Не се секирај ти ќе бидеш аболициран!
-болдот не ми е јасно на што мислиш, биди попрецизен?
Инаку не решавам неистомисленици туку се обидувам да откријам кои се мотивите за повикување на протекторат!!!!
На мегдан не излегувам прво ќе креираш баруштина според твои потреби, а потоа ќе ме добиеш на кондиција.
Аболициран за што?
За тоа што сакам пристојно место за живеење?
Како странци кои работат по Уставот и законите на МКД за воспоставување на правна држава е повикување на протекторат?
Прво ова објасни ми го, како странска експертиза која би работела во рамките на нашите закони не става во подредена состојба во однос на друга земја или организација, според дефиницијата ти шо ја постави тука?
На кој начин го губиш суверенитетот, со тоа што се минимизира влијанието на вашите газди во правосудните процеси?
Па кадарни сте вреќа сол да изедете за да останеме вукојебина и да се доберите повторно до привилегиите кои ви ги овозможува апологетството кон партиските племиња...мукла за преговарањето на братучедите за како ви е мерак да кажите, името Македонија.
Еве:
јавно ги повикувам Дипломатско конзуларните претставништва во МКД час поскоро да се впуштат во создавање на независно обвинителско и судско одделение, составено од мултинационални тимови чија основна задача ќе биде повторно истражување на инкриминираните случаи од СЈО, случајот Рекет и корупција и криминал со висок профил!
Да се копа длабински место да се гребе само на површината, затоа што и Пендаровски ја отфрли оваа идеа, а тоа е индиција дека кој знае што се ќе исплива на површина ако сериозно се истражува.
Кој знае колку се каат сеа тие шо го пуштија случајот Рекет во јавноста, откако се појави опцијата за која јас се залагам, вака изгледа дека наседнаа малку изгледа сите
Плус, со кое лице се лижите кај истите тие амбасадори кои ги стававте по некролози не ми е јасно,па уште се пренесуваат нивните изјави на широко, се повикува жмро на нив... имате троа a`кл, достоинство и сл?
Еве јас ќе ти кажам иако не сум прозван...
За воља на вистината...Разговорот за убиството на Мартин помеѓу Грујо и Гоца е монтиран така да конструира привид дека сакале да го прикријат убиството. Најверојатно истата таа снимка е конструирана од западни структури. На истиот тој запад кој го повикуваш да не оправи.
Да те подсетам, таа снимка беше причина за насилни протести против полицијата неколку дена пред Кумановските настани....
Тоа е доволна причина за секој разумен човек да се посомнева во искрените намери на конструкторите на тој случај...
Да не збориме за молчење на амбасадите на западните земји по повод обвинувањата на iq33 за монтировки за Смилковци и Диво Насеље на тогашната власт... Иако сите добро знаеле дека тие обвинувања немаат никаква основа...
Од нив да бараме помош да не опраат ?
Прифатено, еве друго толкување, Груевски затоа што знае дека е прислушкуван, од една страна може да нарачал десант дома кај пратеникот од СДСМ, меѓутоа поради одредени притисоци се обидува да се дистанцира од тие збиднувања и „неформално“. За да биде поуверлив ги пушта низ вода посебна со вегета и крали марко сезонските патриоти да одлежат троа притвор, со некое ветување за во иднина...држи вода подеднакво како и твојата теза, ако се земе во предвид дека нарачувал шамари за Жерновски (тие што го гласаа во Центар велат штета шо не ги добил), ова не е ништо поразлично. Модус операнди се совпаѓа.
Добар дел од разговрите во bonbite се водат на таков начин каде што се набедува во друга насока оној кој прислушува, или се зборува со кодови, во секој случај се потполно свесни како стојат работите.
Патем речено, тезата дека 20к броеви прислушувале истовремено нема врска, капацитетот им бил 3000 ама немале човечки капацитети за сето тоа да го обработат и стават во функција, така да кога ќе лоцирале таргет, се креирала мрежата околу него, се поставуваат можни сценарија и се обработува паралелено од сите страни се додека не го неутрализираат, било тоа да е да му опнат кривична само да му виси на главата или едноставно да крене раце од политика, па и да замине од вилаетов.
Да бидам јасен, емам ронка емпатија, каква правда делеле (кофа со вода, самоубиство со два-три куршуми итн), таква да им доделат. Не само за нив, и за овие сега важи потполно истиот став.
Idejata ti vrsiti , nema zbor tuka. Pa uste koga i ke dodades kolegite demek nekoja tezina postot da dobie i po avtomatizam idejata stanuva odlicna.
Ne ne rekov deka nemas pravo da si iskazis mislenje i stav, jas rekov od kade tolkava samodoverba vo ispravnosta na tvoite stavovi i analizi. Ona 100 % siguren deka bas toa e resenieto koga zad sebe imas 100 % promasuvanja i toa kardinalni. I voopsto nemoras da me sfatis kako razmisluvam ili na koj nacin nosam zaklucoci. Mozi si gledam na nokti, mozi na bajacka odam, mozi ednostavno mi delile, ne e toa ni bitno. Bitnoto vo slucajot e kolku od moite postovi, analizi go pominale testot na vremeto. Kolku od toa jas sto sum napisal i predupredil pred godini i godini se ostvarilo, ispadnalo tocno itn itn. Toa e toa sto mene mi dava tezina na postot i samouverensot da ti recam deka tresis zeleni , a ti go nemas.
Не само шо вришти, него и пишти, исто како како цела прилепска чаршија од миле јанакиески уф времето на преродбата
Едно единствено вонвременско нешто шо си чкртнал тука, а било 100% точно е она кога излегоа bonbite и кога здушно пишуваше како и ти би го правел истото ако си бил на нивна позиција, и дека така стоеле работите кај нас и нема тука шо да се менува...до менталитетот е итн...така да единствена кардинална грешка ми е тоа шо воопшто се замарам со тебе. Никој, апсолутно никој без исклучок не се впушти во отворена одбрана на непотизмот, криминалот и ред други одвратни нешта кои ги слушнавме како тебе. Така да не знам ти со кој сурат ми ги доведуваш во прашање моите ставови?
Е сеа, не ми само јасно кај беше да пуштиш глас за тоа како Груевски, Мијалкови и Милошов, со закуска, во благопријатана атмосфера правеа муабет за промена на името, на како ти милуваш да кажеш Републиката? Затоа шо тие прават муабет како да ги измочаат тие кои ги поддржуваат баш поради тој патриотизам, како да им се продаде велат промената, а јас ни оддалеку не се вбројувам во нив.
Жалосно шо постои ВМРО БНД на Каракачанов, инаку со сопствени средства ќе покренев иницијатива ВМРО да се забрани да се злоупотребува за дневно партиски цели. Ама коа можат врховистите, јбга, нека може и по некој сезонски патриот, измеќар на Ел Фамилиа.