Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.203
Поени од реакции
18.311
Zosto Magnaneli i Skocarela kje bidat suspendirani po eden natprevar?
Поради сочни пцовки, воочени преку телевизиска снимка.

Не пишува кон кого се упатени, дали према судии или противници.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Браво за Интер. За Ливерпул викаме дека се богови, колку добро играат и бла бла зошто имаат 28 од 30 бода, додека од друга страна Интер има 25 од 30, што е можеби и поголем подвиг од оној на Ливерпул за почетк на сезона, со оглед на тоа дека Ливерпул е европски шампион и веќе изграден тим а Интер тек почнува да се гради и да создава свој идентитет. Затоа, секоја чест!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Топ се Интер, затоа и пред пар месеци зборев дека очекувам Италијанскава лига да пркне малце повеќе и да имаат подобар успех.

Баш Интер ми се 'dark horse' за некој успех во ЛШ, мислам дека имаат потенцијал за 1/4 финале или 1/2 финале...

Е сеа за во лигава...јбг, Јуве се премногу добри, и им фали дубина на ростерот, ипак освен пар играчи ова е истиот тим што лани заврши на четвртото место со заостанување од 21 (!!!) поен зад шампионот.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
5 od 5 imaat na gosti sto e odlicno i dobar pottik vo bitkata za titulata. Denes na muskuli ali who cares, bodovite se brojat.
Тоа сакав да кажам, само се заакав со друга работа. Се гледа дека вадат на мускули по некој бод плус али ако продолжат вака, добрата и течна игра кога тогаш ќе дојде, па тогаш ќе бидат доминантни на терен по 90 минути.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.341
Тоа сакав да кажам, само се заакав со друга работа. Се гледа дека вадат на мускули по некој бод плус али ако продолжат вака, добрата и течна игра кога тогаш ќе дојде, па тогаш ќе бидат доминантни на терен по 90 минути.
Definitivno. Mene me raduva sto odredeni utakmici gi izigraa perfektno, primer Sampdorija ja pregazija a uvek e zaebano gostuvanje, Milan isto rutinski gi dobija, a i recimo imaa dobar odgovor posle slabi nastapi, Slavija i Juve. Sozreva timot leka poleka, se stvara pobednickiot mentalitet, taka da ke bideme uste bolje vo idnina. Sega i Sensi se vrakja, znaes i sam deka e epten biten igrac za timot.

Bolonja doma mora rutinski da ja dobijat i da idat na povolen rezultat so Dortmund na gosti.

Edit: gosti e Bolonja.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.929
Поени од реакции
23.387
Градскиот совет на Милано им одобрил градење на нов стадион на Милан и Интер ама Сан Сиро не смее да биде чепнат, и да го намалат обемот на проектот, или у превод :kuracc:

Сега тимовите пак се враќаат на идеата новиот стадион да биде у Сесто Џовани областа, каде советот нема толку ингеренции.

Многу глуп народ таљаниве, боже господе

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
Лукаку како сум го зарекол ејј, велев Џеко дава голови надвор од шеснаесетник, а Лукаку не, и ете ти вчера ме демантира,ако приметивте кога идеше накај Конте да се израдуваат и прегрнат му викаше овој е за оној кобникот Шака Лака све му ебам нека јаде гомна пак :D

@Syn виде во второ полувреме на Годин кај му удри топката?? Е за такво нешто на нашиот Манчини досудија пенал кога игравме со Кајари и тоа ситуација каде ако не ја удреше Манчини друг наш ќе ја избиеше.

Не сакам многу да полемизирам и да дискутирам, вајда и сам си свесен сега после онаа ситуацијата на Јувентус( за пеналот не досуден) дека одлуките од ВАР собата па и објавувањето на грешките после секое коло не ми ги тука тек така пренасај како меродавни и релевантни и како факти и "апла" ситуации.
Ќе дојде ред, ситуација каде Интер ќе биде оштетен а нема да дадат ВАР, само од собата ќе му дојават дека нема потреба да се гледа, а по завршувањето на колото ќе објават дека немало грешка тогаш и ти тука ќе квичиш цела недела, па ќе се најде некој ќе ти кажува факти дека во ВАР собата има стручњак и дека после колото ситуацијата не е бележана како грешка на ВАР:toe:

