Кафе

  • Креатор на темата Креатор на темата Srcee
  • Време на започнување Време на започнување
У задње време се пребацив стриктно на 100% арабика крупно мелена. Може и као „еспресо“ варијанта у алуминиумско, или со сосема малку додадено полномасно млеко. Еве на што налетав во последно време и ептен ми го праи меракот.
carraro-1271-2769.jpg
 
У задње време се пребацив стриктно на 100% арабика крупно мелена. Може и као „еспресо“ варијанта у алуминиумско, или со сосема малку додадено полномасно млеко. Еве на што налетав во последно време и ептен ми го праи меракот.
Прегледај го приврзокот 196863
Ај те молам ако можи да ми кажиш каде да го најдам, и дали го правиш во moca pot.
 
Ај те молам ако можи да ми кажиш каде да го најдам, и дали го правиш во moca pot.
У мока пот е. Ги имаш у Џамбо најпростите без гумичка од по 250 - 300 денари. Имаш полуоригинали во 7г еспресо од 850 до 1450 што по мене не се ништо полоши од оригиналите. Се` што е над 1500 е помодарство.
 
што ќе кажете за меленото Старбакс кафе?
Го нема кај нас, во Софија во Старбакс го продаваат и смелено. Скапо е, но дали се исплати?
 
Пред некое време добив 100 грама кафе со кардамон. Дефинитивно е нешто што мора да се проба.
Има многу интресен мирис и вкус а засладено со малку мед е супер. Не е премногу силно, а може да се додаде и малку млеко. Јас го припремам како филтер кафе. Ама може да се направи и како турско.
 
Пред некое време добив 100 грама кафе со кардамон. Дефинитивно е нешто што мора да се проба.
Има многу интресен мирис и вкус а засладено со малку мед е супер. Не е премногу силно, а може да се додаде и малку млеко. Јас го припремам како филтер кафе. Ама може да се направи и како турско.


toa e arapsko kafe mada dosta se pie vo indonezija. tamu imaat jak blend so nivnite sumatra zrna, kardamon i sineman. kafeto se vika kopi bumbu - zacineto kafe.
 
Ај те молам ако можи да ми кажиш каде да го најдам, и дали го правиш во moca pot.
Во Џамбо го зедов јас, кај тави, гезвиња на тој рафт најдолу, 300 или 350 пред година и нешто, досега е ок.

Инаку мој впечаток е дека мока пот, па и кафемативе за еспресо се неекономични во искористување на кафето, ако е поситно како што пишале погоре и може да се вари како турско далеку повеќе кафиња ќе ти излезат со варење, отколку со мока пот или кафемат за еспресо.


Бтв дали сте сретнале некој Јакобс Велвет последниве денови и ако да каде? Проверив во: Веро нема, Жито нема, Китго нема....
 
Во Џамбо го зедов јас, кај тави, гезвиња на тој рафт најдолу, 300 или 350 пред година и нешто, досега е ок.

Инаку мој впечаток е дека мока пот, па и кафемативе за еспресо се неекономични во искористување на кафето, ако е поситно како што пишале погоре и може да се вари како турско далеку повеќе кафиња ќе ти излезат со варење, отколку со мока пот или кафемат за еспресо.


Бтв дали сте сретнале некој Јакобс Велвет последниве денови и ако да каде? Проверив во: Веро нема, Жито нема, Китго нема....
Во стокомак купив пред два месеци.
 
У задње време се пребацив стриктно на 100% арабика крупно мелена. Може и као „еспресо“ варијанта у алуминиумско, или со сосема малку додадено полномасно млеко. Еве на што налетав во последно време и ептен ми го праи меракот.
Прегледај го приврзокот 196863
Мене ми е кисело, мада има луѓе кои ги сакаат таквите. Моментално имам едно Давидоф, не е лошо, не е толку кисело пошто сакам јако ама питко кафе. Во 7Г од оваа серија кафиња има едно топ ми е 240 е 250гр, и цената му е ОК.
 
@Shawn Spencer следно седнување Фредо капучино да си нарачаш, благо ако пиеш кажи им да ти донесат шербет, не само што 10/10 ќе ти го донесат ладен, туку е и 100 пати подобар од макијатата и нескафињата што ги прават по кафичиве.
 
Пробајте турско со цимет, наутро го штимам вакво (кафе, цимет, врела вода, неколку капки млеко). Мене ми лежи подобро од класичното турско :)
 
Предложете ми добро кафе еспресо за во мока пот?
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom