Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Никој незнае ?
Мислам дека Еуро3 е најниската граница, а годишна граница нема, иако (моторите) почнуваат од 1998 отприлика...Сепак не ме држи за збор, не сум сигурен за ова :smir:

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8

кога ја купив колата овој дел случајно го извадив поради кабли за радиото и видов дека не бил вклучен на кабелот што е за него,го вклучив на кабелот и кога дадов контакт светеше црвено па си викам да не го исклучиле намерно поради некој проблем со аирбегот ,ако знае некој подобро..

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346

кога ја купив колата овој дел случајно го извадив поради кабли за радиото и видов дека не бил вклучен на кабелот што е за него,го вклучив на кабелот и кога дадов контакт светеше црвено па си викам да не го исклучиле намерно поради некој проблем со аирбегот ,ако знае некој подобро..
Чим еднаш било исклучено, компјутерот регистрирал грешка во системот.
Сега е поврзан на пр. ама пак треба да се оди на дијагностика за таа грешка да се избрише од меморијата на возилото.
Со тоа, ќе престане да свети сијаличката.

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
најверојатно и не работи аирбегот кога е ова исклучено?

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Луѓе акумулаторот на колата ми беше празен,па земав полнач му додадов малку дестилирана вода,упалив да се полни накај 12 саат,и сега гледам цела среќа што сум го ставил на плочки во WC течело нешто од него најверојатно киселина,и ми смрди на расипани јајца :pov: .Е од што се деси ова,да не ми се повтори пак,иако овој е готов ќе се купува нов но да знам за другпат :)

E и дали може да се стави појак од 45 ампера ?????????????Ке се деси нешто ?

--- надополнето ---

Eeeeee и уште едно прашање :) Aко сум го преполнил со дестилирана вода,можно е од тоа да истекло киселината и дали може да се оправи некако тоа,да се извади а гледам на нет баш е штетна таа сулфурна киселина :/

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Луѓе акумулаторот на колата ми беше празен,па земав полнач му додадов малку дестилирана вода,упалив да се полни накај 12 саат,и сега гледам цела среќа што сум го ставил на плочки во WC течело нешто од него најверојатно киселина,и ми смрди на расипани јајца :pov: .Е од што се деси ова,да не ми се повтори пак,иако овој е готов ќе се купува нов но да знам за другпат :)

E и дали може да се стави појак од 45 ампера ?????????????Ке се деси нешто ?

--- надополнето ---

Eeeeee и уште едно прашање :) Aко сум го преполнил со дестилирана вода,можно е од тоа да истекло киселината и дали може да се оправи некако тоа,да се извади а гледам на нет баш е штетна таа сулфурна киселина :/
Акумулаторот ти бил за в ѓубре. Немаш проблем да ставиш посилен акумулатор. И да, екстремно е штетна киселината.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
појак може, ама да не се претерува... ако ти е 45-ка оригинален, немој појак од 55-ка да тураш, во спротивно не ке може алтернаторот да полни.... кај мене на едната кола на пример, наместо 55 ставив 70, ама тоа е зашто ставив и клима и аудио појачало, па сето тоа си повлече и појак алтернатор. сега наместо стандарден 70 амперски алтернатор, ставив 105 амперски и се е во ред... значи ако ставиш појак од 55 ке треба и друг појак алтернатор, иначе нема да ти полни алтернаторот...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
најверојатно и не работи аирбегот кога е ова исклучено?
Ти се смејам 10 минути на прашањето.... :)

Кога е тоа исклучено дефинитивно не работи аир бегот, а исто така не работи целиот систем (ако имаш два или повеќе) и кога трепка сијаличката бидејќи компјутерот дијагностицира грешка во системот. Така да и да го поврзиш, треба да го носиш да го средат за престани да трепка сијаличката.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
немој бе да му се смееш 10 минути.. насмеј се 10-15 сеунди... има луге што ПОЈМА НЕМААТ како функционираат овие работи... а тоа било исклучено за да не се гледа како светка кога се продава колата... тоа е тоа...

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
едно прашање,дали пасуваат бандаши од форд ескорт на голф3 ?

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Здраво дечки , сакам да купам автомобил од овие што ги увезуваат, на странски табли, може некој да ме информира како оди префрлањето на мк табли,ти реков ми рече..колку ке имам дополнителни давачки,тоа ми е битно....Поздрав

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Здраво дечки , сакам да купам автомобил од овие што ги увезуваат, на странски табли, може некој да ме информира како оди префрлањето на мк табли,ти реков ми рече..колку ке имам дополнителни давачки,тоа ми е битно....Поздрав
Повеќе инфо тука

S

StormRage

Гостин
Народе иам Југо Темпо 1,1 со плин 203332 поминати километри точно :) од 98ма е... Километрите се тие ама компресијата е слаба, сега добив препорака да му се праи ремонт меревме компресија сепак само еден клип е послаб од останатите ама слабо влечи на бензин за разлика од плинот... сега да го мачам вака некое време или ремонт директно?
и уште едно прашање... шо седишта би одговарале на југово? пошо старите се веќе туршија

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Дечки, ретровизор за Фиат Пунто Ево, половен може да се најде? Или цена од нов отприлика некој да ми каже да не знае случајно?

Kajgana Shop

На врв Bottom