Инаку овие Бреша вчера мора да беа допингувани, трчаа како да нема утре :D

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ќе дојде ред, ситуација каде Интер ќе биде оштетен а нема да дадат ВАР, само од собата ќе му дојават дека нема потреба да се гледа, а по завршувањето на колото ќе објават дека немало грешка тогаш и ти тука ќе квичиш цела недела, па ќе се најде некој ќе ти кажува факти дека во ВАР собата има стручњак и дека после колото ситуацијата не е бележана како грешка на ВАР:toe:

1. Интер веќе беа ограбени лани против Виола кога судијата 5 минути гледаше ВАР за наводна игра со рака на Ди Амброзио и поради притисокот од навивачите и плачењето на Киеза досуди пенал..после се истанцира дека не беше пенал ама никакво фајде немаше за Интер,а поради таа грешка за малце ЛШ немаше да фатат.

2.Бреша не трчаа како допинговани туку Интер од преистрошени стоеја на теренот.

Со Болоња ако излезат со истиот тим(а ќе излезат) веројатно ќе почнат грчеви и истегнувања да има на теренот..не е нормално онакво темпо да издржат..како во НБА на секој втор ден утакмица...што е најинтересно после со Дортмунд за два дена пак играат :pos: ..18-0 ќе изгубат

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.089
Лукаку како сум го зарекол ејј, велев Џеко дава голови надвор од шеснаесетник, а Лукаку не, и ете ти вчера ме демантира,ако приметивте кога идеше накај Конте да се израдуваат и прегрнат му викаше овој е за оној кобникот Шака Лака све му ебам нека јаде гомна пак :D

@Syn виде во второ полувреме на Годин кај му удри топката?? Е за такво нешто на нашиот Манчини досудија пенал кога игравме со Кајари и тоа ситуација каде ако не ја удреше Манчини друг наш ќе ја избиеше.

Не сакам многу да полемизирам и да дискутирам, вајда и сам си свесен сега после онаа ситуацијата на Јувентус( за пеналот не досуден) дека одлуките од ВАР собата па и објавувањето на грешките после секое коло не ми ги тука тек така пренасај како меродавни и релевантни и како факти и "апла" ситуации.

kaj mu udri na godin, daj video, jas vcera ne primetiv nitu edno igranje so raka, a za mecot kaljari roma ti rekov deka se osvrnav samo na toa sto go vidov, a pustiv zadnji 10 min, za ostatokot od mecot napisav deka ne znam sto tocno se desavalo. Taka da zborev samo za ocigledniot faul od strana na Kalinic, za toa duri bese i apsurdno da se diskutira tuka, u nikoj slucaj tuka roma ne bila ostetena i ograbena ko sto se tvrdese.

Za ovie situacii so raka ne sum videl, taka da ne bi mozel nisto da ti kazam, vcera ne primetiv deka nekoj igrase so raka u sesnaesterecot na inter.

I nikad ne bi ''kvicel'' za cista situacija, ko sto praese ti, eve do den denes uste odvreme navreme se slusa tvojot lelek i plach, uste gleam ne si pomiren, kutriot ti. Vikendov imase situacija u koja biragi bese udren u noga u sesnaesetnik od igrac na parma i toa pri rezultat 2-2, ne gleam bilo koj od nas da '' kvicese '' za taa situacija, ti na nase mesto ke prekinese fudbal da gleas na mesec dena, nemase da mozes da ja podneses taa sudska tortura :) cim za ona na kalinic uste gleam si uveren deka bil cist gol.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
1. Интер веќе беа ограбени лани против Виола кога судијата 5 минути гледаше ВАР за наводна игра со рака на Ди Амброзио и поради притисокот од навивачите и плачењето на Киеза досуди пенал..после се истанцира дека не беше пенал ама никакво фајде немаше за Интер,а поради таа грешка за малце ЛШ немаше да фатат.

2.Бреша не трчаа како допинговани туку Интер од преистрошени стоеја на теренот.

Со Болоња ако излезат со истиот тим(а ќе излезат) веројатно ќе почнат грчеви и истегнувања да има на теренот..не е нормално онакво темпо да издржат..како во НБА на секој втор ден утакмица...што е најинтересно после со Дортмунд за два дена пак играат :pos: ..18-0 ќе изгубат
Zatoa treba na 18 ekipi da namalat prvenstvoto

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.089
@Boom Shaka Lakka

Kristalno cist penal bilo ova, de daj samo sea potseti me kade vcera imase ISTA vakva situacija, ja ne pamtam deka se desi nesto vakvo vcera, ni priblizno na ova.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom