UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Значи можело да се поништи гол и после 5минути игра, (иако веќе противникот постигнал гол) а нема врска дали имал или немал посед... само во Италија тоа не е можно.

пс. Полошо од Интер неможеше да биде, од 2-0 на 1-1 :D
Mozno e im se desi na Fiorentina mislam, ali od ova poglupo nema.Sea ke gi motivira Konte i u vtoro ke im ebat sve po spisok

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.244
Поени од реакции
18.448
Што се деси уствари на Интер?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Каков клошарски однос на Клоп и на дел од играчите на Ливерпул :sick::sick:
Ме дупиш така? Каква дно од екипа е ова Наполи, треба од корен све да им се распадне.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ме дупиш така? Каква дно од екипа е ова Наполи, треба од корен све да им се распадне.
Не те „дупи“, него сериозен е. Мислам, сам си има кажано дека Ливерпул му е омразен тим (не знам зошто), така да не ми е релевантен кога станува збор за Пул.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.244
Поени од реакции
18.448
Клоп се однесува како неандерталец, ми прави мимики и гестови барајќи пенал, за кој Мане треба да е среќен што не доби жолт за симулација.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.926
Поени од реакции
116.353
Што се деси уствари на Интер?
Imase situacija za penal, ne prekina igrata, inter trgna u napad, izgubi topka, trgna akcija Slavija od golmanot nivni, ja presece Lautaro, mu dodade na Lukaku i ovoj na prazna mreza pogodi za 0 2. Sudijata otide VAR za penal da glea, penal sto verojatno i ne bese ili vo najmala raka somnitelen bese ama aj. E toa se desi, da dae Gospod nekoj ko Hitler pak Polska da ja pokori.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Клоп се однесува како неандерталец, ми прави мимики и гестови барајќи пенал, за кој Мане треба да е среќен што не доби жолт за симулација.
Наполи полувремево го изигра попрљаво и педерски од речиси секој противник со кој што Ливерпул сум го гледал сезонава. Секоја реакција е оправдана. Ако ова е нормално за екипа од серија а, мнг работи ми се појасни за фудбалот таму.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.170
ептен клошарска екипа овие наполи ама знаат да се бранат
Автоматски споено мислење:

буши ги деки
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не знам зошто не беше поништен голов, реално го оттурна со рака у директен дуел/борба за гол.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.244
Поени од реакции
18.448
ВАР ги помести границите во фудбалот малку, сега е потребно и барем малку мозок кај гледачите за да може да ги сфатат работите.

Кога станува збор за ситуација за пенал, судијата може да го консултира ВАР се до наредниот прекин, независно колку време ќе помине. А пак за да не помине премногу време, судијата има можност самостојно да ја прекине играта и да го консултира ВАР, доколку во меѓувреме добие информација дека можеби има пенал.

Истата логика важи и кога има евентуален црвен картон. Судијата може се до наредниот прекин да го консултира ВАР или да ја прекине играта за да оди да гледа.

Кога пак станува збор за поништување гол, судијата може да поништи поради прекршок или офсајд кој настанал во текот на истата акција, без да настанала промена во поседот или пак евентуален прекин.

Е сега најголемата забуна може да настане, ако тој прекршок поради кој го викаат судијата да поништи гол е за црвен картон или пенал. Тогаш не важи дали прекршокот/пеналот настанал во истата акција, туку важат правилата што ги споменав погоре, во првите два пасуси.

Можеби треба една тема за ВАР да се отвори (кој ќе важи за ЛШ, Серија А и Ла Лига каде што примената е идентична) со мислења од релевантни лица, сајтови и со реални примери (има одлични видеа од Серија А со снимена комуникација) ама немам време воопшто, треба доста внимание да се обрне.

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
1.993
Поени од реакции
1.415
Pak ke prasam na koja prevara dobil licenca da bide sudija ovoj del cerro? :unsure:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.170
требаше да падне Салах кога го држеше Кулибали, ама сигурно си рече ќе го викаат дајвер после боље не :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom