Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kade pisuva vo kniskata na kolata kolku konjski sili ima kolata??
Kade pisuva vo kniskata na kolata kolku konjski sili ima kolata??
силата е изразена во киловати (KW)
1.3 KS = 1 KWa na primer kolku kilovati tolku konjski sili ili kako??
моја препорака воопшто не го купувај ова возило, ова е многу чест проблем кај пежо со електроникава ке се соочиш и со губење на струја, често прегорување на сијалички, нерамномерно работење на моторот итн. тоа се редовни проблеми на пежо.
Прашањето е колку пари дотичниот и бара на колата? Пошто солидни возила се околу 5.000 евра. Ако ти ја даде за упола од тоа се исплати. Ако ти бара приближно толку... оставија некој друг да се заеби.
Кога би сум се нашол на твое место јас би ја носел кај циганите на југ да ја средат. Истите пари ќе ги дадеш и овде, само мое мислење е дека ќе те одерат, а згора на тоа тука во овластен сервис знаат да променат потрошни матерјали како масло, филтри, каиши... Таквите проблеми како што ги наведе, ги решаваат луѓе со искуство, а кај нас нажалост ги нема.Колата е кај мене најверјатно ке ја земам. За цената незнам уште но ке ги задоволи твоите критериуми што ги наведе за цената. Сопственикот ми е пријател и ми кажа до детаљ што и како се има дешавано со колата.. Колата ја знам уште кога испадна од салонот. Најверојатно ке ја земам деновиве, утре само одам да ја проверат на сервис на компјутер, да видиме шо ке кажат. Не е такси возена, само за сопствени потреби. Сепак и гратис да ми ја даде, сакав да знам како може да се реши тој проблем што го има пежото. Само знам дека се пречитав по форумиве на нет. и како можно решение го наоѓам некој си Particle (Particular ) Filter на излез од грана или промена на софтвер на компјутерот. Самиот компјутер на возилото кога има некој проблем со некој сензор на машината или некој што е битен, се става на safe mode и не мрда фазла од 2000 рпм од сејфти ризнс :nesum: Јас не сум стручен многу со коливе така да не замерувајте ако сум ја треснал некоја зелена..
Aлтернаторот е само генератор, што произведува струја. И или работи, или неработи, трето нема. Ако откаже, откажан е се додека не го поправиш.znaci kaj mene na pezovo moze da zeza taa nikakva struja zatoa sto ednas top raboti edna zeza. sijalici takvi raboti ne mi pregoruvale ali mozno e da ne cini strujata. e sea sto okolu nea pokonkretno masata li treba da se proveri. alternatorot da se vidi i sredi ili....
Хм... со оглед дека прошла 200.000 ретко кој мотор на таа километража не троши масло. Имам комшија што вози такси има Форд Галакси (1.9 тди мотор од VW со Х000.000 км поминати Х>5) па му троши литар масло на 1000 км :baeh:, а чудна работа гром е на ладново. Со оглед на километражата што ја прави, промена на масло нема потреба. Само дотураш и возиш со ново, од време на време менува филтер за масло и тоа еЕдно прашање,ако може да ми каже некој дали и колку е нормално да троши улје моторот?ова моево е сигурно ненормално...:kesa: Имам Форд Фиеста 1,3 ЕФИ од 1996 и има поминато 194000... :nesum: Гледав да забележам колку троши,и троши околу 300 грама на 1000! :kesa: Ке да е многу :uvo: