Сакам аниме али ова ич не ми легна некако, може е и до годините јебига.
Ми се виде досаден, преспор, празен, му фалеше динамика, за 2 сата можеше да понуди повеќе содржински, дури во последните 15 минути се помрдна малку во поглед на дејството па видовме конечно некој конфликт проблеми и промена кај ликовите, кај децата... пошто мајкава цело време ми беше иста, флегма, очекував побурно или уопште да изреагира на почетокот ко да беше нормално што овој беше вукодлак и можеа да се задржат повеќе на тоа на почетокот вака пребрзо се премина преку тие моменти и преку ликот на таткото зашто-како не ни објаснија барем позадина малку за да го осетиш ко лик. И после тоа темпото ептен успори. Наместо обратно.
Анимацијата ми беше под ниво, премногу едноставна, безлична, иако колоритна, и дали само 2-3 пати на момент импресивна кога ќе покажеа некој предел.
Приказната беше добра, за проблемите борбата на секој самохран родител, мајката во овој случај како еден инспиративен лик, како и за односот према постарите...но не успеа да ми извлече никакви емоции, рамнодушен бев цел филм кон све што се случуваше... а не се случуваше многу.
Од мене само
3/10
...sorry
П.С. bestiality ftw!