Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Како е можно да се над 20% кога двете од најголемите албански села во Гистиварско, Форино родно место на Таљат и Чегрсне се скоро испразнети да не зборам за Гостивар. И самите сте свесни дека не сте ни 18%,сма ајде.. Убава изјава даде Тачи пред некое време зс тоа колку % сте..

Точно е тоа што го пишуваш за гостиварско, но и македонците имаат свои гостивари. Можеби живееш во Скопје, оди прашувај во Виница, Крива Паланка, Кочани, Ново Село, Велес, Каменица, Пехчево, Берово, Делчево, Крушево, Струмица итн.

Последен пат кога албанците биле под 20% било во 1981 година, 19,8%.

Слаба страна на албанците им е поголемото иселување, јака страна повисокиот број на родени деца.

Слаба страна на македонците им е малиот број на деца, јака страна помалото иселување.

Се додека стојат овие комбинации, нема да има процентуална промена кај ниедните.

Моментално албанците во Македонија ги извлекува Скопскиот регион, имаат наталитет како во старите добри години на албанците, па така го надокнадуваат падот во гостиварско, кичевско, струшко. Исто така тетовскиот и кумановскиот регион стои сеуште добро.
Автоматски споено мислење:

Полека друштво ќе ни прават само Србија и Косовес.

Израдија неколку големи хидроцентрали во Албанија, плус уше една голема се гради.

Последно уредено:
Израдија неколку големи хидроцентрали во Албанија, плус уше една голема се гради.

Супер почеток е ова, колку-толку енергетска "независност". Останатото (корупција, криминал) полека ќе се среди но никогаш нема да се искорени.

Според мене Албанија е чекор-два понаперд од Македонија, Србија и Косовес.

Jamajka ocugledno ne mi go sfati postot. Iluzirno e nekoj da smeta deka ako pobedi VMRO ke se promeni nesto od ovie dosega sto zastraja, duri ne go ni spomnuvaat toa. Baska nikade jas ne sugeriram za koj da se glasa tuku ednostavno prasuvam veke tie sto resile da bojkotiraat koja im e poentata koga sekako nema cenzus za izlezenost i toj nivni bojkot e veter vo magla i bez nikakva smisla. Duri i ako si igrame vesela matematuka vo slucajot bojkotot im odi vo korist na SDSM za da dobijat soliden broj na pratenici posto nivnoto clenstvo cim izleglo da glasa za referendumit i poddrzuvase se i sesto dosega, najmal problem im e pak da izlezat i ke izlezat. Toa e fakt, ostaj ti nezadovolni, vakvi takvi. Vlast e vo prasanje.
Ти ја сваќам поентата Владе, меѓутоа сходно на мојот одговор, ќе го најдеш и одговорот на твоето прашање... Само ете не е експлицитно кажано....

Имено, сериозно артиклулирана Македонска опција не постои во моментов... А со тоа и нема сериозен план, тоест све е купи-ден политика, од денес за утре... Тука се некаде бојкотирачите, кои иако поделени по разни основи полека сваќаат дека Македонска опција во политичкиот естаблишмент не постои. Ова движење, па дури какво такво слабо организирано, на некој начин е подобро, одколку да нема ништо... Свати го како некој никулец. И секако дека ова движење е подложно на манипулација

Е сега мојот пост кажува, дека политичкиот естаблишмент во државава служи за канализирање на незадоволството на Македонскиот народ и дека што побрзо се свестиме дека е тоа така, тоа побрзо ќе се почне со организиран отпор на процесите кои одамна се тргнати на наша штета. Рачунај дека идеите што се вртат околку оваа иницјатива, во моментов се почетокот на тоа што ќе треба да следи понатаму, доколку сакаме во прво време да ги запреме негативните процеси, а потоа да пробаме да ја санираме штетата што му е нанесена на Македонскиот народ.

Neznam dali ti se veruva...za objavuvanje na nelegalno steknati audio materijali:facepalm:

Za istoto toa što go praveše kopukot murtinski

Дотичниот лик не е во Севердонија, така?...Од „некаде„ ги пушта тоа „нелегално„ прислушкуваните муабети.

ЕЈ, ЈАС СУМ ИЗЈАВИЛ ДЕКА ИМА ПИСМЕНИ ГАРАНЦИИ?

no later then Октомври(на кирилица) :vozbud:

До скоро знаевме дека на Зоран му верува само Зоран, но по ова новинарско „патосирање„, сам Зоран не си верува на себе...

Da...toj e vo SAD....a familijata mu živee vo s.Tuin, i važat za kavgadžiska familija....i da ne mi se navredat albancive na forumov.....,,ne se istaknuvaat so intelegencija,,

Na eden moj prijatel svatot mu go istepaa za patnik vo taxi kombe....čovekot zavši vo bolnica, i posle nekolku meseci počina čovekot. Sega dali od tepanjeto( mu skršija koski) ...ili mu dojde denot -neznam...no familijata na El Čeka po lošo se proslavi niz albancite

Гледам сакаш да ми извадиш очите, ама ке ми изпишеш вегите :) Ке ти отговорам просто со прашане - а колко бугари имаше во Отоманските пописи во двата вилаета на днешните Вардарска и Егеjска Македониja?
Ostaj ne mi filozofiraj. Imas konkretno prasanje, ako znaes odgovori ako ne jas ke te prosvetlam. Taka da bujrum, kolku Makedonci imase vo bugarija sprema popisot odma posle vojnata.

Screenshot_20191021-190108_Chrome.jpg

Значи идеме вака. Недела дена по писмото од Венецијанската комисија според кое законот за јазици е спорен и фаличен и три дена после блокадата за ЕУ од страна на земјата чиј амбасадор отворено мрчеше за потребата и начинот на кој овој закон е донесен, проевропското собрание изгласува формирање инспекторат за спроведување на спорниот закон.
Саамоо мал шенген за Севернофиромецот

Последно уредено:
Ти ја сваќам поентата Владе, меѓутоа сходно на мојот одговор, ќе го најдеш и одговорот на твоето прашање... Само ете не е експлицитно кажано....

Имено, сериозно артиклулирана Македонска опција не постои во моментов... А со тоа и нема сериозен план, тоест све е купи-ден политика, од денес за утре... Тука се некаде бојкотирачите, кои иако поделени по разни основи полека сваќаат дека Македонска опција во политичкиот естаблишмент не постои. Ова движење, па дури какво такво слабо организирано, на некој начин е подобро, одколку да нема ништо... Свати го како некој никулец. И секако дека ова движење е подложно на манипулација

Е сега мојот пост кажува, дека политичкиот естаблишмент во државава служи за канализирање на незадоволството на Македонскиот народ и дека што побрзо се свестиме дека е тоа така, тоа побрзо ќе се почне со организиран отпор на процесите кои одамна се тргнати на наша штета. Рачунај дека идеите што се вртат околку оваа иницјатива, во моментов се почетокот на тоа што ќе треба да следи понатаму, доколку сакаме во прво време да ги запреме негативните процеси, а потоа да пробаме да ја санираме штетата што му е нанесена на Македонскиот народ.
Se vo red toa ama za razlika od tebe jas smetam deka stetite koi se napraveni se najblago receno nepopravlivi i nemam nekoi iluzii deka nesto od dogovorenoto i potpisanoto moze da se promeni taka da iskreno totalno mi e nebitno koj e ili ke bidi na vlast. Na povekjeto tuka ocigledno ne im e jasna cenata koja ke ja platime ako ednostrano gi ponistime dogovorite i zatoa si pravat bajram so umot. Ako dojdi do toa ke placat kajo picki i muabetot deka bevme izolirana drzava za vreme na rezimot ke im bidi drag spomen za tie ubavi vreminja po koi ke se budat vo sred nokjta. I toa e ova pomalce losoto scenario. Polosoto go znaes i sam i cisto se somnevam deka osven cat pat spremni da ginat za republikata povekjeto se mockovci koi ke fatat usvet pri prviot znak deka situacijata mozi, vikam mozi da stani zivotozagrozuvacka a ne pak stvarno da stani takva. Vo sekoj slucaj jas si go imam plateno dolgot kon republikata. Jas da si ja stavam glavata vo torba za nekoj sareni idioti, fala ama ne fala. Sami ja zasraja, sami neka si gi cistat gomnata.

Не се трчајте, може и да нема избори... Еве, сега во ноември во Рим на советот на министри повторно на маса ке бидат ставени РСМ и Албанија, поканет е и Заев... се е можно.
Abe Laze znaes sto me maci i ne mi dava mir vo nokjta. Ovoj dedoti da ne ispadni slucajno bratoubiec oti po novo taka ispagja rabotata. Tie bugarite so gi otepa i gi frli vo endekot gi otepa pred 46 ili posle 46. Ako gi otepa pred togas mnogu mi e zal ama ispagja deka dedoti e bratoubiec a ti si negov vnuk koj se gordee so toa.

Ostaj ne mi filozofiraj. Imas konkretno prasanje, ako znaes odgovori ako ne jas ke te prosvetlam. Taka da bujrum, kolku Makedonci imase vo bugarija sprema popisot odma posle vojnata.
Бих ти отговорил поконкретно, ако користеше кирилица, но гледам со латиница ... Кусо...
Прашането е истото ,но добро ... Мислим 300 000 беха ?
Сега ти ни кажи колко беха бугарите според турските пописи и Карнегиевата мегународна комисиja во Македониja .
Еве да те поздравам со една слика от протестот пред Френската амбасада во Софиja и даването на протестното писмо заради Македониja .7412060.jpg

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom