Ќе ти пишев да ја образложиш оценката, ама search-нав пред тоа. Како што и си мислев - weirdness е полн погодок кај @wot . Се прашувам само зошто се уште го немаш гледано Under the Silver Lake.Vtoriot high life me zdrma jako, obicno ne se diturbnuvam lesno ama ovoj so konstantnosta, me stavi u trans i si zema danokot, ko trip od noe da gledav. Scifi u space so robert patison (koj razvali, edvaj cekam da go vidam ko betmen), ovaa julie binoche i mia goth. Top ekipa, kreativna reziserka. Preporaka.
За High Life - оригиналност 10/10, глума 10/10 (Патисон е навистина едно од најголемите изненадувања за мене во последните години - таква трансформација од Едвард Кулен во се останато што изглуми, искрено, не очекував), визуелно 10/10 (бои, светлина, се чини се си има своја цел и причина), музика (песната на крајот, де) - 10/10... Ама многу ми сметаше средината на филмот каде Денис фокусот од Монте и Вилоу го сврте до тоа што довело до нив двајца заедно сами таму горе, а тоа ми беше навистина ем голема дистракција, ем на моменти претенциозно и ко веќе видено (ете, ме потсети на еден Suspiria, да речеме, филм кој воопшто не ми се допадна). Ќе беше подобро Денис наместо да се сврти кон Ное-и-Гвадањино-like visuals, да си тера една Линклејтер или Малик драмичка ко на почетокот и крајот, и да беше максимално досадно, наместо да ја гледам Бинош како се дави во сперма (btw, многу јак коментар прочитав - ова ко Клер Денис да гледала Interstellar и рекла: „Супер е, ама фали сперма“
). Само затоа што ова ми изгледаше ко да гледав 2 филма лошо измонтирани во едно, од мене доби една 6. Ама дефинитивно ќе го помнам филмов!

Сега треба да го изгледам Психо од 1998 и да заклучам дека е ремек дело :/