% оди понатака и лесно ќе ги помине.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.888
Поени од реакции
116.202
Pa nikoj ne rece deka City odi 100% ponataka (barem od nas so koi pravese muabet), nego deka City ima podobra sredina i zatoa mislam deka ke projdat dalje. I ti se ubaci so sramnite sporedbi so Valverde i i eba mater na diskusijata. Ete Obi si dade konstruktivna replika, go pofali i on Fede ama barem ne se izblamira deka City nema takov igrac ili deka ima poslaba sredina od Real.

Ebago ne sme Nostradamusi pa da ja predvidime idninata, tuku komentirame vrz osnova na realnite nastani momentalno. A momentalno City e podobar klub od Real, barem spored mene, sto normalno ne znaci deka sigurno ke projdat.

Rekov i pred da pocne sezona, treba sveza krv vo Real, a dodeka legne taa krv treba da projdat edna dve sezoni, oti ne moze sve preku nokj. Letoska 200-300m za transferi dadovte od koi samo Hazard e prvotimec, a drugite izmeni, sto znaci deka nesto ne cini ili treba vreme za istoto (ako cini normalno).

Z

zmej gorjanin

Гостин
Pa nikoj ne rece deka City odi 100% ponataka (barem od nas so koi pravese muabet), nego deka City ima podobra sredina i zatoa mislam deka ke projdat dalje. I ti se ubaci so sramnite sporedbi so Valverde i i eba mater na diskusijata. Ete Obi si dade konstruktivna replika, go pofali i on Fede ama barem ne se izblamira deka City nema takov igrac ili deka ima poslaba sredina od Real.

Ebago ne sme Nostradamusi pa da ja predvidime idninata, tuku komentirame vrz osnova na realnite nastani momentalno. A momentalno City e podobar klub od Real, barem spored mene, sto normalno ne znaci deka sigurno ke projdat.

Rekov i pred da pocne sezona, treba sveza krv vo Real, a dodeka legne taa krv treba da projdat edna dve sezoni, oti ne moze sve preku nokj. Letoska 200-300m za transferi dadovte od koi samo Hazard e prvotimec, a drugite izmeni, sto znaci deka nesto ne cini ili treba vreme za istoto (ako cini normalno).
Свежата крв стигна во Реал и допрва ќе стигнува. За промашени трансфери може да се збори за Винициус и Јович донекаде од досега прикажаното, иако немаат многу минути позади себе, за другите не би рекол, уште помалку за Кубо и Одегард кои се по позајмици, особено вториов кој е најдобар играч на Сосиедад. Ај за да не го тупиме, ниту Родри, ниту Гундоган, ниту Фернандињо би му земале место на Феде во прв тим сезнава доколку би играле за Реал наведениве.

Последно уредено од модератор:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.157
Поени од реакции
19.552
Свежата крв стигна во Реал и допрва ќе стигнува. За промашени трансфери може да се збори за Винициус и Јович донекаде од досега прикажаното, иако немаат многу минути позади себе, за другите не би рекол, уште помалку за Кубо и Одегард кои се по позајмици, особено вториов кој е најдобар играч на Сосиедад. Ај за да не го тупиме, ниту Родри, ниту Гундоган, ниту Фернандињо би му земале место на Феде во прв тим сознава доколку би играле за Реал наведениве.
Јесте изедов гомна на почеток на сезона за Феде и ме демантира јако последниве кола ама полека малце вчера стана играч Феде, полусезона сме и 10 утакмици дали има изиграно Феде.
Гундоган и Фернандињо се играчи години наназад, знам дека сте импресионирани од него а и оправдано е ама вакви постови не :)
Томас на пример има прејака сезона исто како и Феде, и лани исто имаше добра сезона па не се осудвам да го величам толку и да го споредвам со некои играчи оти е сеуште рано.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Значи рековме според игрите сезонава, пошто ликов од погоре напраи дека Реал е без средина и не може со таа на Сити, ко да праи муабет за Арсенал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom