Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Ќе ми те научи маката како да ја возиш... само да има добри гуми. И немој да се плашиш ич, знае некогаш да се понаша лошо, на лизгави терени знае да “шанта“ и да шлајфова... ако претераш со гаста знае и да те заврти за во обратен правец :pos2:, затоа и ти реков на лош терен средна гас 20-25 км ако почне да шета само отпушташ малку колку да се испрај и повторно додаваш... ако застани си наебал.

Ух, како би возел една сега... ме потсети на времето пред неполни 5 години кога положив (возев и без возачка со страв), а Нивата ме чекаше спремна со 4 нови зимски гуми (+ живеев во областа Баир Битола населба на рид, па кога ќе наврнеше снег децата се лизгаа по улицата долга 1 километар а по улицата со Нива врвевме јас и комшијата). Ех, колку малишани имаа завршено под мојата лада сосе санка...
Ја пробав сега на снегов, ко мало дете сум се радувал, им мафтав на сите кои заглавуваа :)))

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Кај има да се купи спреј за одсмрзнување на шофершајбна (да не орам по стакло од сабајле ко црнец)?

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.909
Поени од реакции
726
Кај има да се купи спреј за одсмрзнување на шофершајбна (да не орам по стакло од сабајле ко црнец)?
Aj и се што треба за гумите на вратите да не мрзнат,бришачите,бравите.... :)?

Член од
22 декември 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
sprej za sofersajbna mozes da najdes do amsm vo kapistec koga ides nakaj kuzman

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Некој отприлика да не знае колку чини да се направи копија од кодиран клуч?? :helou:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Некој отприлика да не знае колку чини да се направи копија од кодиран клуч?? :helou:
Немој да играш на несигурно... јас се заебав така (Фордовски клуч) правев копија за евентуално да не ми загини оригиналот. Па испадна дека копијата откако влезе во бравата, не сакаше да излезе никако. Се инаетев го возев така некаде околу 3 месеци, но ми падна на памет дека има шанса некој ако го забележи клучот да го скрши стаклото и да си ја запали колата лепо фино.

Така да си платив 1200 денари на мајстор за да ми го извадат клучот, и повеќе не се заебавам. Се на се, 2000 денари потрошив за заебанцијата наречена клуч и појке немам намера да се занимавам со таа тема. Клучот го чувам како очите :)

Член од
2 декември 2009
Мислења
151
Поени од реакции
4
Немој да играш на несигурно... јас се заебав така (Фордовски клуч) правев копија за евентуално да не ми загини оригиналот. Па испадна дека копијата откако влезе во бравата, не сакаше да излезе никако. Се инаетев го возев така некаде околу 3 месеци, но ми падна на памет дека има шанса некој ако го забележи клучот да го скрши стаклото и да си ја запали колата лепо фино.

Така да си платив 1200 денари на мајстор за да ми го извадат клучот, и повеќе не се заебавам. Се на се, 2000 денари потрошив за заебанцијата наречена клуч и појке немам намера да се занимавам со таа тема. Клучот го чувам како очите :)
Dzish, пред 2 недели,во СК ми се крши единствениот клуч во бравата од вратата,ама кршење,мислиш исечен! Го извадив некако парчето,и одма на клучар... 1400,го префрли кодот и бидна. Сакав да ти кажам за тоа што не излегувал,и мене ме предупреди клучарот дека првите неколку (двоцифрен број пати :pos2:) потешко ке излегува... Сега е ок,излегува... а тоа е затоа што има рабови клучот,а бравата внатре има како капаче нешто,и треба да се подизлижат рабовите за лесно да оди...да се заоблат...

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Да не знае некој каде во македонија(скопје најверојатно) има да купам ЛЕД диоди? Сакам да го сменам осветлувањето на таблицата задна, па гледам сега на еден хрватски форум има за околу 500 денари една ламбичка со 6 диоди внатре и оди директно на напонот на оргиналната ламба што е.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Дали во Македонија има овластен увозник на Застава z10 и која цена одат ако ги има.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Имаме едно прашање, можеби малце е глупаво :)

Колкав е оптималниот притисок на кој треба да бидат напумпани гумите на Daweoo Tico?

Имал некој искуство со оваа мала количка :)

Kajgana Shop

На врв Bottom