Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Ајде утре за секој случај ќе поставам слики.
Пробав со влечење на каблите... ама сите одат прво во дупка негде.. па се враќаат од друга страна. Циркус е бубата кој како му одговарало така си правел и ништо не се знае сеа кое што е.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ако имаш звучници во колата за да провериш кој е кој ке извадиш батерија од некое далинско од дома и ке проверуваш жиците и кеога ке споиш некој звучник ке се слушне тап звук. Ама прво најди која ти е плус ке земеш она ко фазометар мал е со жица одпозади му излага и штипка има на крај заборавив како се вика. Ке ја ставиш штипката на шасија негде кај што нема боја и со "фазометарчето" ке проверуваш кај ке светне таа ти е плус. Ако има нешто нејасно прашај :smir:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Коливе регистрирани на бугарски таблици(на лице со бугарски пасош и државјанство), колку време можат да се возат во Македонија по регистрацијата непрекинато. Дали е точно дека само 6 месеци во годината т.е. несмее цела година да се вози по Македонија?

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.184
Поени од реакции
12.043
Коливе регистрирани на бугарски таблици(на лице со бугарски пасош и државјанство), колку време можат да се возат во Македонија по регистрацијата непрекинато. Дали е точно дека само 6 месеци во годината т.е. несмее цела година да се вози по Македонија?
Да да... :tv:

Член од
2 декември 2009
Мислења
151
Поени од реакции
4
Има некој искуство со Accent,овие поновите,што ја преплавија МК :pos2: ? Вреди да се земе? Како се покажаа?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Има некој искуство со Accent,овие поновите,што ја преплавија МК :pos2: ? Вреди да се земе? Како се покажаа?
Такси доста се возеа низ Битола од тие модели. Наеднаш некако ги снема, ама ретко кој не помина пола милион.

така да според мене доста солидно се покажани, мислам дека за вакви станува збор

Член од
2 декември 2009
Мислења
151
Поени од реакции
4
Такси доста се возеа низ Битола од тие модели. Наеднаш некако ги снема, ама ретко кој не помина пола милион.

така да според мене доста солидно се покажани, мислам дека за вакви станува збор
Горе доле такви се :pos2: Му се мислам за таков некој,има полно увозни,а цената примамлива,за 3 800 има со Фул опрема,и со накај 115 000 поминато

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Горе доле такви се :pos2: Му се мислам за таков некој,има полно увозни,а цената примамлива,за 3 800 има со Фул опрема,и со накај 115 000 поминато
Ами ако немаш подобра опција... што се деси со Фиестата, ја продаде?

Ако се прашувам јас (доколку ја немаш даено уште) би ја чувал неа отколку да земам вакво возило. Имав прилика кај мајсторот што ми ги сервисира возилата да видам вакво довлечкано од Холандија со 60.000 км, правеа сервис на масло/филтери... Уште мирисаше на ново внатре, некој пимпирлија го возел/одржувал. Но, внатрешноста крш... Полоша пластика и ергономија на таблата има од Ескордот мој иако ова е 10 години поново.

Како и да е, во глобала единствено цената му е голема предност. Остатокот е мање-више стандард како кај сличните модели.

clip87

Mivec fq400
Член од
27 септември 2008
Мислења
67
Поени од реакции
0
Дали некој знае да ми каже колку отприлика кошта регистрација за шевролет спарк...нека ми прати порака на профил. Благодарам однапред

Член од
2 декември 2009
Мислења
151
Поени од реакции
4
Ами ако немаш подобра опција... што се деси со Фиестата, ја продаде?

Ако се прашувам јас (доколку ја немаш даено уште) би ја чувал неа отколку да земам вакво возило. Имав прилика кај мајсторот што ми ги сервисира возилата да видам вакво довлечкано од Холандија со 60.000 км, правеа сервис на масло/филтери... Уште мирисаше на ново внатре, некој пимпирлија го возел/одржувал. Но, внатрешноста крш... Полоша пластика и ергономија на таблата има од Ескордот мој иако ова е 10 години поново.

Како и да е, во глобала единствено цената му е голема предност. Остатокот е мање-више стандард како кај сличните модели.
Не ја продадов ама во тек е :pos2: Со знам бајги стара ми е више,уствари што е до мене и јас би ја чувал можда,ама газдата не ја сака :pos2: (татко ми) :pos2:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.184
Поени од реакции
12.043
Така е или не ?
Колку што сум запознаен јас - да. И ако разбрав добро, ограничувањето од 6 месеци се однесува на таблицата (одлично смислено да нема заврзлами). Многу кеф е ако се исчистат бугарскиве канти од Македонија.

elektro

Генијалец
Член од
11 мај 2009
Мислења
132
Поени од реакции
40
Блутут

imam PARROT CK3100 LCD blutut vo kola da zboram mesto na telefon ....
kako da nemstam toa GPS da uklucam

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Ме интересира дали некој од китовите (боди кит или како се викаат) за автомобили може да се користи на алуминиум? Немам никогаш работено со такво нешто па ме интересира.

Kajgana Shop

На врв Bottom