Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.511
Намалување на масти и зголемување на мускулна маса истовремено е прилично комплицирано и тешко остварливо особено ако немаш или имаш скромни познавања од исхраната (треба да знаеш кога во денот смееш и какви јаглехидрати да внесуваш, варијации со јаглехидрати или целосна елиминација, кога да вежбаш, сооднос на макронутритиенти, играње со хормоните особено инсулинот и hgh и тн).Хаха да немам стомачни ама градбата ми е таква што не изгледам дебело бар јас така мислам , и се плашам дека ако одам со дефицит дека ќе ослабнам уште повеќе што не ми е целта . Имам брз метаболизам и брзо симнувам кг.Од друга страна па сакам да ги намалам мастите и за тоа се осетив изгубено и за тоа побарав помош тука. Ако имате некои додатни совети добредојдени се хаха.
Ако сметаш дека ќе имаш дисциплина јас би ти препорачал додека е летово да симниш што е можно повеќе од мастите, а потоа од Октомври до следна година Мај-Јуни да си одиш на „чист балк“ со 200-300ккал суфицит + тежински тренинг + 2-3 пати по 20 мин кардио колку да се одржува метаболизмот. Дополнително имаш подобра осетливост на инсулинот и ќе качуваш повеќе мускулна маса кога си со помал бодифет.
Калкулаторот што ти го постирав погоре е прилично точен ако внесеш добри инпути за активност и килажа, алтернативно може да го користиш и овој, на myfitnesspal.com направи си акаунт и број се што јадеш и внесуваш. Измери се на вага во различен период во денот и неколку денови со ред за да извадиш што е можно поточна бројка на вагата, се случува хидрацијата, гликогенот, количината на натриум во телото и задржаната вода да ти варираат и над 2 кг од едно до друго мерење.