1)Аболициран за што?
2)За тоа што сакам пристојно место за живеење?
3)Како странци кои работат по Уставот и законите на МКД за воспоставување на правна држава е повикување на протекторат?
4)Прво ова објасни ми го, како странска експертиза која би работела во рамките на нашите закони не става во подредена состојба во однос на друга земја или организација, според дефиницијата ти шо ја постави тука?
На кој начин го губиш суверенитетот, со тоа што се минимизира влијанието на вашите газди во правосудните процеси?
5)Па кадарни сте вреќа сол да изедете за да останеме вукојебина и да се доберите повторно до привилегиите кои ви ги овозможува апологетството кон партиските племиња...мукла за преговарањето на братучедите за како ви е мерак да кажите, името Македонија.
Еве:
јавно ги повикувам Дипломатско конзуларните претставништва во МКД час поскоро да се впуштат во создавање на независно обвинителско и судско одделение, составено од мултинационални тимови чија основна задача ќе биде повторно истражување на инкриминираните случаи од СЈО, случајот Рекет и корупција и криминал со висок профил!
6)Да се копа длабински место да се гребе само на површината, затоа што и Пендаровски ја отфрли оваа идеа, а тоа е индиција дека кој знае што се ќе исплива на површина ако сериозно се истражува.
7)Кој знае колку се каат сеа тие шо го пуштија случајот Рекет во јавноста, откако се појави опцијата за која јас се залагам, вака изгледа дека наседнаа малку изгледа сите
10)Плус, со кое лице се лижите кај истите тие амбасадори кои ги стававте по некролози не ми е јасно,па уште се пренесуваат нивните изјави на широко, се повикува жмро на нив... имате троа a`кл, достоинство и сл?