Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Се е работа на вкус. Зависи какви филмови повеќе сакаш да гледаш. За мене ова е баш доброто во филмот. Трилогијата на Нолан е нешто најдобро што му се случило на суперхеројскиот жанр за мене пошто докажа дека може да се раскажуваат и посериозни и помрачни приказни базирани на стрип ликови. Мене лично ми е смачено да гледам шаблонски суперхеројски филмови со стандардни акциони сцени, хумор и family friendly приказни (како многу филмови на Марвел). Секогаш сакам да видам поинаков пристап. Некогаш и тоа е ок ако е добро направено ама во случајов на Џокер баш ваков мрачен тон му одговара на филмот.
Се' што напиша стои, освен еден ситен детаљ, а тоа е дека Бетмените на Бартон се се' само не шаблонски, суперхеројски family friendly филмови.

Се' што напиша стои, освен еден ситен детаљ, а тоа е дека Бетмените на Бартон се се' само не шаблонски, суперхеројски family friendly филмови.

Дефинитивно не се. Не мислев на нив. За нивно време и тие биле сметани за мрачни и контроверзни. Ги обожавам тие филмови иако трилогијата на Нолан ми е сепак подобра ради пореалистичниот пристап.

>taking part in this production
ќе им носи вода кога ќе ожеднат
А добро, ако е онаа од постерот ќе се појави чат-пат

Официјално е!!! Веќе долго време се мачам да не разкажам на сите дека станав дел од @marvel универзумот и дека земам дел од оваа продукција!! Овој цел момент беше исполнување на сонот, па се сега се осеќам благодарна и смирена Ништо од ова немаше да постигнам без верба, мојата фамилија и мојот кикас агент!! .

Патем, што се десило за да се створи оваа, наша се сковала со црнец, наш сковал црнкиња...?

Последно уредено:
Што викате за Јужни Ветар двојка + серија 14 епизоди? -Мене првиот дел ме воодушеви.

Земав да го гледам новиот Аладин... одма го исклучив, најлошо потрошени 13 минути во мојот живот.Вил Смит кога почна да пее, некако туѓ срам ме изеде.
:sramezliv:

Дефинитивно ќе се тргнам настрана од овие live action филмови на Дизни, ептен се cringe според мене.

Леле ова ќе биде лудница.Од целокупната моја филмска гледачка кариера никогаш не сум бил вака возбуден никогаш ни за Авенџерс,ни за Малик ни за ниеден филм до сеа како овој.Секој пат ме ежи неговото смеење полно со психотропни супстанции тоа е страшно.

23 секунда иако знаете за што зборувам

Земав да го гледам новиот Аладин... одма го исклучив, најлошо потрошени 13 минути во мојот живот.Вил Смит кога почна да пее, некако туѓ срам ме изеде.
:sramezliv:

Дефинитивно ќе се тргнам настрана од овие live action филмови на Дизни, ептен се cringe според мене.

Ama iiiic ne sum iznenaden :D

Ama iiiic ne sum iznenaden :D

А што, тебе ти се свиѓаше новиов Аладин? :tvg:
Знам дека ме знаете по "ретро" стилот на филмови, али ги гледам и новиве, само не ги коментирам често, освен ваквите очигледни cash grab срања. 13 минути ми беа доволни дека џабе ќе си го трошам времето, и едноставно не ми лежи да гледам copy-paste преработка на анимиран филм со неверојатни cringe моменти.

Али заработи 1 билион на бокс офисот, јебига... can't argue with that, се додека има добри овци, ќе има и волна за стрижење :toe: Сега треба да го изгледам Психо од 1998 и да заклучам дека е ремек дело :/

Јас сум изненадена што воопшто го пуштил :LOL:

tumblr_mwcp4bA6Cd1sle2hmo5_r1_250.gif

Ако уште постојат луѓе што го сметаат РТ за битен сајт (освен филмски студиа што сакаат да флексаат со CERTIFIED FRESH како маркетинг), еве ја листата на најдобрите 10 филмови НА СИТЕ ВРЕМИЊА според РТ:

1568862809211.png

А што, тебе ти се свиѓаше новиов Аладин? :tvg:
Знам дека ме знаете по "ретро" стилот на филмови, али ги гледам и новиве, само не ги коментирам често, освен ваквите очигледни cash grab срања. 13 минути ми беа доволни дека џабе ќе си го трошам времето, и едноставно не ми лежи да гледам copy-paste преработка на анимиран филм со неверојатни cringe моменти.

Али заработи 1 билион на бокс офисот, јебига... can't argue with that, се додека има добри овци, ќе има и волна за стрижење :toe: Сега треба да го изгледам Психо од 1998 и да заклучам дека е ремек дело :/

Дефинитивно имаш траума од овие римејк што ги прави дизни или кој било друг дистрибутер, еве децата мој 2002 и 2005 се година на раѓање ако ти кажам дека до сега го имаат изгледано минимум 3 пати ке ми веруваш или не???
А да иначе и јас го гледав Aladdin, и да можам да кажам ми се допадна и мене :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Дефинитивно имаш траума од овие римејк што ги прави дизни или кој било друг дистрибутер, еве децата мој 2002 и 2005 се година на раѓање ако ти кажам дека до сега го имаат изгледано минимум 3 пати ке ми веруваш или не???
А да иначе и јас го гледав Aladdin, и да можам да кажам ми се допадна и мене :D

Далеку од траума, всушност кога почна тој тренд не ги критикував и им дадов шанса да видам што ќе направат, ги изгледав live action римејците на Могли и Убавицата и Ѕверот, и заклучив дека не понудуваат ништо ново... ист дијалог, исти сцени што ги има во оргиналите, исти песни, сето тоа преџвакано и нашминкано во live action CGI ефекти, кои за 20-25 години од сега ќе застареат и пак ќе прават live action римејци на римејците :icon_mrgr:

Тоа што твоите деца го гледале 2-3 пати воопшто не ми смета, деца како деца... :) И ние како мали сме гледале секакви срања :P. И знам дека овие римејциве треба да бидат наменети за помладата публика, али сепак сметам дека е класичен cash grab од филмските студија... нашле рецепт како покрај помладата публика, да ја привлече и онаа повозрасната наслонувајќи се на носталгијата, сепак голем дел од оргиналиве не се постари од 30 години, сеуште се свежи сеќавањата на постарата публика и ете ти џек пот за грабање пари.

Мислам дека дадов убав пример погоре за Психо од 1998, буквално ист дијалог, исти сцени итн, и сега треба сите да паѓаме у несвест ради тоа... Е Дизни го прават истото, само на полош начин, пробуваат од оргинален анимиран филм да го преработат со вистински актери, а стварно барем според мене тоа изгледа некако невкусно и кичерајско :)

заклучив дека не понудуваат ништо ново... ист дијалог, исти сцени што ги има во оргиналите, исти песни, сето тоа преџвакано и нашминкано во live action CGI ефекти, кои за 20-25 години од сега ќе застареат и пак ќе прават live action римејци на римејците :icon_mrgr:
Мене баш заради тоа ми се свиѓаат. Цртаните ги немам гледано којзнае од кога и сега на филмот кога одам се потсетувам на секоја песна, секоја сцена што ми била омилена како дете, само во нова технологија. А доколку пробуваа нешто ново да смислат и ептен да ги изменуваат, тоа ќе беше безвезе според мене, бар за нас кои сме израснале со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom