Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Aко ова не ти помогне, купи си нов, ама барај квалитетен. Овај што го имаш е полу-пластичен, наместо гумен, затоа квичи.
ај ке го го подмачкам,препорачајте ми квалитетни каишови,ребрест клинест за серво за сите каишови, и кај се наоѓа тој каиш за сервото ?

--- надополнето ---

А моторите на Ауди/Голф дизелите се дизајнирани да не се стигаат венилите, и да ти се скини каиш, никому ништо. Ќе го смениш и вози.

Така да неможиш од ракав да кажиш шо можи да се расипи. Во најлош случај, тоа што го опиша е точно.
не е точно вентилите се стигаат прашав механичар :)

Што да ставам на вратите/бравите да не ми мрзнат бе :) ? Сабајле едната не се отвараше,среќа другата топлина задржила колку толку од вечерта што беше возена па не замрзнала...

Што да ставам на вратите/бравите да не ми мрзнат бе :) ? Сабајле едната не се отвараше,среќа другата топлина задржила колку толку од вечерта што беше возена па не замрзнала...

има на сонакс некои прскалици-спрејчиња за таа работа....

и таа што ти се отворила... не задржала топлина, туку не влегло доволно влага во нејзе за да се замрзне... верувај, колку и да била колата загреана, за максимум 3 часа се изладува целата и иде под 0, а тоа температура кога мрзне зе... скопје е -14. сега да ја изгасам колата, од загреана на максимум, до 2 по полноќ, ќе биде и она на -14 изладена...

Прееска возев низ град (Прилеп), моторот работеше константно околу 45 минути и стрелката за температура на моторот беше на граница меѓу минимум и нормално... Толку што беше ладно, не можеше ни салам работна температура да постигни, а за сабајле не сакам ни да помислам како ќе ја запалам.

Прееска возев низ град (Прилеп), моторот работеше константно околу 45 минути и стрелката за температура на моторот беше на граница меѓу минимум и нормално... Толку што беше ладно, не можеше ни салам работна температура да постигни, а за сабајле не сакам ни да помислам како ќе ја запалам.

За стокец збориш? :)

Имам едно прашање, мислам дека имаше тема за навигација за авотмобили ама не успеав да ја најдам, па се решив овде да прашам. Значи ме интересира дали има карта на Македонија, меѓутоа да биде Македонски или (Српски, Хрватски...) јазик. Бидејќи не се разбирам од навигацја за автомобили (се работи за автомобил на мој другар, односно Audi A4 B6 2001 год.), само знам дека мапите односно CD-та се ставаат во багажникот. :toe:Па сега ако некој знае нека каже дали има такво нешто, ако има каде може да се најде. Благодарам однапред. :salut:

од ладново до курца веќе...
најново, мењачот камен :)
Сабајле на ладното, нејќе да мрдне, иде само напред назад, лево десно нејќе да чуе како да е замрзнато...
после некои 10 - 15 минути... пушти во прва... од кога се загре после немаше проблем...
прашањето е... има ли чаре ?
што е проблемот ?
се работи за форд фиеста 2004 година

од ладново до курца веќе...
најново, мењачот камен :)
Сабајле на ладното, нејќе да мрдне, иде само напред назад, лево десно нејќе да чуе како да е замрзнато...
после некои 10 - 15 минути... пушти во прва... од кога се загре после немаше проблем...
прашањето е... има ли чаре ?
што е проблемот ?
се работи за форд фиеста 2004 година

Чаре - чувај ја во гаража колата.
Кај мене некогаш механизмот (сајлите) во вратите ми мрзнат, па или не се отвара, или па ќе отвориш и не се затвара после :)

еххх гаража, едвај паркинг место да најдам пред куќа ти гаража некоја ми спомнуваш :) :) :)

Како бе ви мрзнат колите?! Мене и 128-ката и Фиатот на прво ми палат...или на второ на плин (128-цата) :D

Сношти на -15 ги возев двете...

Како бе ви мрзнат колите?! Мене и 128-ката и Фиатот на прво ми палат...или на второ на плин (128-цата) :D

Сношти на -15 ги возев двете...

Заден погон на малце подледено...хихихи...контролирано пролизгување (се разбира за познавачи)=мераци :)

Заден погон на малце подледено...хихихи...контролирано пролизгување (се разбира за познавачи)=мераци :)

Еј...да знаеш сношти што сум правел еј! :)))

Заден погон ама опасен е за (не)искусни :) братучед ми летна со бе-ем-вето во дрвото :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom