Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Дали ако на автомобилот (станува збор за автомобил стар 13 год.) му се сменат старите гумици околу вратите и прозорците ќе се подобри звучната изолација?
Можеби, ако ептен се истрошени, нема да слушаш шуштење од нив при возењето, и сигурно нема да собира влага :)

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
А бе луге, денеска го имах првио час за возене. Ојдех до Просениково. :je:

Ама таа КИА шо ми га дадее, ного осетливи педала има. Шо е работата? Дали оти не сум возил така ми стоо, или оти е нова колата, или оти таква е колата?? Од ептен малку лите право:toe::kesa:

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Денес идејќи за Валандово по автопатот една будала удри во едно ситно каменче кое отскокна и удри во моето предно лево крило.Ударот направи малечка гребаница на две места од некои 3 мм.Иначе гребаницата од оздола се гледа бело значи дека не е плитка.Што да правам,ке убацам слика утре.позз

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ники тоа се вика амортизација на возилото... Ако ти е за возење такви работи се вообичаени. Ако ти е за чување во гаража, чувај ја и не ја вози, тоа е :smir:

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Ники тоа се вика амортизација на возилото... Ако ти е за возење такви работи се вообичаени. Ако ти е за чување во гаража, чувај ја и не ја вози, тоа е :smir:
ок,ама финтата е што јас пред тоа поминав од таму иго избегнав каменчето,тој го погоди,а јас немам возачка а тој има.Е нема правда:toe:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Ако си успеал да го избегнеш камчето оди на ф2000 како добар почеток за ф1. Пошто си млад ќе просперираш брзо.

Иначе јас на кола што ја имам 2 месеца имам 5-6-7 такви. Само лакот од бојата е изгербан, значи не се познава бело, се познава бојата, само тој најпрвиот слој е отиден. Тоа е бидејки имам поминато 6000 километри од кој 5000 се на автопат. Не бидејки ја чувам во гаража. Исто така ако приметиш гарант имаш исполепени бубачки по цела предна маска што тешко се вадат. Стави слика и од нив да ти кажеме како да ги исчистиш (купив од сонакс такво за чистење бубачки и е лудница, цела козметика што ја купив е лудница).

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Ако си успеал да го избегнеш камчето оди на ф2000 како добар почеток за ф1. Пошто си млад ќе просперираш брзо.

Иначе јас на кола што ја имам 2 месеца имам 5-6-7 такви. Само лакот од бојата е изгербан, значи не се познава бело, се познава бојата, само тој најпрвиот слој е отиден. Тоа е бидејки имам поминато 6000 километри од кој 5000 се на автопат. Не бидејки ја чувам во гаража. Исто така ако приметиш гарант имаш исполепени бубачки по цела предна маска што тешко се вадат. Стави слика и од нив да ти кажеме како да ги исчистиш (купив од сонакс такво за чистење бубачки и е лудница, цела козметика што ја купив е лудница).
има бубачки,некои од нив испаѓаат со перењеж.мислам во автоперална,а некои не.А за каменот не ми веруваш,гледам ок :))):wink:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Кога давам гас нешто цвичит .. пред некој ден почна , што му е ?

А кога е загреан не цвичит :toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Клинасти каиш Геџо... Квалитетот им е на 0, така да од него можи да квичка. Не е ништо страшно.

J

Johnny Stulic

Гостин
Има некој информација за увоз на возила како е царината .

Пример увезувам кола од 2004 за 5000 евра како го маваат саторот овие копуциве според тоа колку сам ја купил ,кубикажа,амортизираност???

Ако има некој вработен таму уште подобро да го потпрашам.

Бај д веј ако има информација некој и за мотор нека кажи.

J

Johnny Stulic

Гостин
Има некој информација за увоз на возила како е царината .

Пример увезувам кола од 2004 за 5000 евра како го маваат саторот овие копуциве според тоа колку сам ја купил ,кубикажа,амортизираност???

Ако има некој вработен таму уште подобро да го потпрашам.

Бај д веј ако има информација некој и за мотор нека кажи.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
За акциза... До 1500 кубици, 1500 евра, од 1500-2000 2000 евра, од 2000-2500 3.000 евра и над 2.500 3.500 евра (не сум сигурен точно вака беше пред пола година)....

Царината оди според продажна цена на возилото и годините колку е старо....

Kajgana Shop

На врв Bottom