Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Де Јонг-Роберто-Алења/Артур надобра комбинација на средина пресезонава

Така да очекувам прва утакмица во лигата да играт Бускец-Ракитич-Видал

image.jpg

Ова Де јонг маме му ебам,како од школава од Барса да е,перфектна адаптација,и тоа одма почна како заден везен,доста тешка позиција,а и таму сме најтенки.....Се надевам дека мн често ке ротира Бускетс зошто се гледа дека уште со мислите на плажа е....Конечно видовме една подруга Барса,која повеќе напаѓа,желна за игра,по ова линија треба да се движи тимот,а не пичкарски.....Ќе има доста проблеми Валверде околу гала 11-ката....Ростерот е богат,широк,кои можат и те како да се дозволат тактички варијатни/формации/тактики,ако стварно Барса Не освои Лш,лига или било што крив е/И ќе е само тренерот никој друг

Па Де Јонг е уствари наша школа, само во друг дрес доби Барса ДНК. :) Кројф само го продолжи стилот во Барса кој првпат го употреби во Ајакс, по кој и двете школи функционираат по ист принцип и ден денес.

Ако после припремиве, Бускетс и Ракитич играат пред Де Јонг и Роберто жими се да се собереме 3-4 и да идеме у Барса да го скинеме кретенот.
Точно е дека направиле многу за клубот, поготово Бускетс, играше маестрални сезони, ама реално веќе не му држи гзот последниве да речам 2-3 сезони. Исто и Ракетата последните две сезони.
Добиваме на свежина со Де Јонг и Роберто, ем покреативни се ем во одбрана подобри, ако на тоа ги додадеме Артур, или Кутињо или Видал кој ораше и беше многу подобар лани од оние двајцата, мислам дека имаме средина како што треба да има една Барса.

Се повеќе и повеќе се шпекулира за Нејмар дека ќе потпише летово, наводно барале 90 милиони плус Ракитич и Кутињо.
Ја искрено не сум за давање на Кутињо, мислам дека со Нејмар у тим ќе проработи и он. А ако дојде Нејмар сакам ваков состав:

Тер Штеген
Семедо - Пиќе - Ленгле - Алба
Де Јонг
Роберто - - Артур/Кутињо
Меси
Гризман - - - - - - - - Нејмар​

Ако после припремиве, Бускетс и Ракитич играат пред Де Јонг и Роберто жими се да се собереме 3-4 и да идеме у Барса да го скинееме кретенот.
Точно е дека направиле многу за клубот, поготово Бускетс, играше маестрални сезони, ама реално веќе не му држи гзот последниве да речам 2-3 сезони. Исто и Ракетата последните две сезони.
Добиваме на свежина со Де Јонг и Роберто, ем покреативни се ем во одбрана подобри, ако на тоа ги додадеме Артур, или Кутињо или Видал кој ораше и беше многу подобар лани од оние двајцата, мислам дека имаме средина како што треба да има една Барса.

Се повеќе и повеќе се шпекулира за Нејмар дека ќе потпише летово, наводно барале 90 милиони плус Ракитич и Кутињо.
Ја искрено не сум за давање на Кутињо, мислам дека со Нејмар у тим ќе проработи и он. А ако дојде Нејмар сакам ваков состав:

Тер Штеген
Семедо - Пиќе - Ленгле - Алба
Де Јонг
Роберто - - Артур/Кутињо
Меси
Гризман - - - - - - - - Нејмар​

Брат не ми е јасно како може да правеш состави без Суарез и Умтити. И двајцата се ПРВА ПОСТАВА и ќе останат. Суарез има капацитет најмалку уште една сезона да е прва постава. Не знам дали ја гледаше вчера утакмицата, беше најдобар со Де Јонг и Дембеле. Ленгле уште 200 години да игра фудбал нема да е на рамништето на Умтити. Умтити очигчедно ја санираше повредата, се надевам дека ќе нема проблеми со истата , колку сите и да се скептици, Умтити е БРОЈ ЕДЕН ... Се надевам дека циганот нема да го вратат, затоа што НЕ ЗАСЛУЖУВА. Не знам како може да бидете заговорници за негово враќање, потсетете се како го напушти клубот, ЦИГАНННННННННННН НАЈГОЛЕМ Е ! Имаме одличен состав сега, не ни треба никој дополнително, само Ернесто може да ја засери работата, НИКОЈ друг.

Брат не ми е јасно како може да правеш состави без Суарез и Умтити. И двајцата се ПРВА ПОСТАВА и ќе останат. Суарез има капацитет најмалку уште една сезона да е прва постава. Не знам дали ја гледаше вчера утакмицата, беше најдобар со Де Јонг и Дембеле. Ленгле уште 200 години да игра фудбал нема да е на рамништето на Умтити. Умтити очигчедно ја санираше повредата, се надевам дека ќе нема проблеми со истата , колку сите и да се скептици, Умтити е БРОЈ ЕДЕН ... Се надевам дека циганот нема да го вратат, затоа што НЕ ЗАСЛУЖУВА. Не знам како може да бидете заговорници за негово враќање, потсетете се како го напушти клубот, ЦИГАНННННННННННН НАЈГОЛЕМ Е ! Имаме одличен состав сега, не ни треба никој дополнително, само Ернесто може да ја засери работата, НИКОЈ друг.
Пред повредата Умтити беше меѓу најдобрите штопери во свет,ама после нејзе...Јас со две раце потпишувам дека Ленгле е подобар во овој момент.

Незнам дали ја гледаше првата утакмица со Наполи,ама тогаш Умтити беше тотално изгубен.

Автоматски споено мислење:

Напредокот што го кажа Леонардо, е тоа што псж го промена ставот дека сакаат исклучиво кеш, сега прифаќаат и играч да влезе во договорот, Кутињо најверојатно.

Последно уредено:
Публикава на ПСЖ се сврте против Нејмар.
Нема шанси пак да заигра за ПСЖ,мора да попуштат,да им го шитнеме Кутињо и нешто 60-70 мил мора да прифатат,немаат друга опција Нејмар сака само во Барса да дојде.

Пред повредата Умтити беше меѓу најдобрите штопери во свет,ама после нејзе...Јас со две раце потпишувам дека Ленгле е подобар во овој момент.

Незнам дали ја гледаше првата утакмица со Наполи,ама тогаш Умтити беше тотално изгубен.

Брат ја гледав и првата утакмица, не ме заебавај кој црни Ленгле, подобар од Умтити. Умтити одигра солидна утакмица , ако го оставиме настрана автоголот. Најлош Умтити е подобар од Ленгле во секое време.

Брат ја гледав и првата утакмица, не ме заебавај кој црни Ленгле, подобар од Умтити. Умтити одигра солидна утакмица , ако го оставиме настрана автоголот. Најлош Умтити е подобар од Ленгле во секое време.
Не е само автоголот со Наполи,колку пати сами пред гол искочија...Во офсајд замка кога треба да постави многу грешеше.
Со Арсенал види на снимка како Умтити заспа кога Обамејанг доби топка.

Мене Ленгле ми делува многу посигурен штопер,плус какви блокови поставува.

Avokatot koj gi podnese 222 mil za transferot na Neymar vo PSG, deneska vlegol vo kancelariite na Barca.

Izglea tolku bese :)

Avokatot koj gi podnese 222 mil za transferot na Neymar vo PSG, deneska vlegol vo kancelariite na Barca.

Izglea tolku bese :)
Sports lawyer Crespo, who was responsible for the payment of Neymar's €222m release clause two years ago, is now meeting with Barça but he says: "For another client, and it has nothing to do with PSG", Crespo is a lawyer of PSG but today he has not come on behalf of them. [Cadena COPE]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom