Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.052
Поени од реакции
1.178
Не е толку големо задоволството што добиваме со Лукаку, туку победата над Јувентус.
Сите медиуми објавија како ни го "украдоа" Лукаку, како е способен Парсатичи, и од преценет напаѓач (додеКа се поврзуваше со Интер) на еднаш стана најдобрата 9ка во светот.

Баш ме интересира што има да напишат сега...

Член од
27 септември 2015
Мислења
618
Поени од реакции
678
Омилени ми се муабетиве дека бил скап Лукаку...
Од една страна кукаме дека не давале пари и не носеле имиња. Носат класа играч во најдобри години со доста добра статистика, па сега скап бил. У меѓувреме Евертон дава 40М за Кин од Јуве, со пола сезона изиграна, ама нема везе, тоа има смисла.
Само Белфодил за нас, ништо повеќе. :)
не само тоа,понудија 70мил фунти(+ двајца играчи) за Заха,но ги одби Кристал палас(бараат 100мил фунти)...но Лукаку е скап... :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.151
Омилени ми се муабетиве дека бил скап Лукаку...
Од една страна кукаме дека не давале пари и не носеле имиња. Носат класа играч во најдобри години со доста добра статистика, па сега скап бил. У меѓувреме Евертон дава 40М за Кин од Јуве, со пола сезона изиграна, ама нема везе, тоа има смисла.
Само Белфодил за нас, ништо повеќе. :)
Не знам сега дали гугл транслејт нешто ебе, ама овде се вели дека тие 65 милиони евра ќе бидат плаќани у наредни 5 години ( ?!?!?! )
Текстот е од gazeta delo sport, ама го земам ова со резерва ради гугл транслејт.

Али и ваков дил, 65 милиони, плус 10, е одличен, во никој случај не е преплатен, тие 10 се бонуси и ќе бидат исплатени ако Лукаку клава голој и освојува титули.
Автоматски споено мислење:

Не е толку големо задоволството што добиваме со Лукаку, туку победата над Јувентус.
Сите медиуми објавија како ни го "украдоа" Лукаку, како е способен Парсатичи, и од преценет напаѓач (додеКа се поврзуваше со Интер) на еднаш стана најдобрата 9ка во светот.

Ова од Inter Club Macedonia што објавија

1.07 Лукаку блиску до трансфер во Јувентус

“5 работи што не ги знаете за Лукаку, бомберот кој што Јувентус сака да го украде на Интер.”

07.08 Лукаку е практично веќе играч на Интер

“Интер, ова е Лукаку: џинот кој што не дава голови во големи натпревари и се радува само во репрезентативниот дрес.”

67687876_10157236796955309_2745767502796554240_o.jpg

Не го вреѓај Рекоба бе...најаката левица на светот ја имаше...поусовршена и подинамична верзија на Дибала..магија од играч.
И стакленко кој беше праќан на позајмици по венеции : )))
Нај Injury prone играч у наша историја беше овој за жал, а беше човек кој целосно го засени дебито на Роналдо во Интер, што не е мала работа, цела меаца полна за Феноменот, овој влага и магии праи на терен дава ебење од голови. Штета што имаше лоша кариера, невозможно проклети бевме тогаш, со него, со роналдо и неговите ебани колена, подоцна и со Адријано ... страшно колку немавме среќа со ваквите.

@МИЛЕ КИТИЧ само една мала корекција, не се 60М, туку се вртоглави 80М за дебелиот, да си знаеш... :D Нема никаква математика со овој трансфер, просто да му исполнат трансфер желба на Конте.
Добро ти си докажа дека математиката и не ти е баш јака страна, основно собирање не знаеше да напраиш.
Моментални цифрите кои ги има во медиумите велат дека се 65м евра, плус 10 во бонуси кои ќе се исплатат ако Лукаку гази на терен. 65 плус 10 ако си математичар ко дечково, е рамно на 80.
А тоа дека бил дебел ... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Сеа моли се да не дава голови, знам дека тоа ќе ти одговара, за да утре замараш на темава јер тоа е побитно од успесите на Интер.

Последно уредено:

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Не го вреѓај Рекоба бе...најаката левица на светот ја имаше...поусовршена и подинамична верзија на Дибала..магија од играч.
Пола од времето повреден, пола во фрки со тренерите.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.151

Видео од дочекот, од скандирање контра Јуве, контра Икарди, до шуткање со еден рандом црнец шо го собрале, и на крај доаѓањето на Лукаку и поздравувањето со навивачите.
Класична вријажа.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595

ИО кажа уште вчера, Дибала ги зезна Јуве, ние ништо не победивме, чекавме во ред сите да му се наредат па ние последни останавме, уште да видиме колку не закрпиле.
Сепак, ќе имаме кратка меморија и ќе ги дупиме дека сме им го украле.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.151
ИО кажа уште вчера, Дибала ги зезна Јуве, ние ништо не победивме, чекавме во ред сите да му се наредат па ние последни останавме, уште да видиме колку не закрпиле.
Сепак, ќе имаме кратка меморија и ќе ги дупиме дека сме им го украле.
а епа чим ио така кажал, мора да е така. :D
Јуве сами се зезнаа што се излетаа без притоа да знаат на што се со аргентинецот, Интер ко и со Барела, си седеше на страна и дремеа без кревање на паника освен онаа навивачката со оглед дека не знаеме што точно се дешава у позадина, не заборавај кои муабети излегоа сместа после можната трампа за дибала и лукаку, на релација Марота - Дибала.:cool:
На крај и двајцата играчи завршија у Интер, иако скоро све беше наредено за нивни прелаз во Рома, односно Јуве, медиумски гледано нели, или ... водејќи се по драмењево на темава дека сите сме ги изгубиле.

Сеа од преплатување на дебелиот лукаку, до зип запот што Јуве ни го напраиле ко што викаше еден член тука и уживаше у тој податок, до 65м плус 10 бонуси, а уште чекам некоја друга потврда за она исплаќање у наредни 5 години, што е спомнато погоре у линкот од ГДС. Мада сеедно ми е мене и каква е формулата и колку пари се у прашање, 5-10м ништо мене не ми менуваат, не се мои, многу побитно беше да се одговори на барањата на тренерот, а тоа е сега случај, и тоа за она главно барање. Џабе драмење, џабе имагинарни откази на конте на старт од сезона, али ќе се најде нешо друго за хејт сигурно, иначе темава не би опстанала на форумов.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.034
Поени од реакции
116.895
Daj be ne se gubete, sme gi zaebale Juve hahahahaha :facepalm:
Ke ni se smeat posle niz netov ebave, daj ne treskajte zeleni. Nit sme gi pobedile nit sme gi zaebale, nego ednostavno ja zemavme glavnata transfer cel, malce podocna od ocekuvanoto ali bitno bidna rabotata. Da reces deka gi pobedivme Milan za Kondogbija drzi voda, pred nos im go zemavme, ama Lukaku nikako ne e takov slucaj.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.712
Поени од реакции
4.553
65 плус 10 ако си математичар ко дечково, е рамно на 80.
А тоа дека бил дебел ... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Сеа моли се да не дава голови, знам дека тоа ќе ти одговара, за да утре замараш на темава јер тоа е побитно од успесите на Интер.
Кажи ми колку проклето добро ти дуе его тоа што кршеш тастатури за една пропуштена ебена 5-ка (или 5 илјадарка како год).

Од колкави размери се последиците ако некој се изразе 83, уместо 70+13?
Тоа се пари кои можеа да бидат сѐ уште на наше конто, или во подобар пример - за некое крило или слично.

Од друга страна не сметам дека Лукаку е дебел, дечкото е физички огромен. Можеби има(л) проблеми со одржување на килажа, али да бидам искрен со вас не го следам како фудбалер, така да не можам да констатирам ништо.

Нејсе, со секое продлабочување на дискусиите Икарди-Лукаку завршуваме во амбисот на глупоста и апсурдот. Никогаш нема да се убедеме еден со друг.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.151
Кажи ми колку проклето добро ти дуе его тоа што кршеш тастатури за една пропуштена ебена 5-ка (или 5 илјадарка како год).

Од колкави размери се последиците ако некој се изразе 83, уместо 70+13?
Тоа се пари кои можеа да бидат сѐ уште на наше конто, или во подобар пример - за некое крило или слично.

Од друга страна не сметам дека Лукаку е дебел, дечкото е физички огромен. Можеби има(л) проблеми со одржување на килажа, али да бидам искрен со вас не го следам како фудбалер, така да не можам да констатирам ништо.

Нејсе, со секое продлабочување на дискусиите Икарди-Лукаку завршуваме во амбисот на глупоста и апсурдот. Никогаш нема да се убедеме еден со друг.
Да бе така иде тоа сеа, кога фактите не се на твоја страна, или ваша, его било у прашање,, не е битно што некој истрескал глупост дека 29 години се залез на кариера еве тоа ке го игнорираме, или дека лукаку е ПРЕПЛАТЕН, а тоа не е случај, сеа до егото било, не до фактот дека некој прави глупи пропусти при дискусија а притоа е убеден дека е у право. 65м евра не се 80, тие плус 10 зависат од самиот играч, и дај боже да им ги доплатат зашто за да тоа се деси, он треба да Гази, да дава голови, да освојува трофеи, ова ако се деси, уште 15 плус нека им даат, онака, од курташак.

За останатото, се изјаснив и тоа кристално јасно, во идеален свет, икарди ке останеше, тие пари за везњак или крило ќе се дадеа, ама во идеален свет он не е размазен папучар кој преставува проблем за клубот и репрезентацијата, туку го користи максимлано талентот и у Интер остануе капитен, а подоцна можна икона и легенда на клубот, и е класичен пример за еден Професионалец а и Капитен, у меѓувреме гази и у Аргентина на сите големи натпреварувања.
Ама сеа ке праиме муабет за некоја Утопија, или за тоа како реално стојат работите, без разлика дали тоа тебе или мене ми одговара, а реално нит мене, нит тебе, нит на клубот ваквиот развој на настани не му одговараше, ама нит ја, нит ти, нит клубот е крив што станува збор за човек со 0 карактер и ужасен агент кој на клубот доста му одмогнаа во претходната сезона со нивните постапки.

Ваков кансор што подалеку од Интер, неговиот талент секогаш бил добредојден, ама неговиот однос а и односот на жена му никад, и кога веќе се повикувате на Морати, сите што го прателе него низ годините знаат дека вакво нешто и он никад немаше да толерира ( па на снајдер твитер му забранија ради жена му, ај сеа претпостави само шо би праел Морати покрај оваа дроља ). Можеби ќе го продадеше за повеќе пари ама секако ќе го изгубеше од интер, а за парите веќе се изјаснив, на овие им се у втор план кога е икарди у прашање, и без тоа апат на меркатото и го финализираа најскапиот трансфер у историјата иако овде до вчера ме убедуваа дека Икарди и јуве не ебеле и затоа нема пари за лукаку, и како тоа нашата управа сама се сјебала. Еве, видов.

Daj be ne se gubete, sme gi zaebale Juve hahahahaha :facepalm:
Ke ni se smeat posle niz netov ebave, daj ne treskajte zeleni. Nit sme gi pobedile nit sme gi zaebale, nego ednostavno ja zemavme glavnata transfer cel, malce podocna od ocekuvanoto ali bitno bidna rabotata. Da reces deka gi pobedivme Milan za Kondogbija drzi voda, pred nos im go zemavme, ama Lukaku nikako ne e takov slucaj.
Поише сами се заебале, ако се водиме според све што искочи кај медиумите.
Интер сакаа да го искинат тоа е повеќе од јасно, кај нив у фан клуб читам дека со Дибала ке го балансирале некако буџетот, ова не знам колку е точно, ама исто и се известуе дека Дибала не им бил у план, лани лоша сезона, проблеми со Алегри а наводно и Сари исто, не го сакал.
Во таква ситуација без да договорат со него, ределе со Јунајтед и дилот им пропадна. На крај јуве го губат лукаку што реално за нивниот ростер и не е проблем, али им останува еден незадоволен играч од кој многу перфидно сакаа да се отарасат.

Си создадоа самите од нигде никаде проблем, вака од наша перспектива немаше што да се замраат со лукаку, не им треба, нит па Дибала да го даваат,си имаат солидно лето и тоа е тоа, чекај си сезона да почне и лади си го, еве ти го ругани, кансело, бркај све тоа и зз, башка што Дибала е еден од најомилените играчи кај нивните навивачи. У секој случај, многу лоша реализиација кој шо сака нека каже, не им требаше ова.

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.479
Поени од реакции
7.824
Најјако е што ке правеа анкета дека Конте ќе си одел пред да почне сезоната, дека го дупеле со засилувања за сега како толку пари на Лукаку, оризариве забегале :pos:

Член од
23 август 2010
Мислења
40.034
Поени од реакции
116.895
Brej kolku dosaden lik... I ti i toj nad tebe.

Поише сами се заебале, ако се водиме според све што искочи кај медиумите.
Интер сакаа да го искинат тоа е повеќе од јасно, кај нив у фан клуб читам дека со Дибала ке го балансирале некако буџетот
Kako? Ako doneses igrac sto zima ista ili slicna plata ko nego, kako ke go izbalansiras budzetot?

Член од
29 март 2013
Мислења
4.712
Поени од реакции
4.553
Да бе така иде тоа сеа, кога фактите не се на твоја страна, или ваша, его било у прашање,, не е битно што некој истрескал глупост дека 29 години се залез на кариера еве тоа ке го игнорираме, или дека лукаку е ПРЕПЛАТЕН, а тоа не е случај, сеа до егото било, не до фактот дека некој прави глупи пропусти при дискусија а притоа е убеден дека е у право. 65м евра не се 80, тие плус 10 зависат од самиот играч, и дај боже да им ги доплатат зашто за да тоа се деси, он треба да Гази, да дава голови, да освојува трофеи, ова ако се деси, уште 15 плус нека им даат, онака, од курташак.

За останатото, се изјаснив и тоа кристално јасно, во идеален свет, икарди ке останеше, тие пари за везњак или крило ќе се дадеа, ама во идеален свет он не е размазен папучар кој преставува проблем за клубот и репрезентацијата, туку го користи максимлано талентот и у Интер остануе капитен, а подоцна можна икона и легенда на клубот, и е класичен пример за еден Професионалец а и Капитен, у меѓувреме гази и у Аргентина на сите големи натпреварувања.
Ама сеа ке праиме муабет за некоја Утопија, или за тоа како реално стојат работите, без разлика дали тоа тебе или мене ми одговара, а реално нит мене, нит тебе, нит на клубот ваквиот развој на настани не му одговараше, ама нит ја, нит ти, нит клубот е крив што станува збор за човек со 0 карактер и ужасен агент кој на клубот доста му одмогнаа во претходната сезона со нивните постапки.

Ваков кансор што подалеку од Интер, неговиот талент секогаш бил добредојден, ама неговиот однос а и односот на жена му никад, и кога веќе се повикувате на Морати, сите што го прателе него низ годините знаат дека вакво нешто и он никад немаше да толерира ( па на снајдер твитер му забранија ради жена му, ај сеа претпостави само шо би праел Морати покрај оваа дроља ). Можеби ќе го продадеше за повеќе пари ама секако ќе го изгубеше од интер, а за парите веќе се изјаснив, на овие им се у втор план кога е икарди у прашање, и без тоа апат на меркатото и го финализираа најскапиот трансфер у историјата иако овде до вчера ме убедуваа дека Икарди и јуве не ебеле и затоа нема пари за лукаку, и како тоа нашата управа сама се сјебала. Еве, видов.
Не знам колку би бил и јас во рамките на дозволеното доколку со еден едоставен пример пробам да ти објаснам зошто сметам дека кај управата е поголемата кривица, али ќе покушам...
- Да земеме едно просечно семејство како пример (читај Интер). За тоа семејство да функционира како што треба и да нема проблеми одговорни се родителите (читај управата). Децата може да кршат, да прават проблеми и во животот понатаму да фатат лоши патишта, али па затоа тука се родителите кои се одговорни да ги поправат тие работи, а не да ги тепаат и бркаат од дома децата. Затоа за секое "неуспешно" семејство од ваква природа ние народов милуваме да кажеме дека тоа е кривица на родителите, јбг.

Е сеа во случајов со клубов можеби ситуацијата не е идентична во целост како оваа (бидеќи и на двете страни се возрасни луѓе кои соработуваат за пари), али маме му ебем па и Икарди е дете на некој начин, а клубот е институција составена од многу професионалци кои ако не друго, требаше да водат сметка барем за загубите од Икарди. Како можеш да речеш дека вин вин е ситуацијата не разбирам, поготово за Интер?

Даваш отказ од работа поради причина што не можеш да си го го поднесеш шефот, си заминуваш наредниот ден без да го испочитуваш отказниот рок, те тужат и губиш тон пари по судови, али накрај се рачунаш за победник поради тоа што си им дал отказ. А со трошоците шу праиме?

Без разлика на тоа на која страна е поголемиот дел на кривицата (а не како тебе што ја префрлаш само на Икарди) Интер финансиски е поразен во случајот. А за Икарди не ме интересира, јас за Интер зборувам

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
а епа чим ио така кажал, мора да е така. :D
Јуве сами се зезнаа што се излетаа без притоа да знаат на што се со аргентинецот, Интер ко и со Барела, си седеше на страна и дремеа без кревање на паника освен онаа навивачката со оглед дека не знаеме што точно се дешава у позадина, не заборавај кои муабети излегоа сместа после можната трампа за дибала и лукаку, на релација Марота - Дибала.:cool:
На крај и двајцата играчи завршија у Интер, иако скоро све беше наредено за нивни прелаз во Рома, односно Јуве, медиумски гледано нели, или ... водејќи се по драмењево на темава дека сите сме ги изгубиле.

Сеа од преплатување на дебелиот лукаку, до зип запот што Јуве ни го напраиле ко што викаше еден член тука и уживаше у тој податок, до 65м плус 10 бонуси, а уште чекам некоја друга потврда за она исплаќање у наредни 5 години, што е спомнато погоре у линкот од ГДС. Мада сеедно ми е мене и каква е формулата и колку пари се у прашање, 5-10м ништо мене не ми менуваат, не се мои, многу побитно беше да се одговори на барањата на тренерот, а тоа е сега случај, и тоа за она главно барање. Џабе драмење, џабе имагинарни откази на конте на старт од сезона, али ќе се најде нешо друго за хејт сигурно, иначе темава не би опстанала на форумов.
Ио и Бене, мора да е така.
Читаш вести, можеш да ги вртиш настаните како ти одговараат, ама не си во право :)

Не знам зашто у муабет со мене внесуваш уште 10 небитни реченици ко да сум зборел нешто за Конте.

На 5 години ќе биде грабеж ако е така, ко што го земаа Јуве ДеЛихт.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.151
@_BerzerkeR_
Многу лош пример ми даваш, не ме јеби, ми споредуваш нешто што се карактеризира како безусловна љубов, значи релација родител - дете, со ова. :)
Не да не е исто ... Ич не е исто, буквално у целост, дијаметрално спротивни работи и различни универзуми се ова и конкретно за тој дел од постот толку.

Е сега за релациите клубот и Икарди, Икарди ко играч не е прв пат да прави проблеми во клубот, толериран е веќе 2-3 години и он и жена му, тек на крај е тоа со лентата, откако веќе too much беше кажано јавно од Ванда, не е дека клубот немаше трпение, имаа и имаа ... и имаа, и на крај им прекипе. Све црно на бело си има клубот, и зашто е третиран како што е третиран, притоа, никој не му забрани да игра, да тренира, му тргнаа само капитенска лента зашто дефакто не ја заслужуваше, нит пак неговите соиграчи го сакаа за капитен. Со имплусивната реакција, лажирање повреда, одбивање да игра и тренира само си се докопа, да го имавме тогаш Конте за тренер, он до крај на сезона немаше да игра, али имавме еден бескичмењак.
У твојата хипотетичка ситуација, да си вработен у фирма, и вака да се понашаш ... па со клоци и боксови ќе те избркаат од таму, тука проблемот го прави он, не неговиот претпоставен кој никакви правила на клубот/фирмата не прекшил.

После све ова како да не се отарасат од него, за цената која му паѓала, таа веќе вртоглаво паѓаше кога одби да игра и му тргнаа капитенска лента ама ова второво ти реков, беше Неопходно после сите тие срања. Стварно не сте ми јасни зар до толку сакате да се деградира интер ко клуб и да биде заложник на некое лигле, по секоја цена да го остави да е капитен на тим каде претходно таа лента ја носеле факети и занети само ради ебаната негова цена и можни пари од негова продажба ? Па еве по не знам кој пат, и без таа продажба, интер инвестира големи пари ко никад до сеа.

Јавна тајна беше иначе дека Интер ќе се отарасува од него, сите медиуми и пред да дојде Конте, и пред да биде онаа изјава на Марота а и Конте, известуваа дека и Конте не го сакал во тим. Све ова влијаеше на тој пад на цената, тек на крај клубот официјално потврди дека не го сака. Така да Интер финансиски секако ке губеа, зашто мораше да се инвестира у друг напаѓач, а за инкасирањето пари за него, тоа е дискутабилно и е во рамките на нашите претпоставки зашто како што гледаш, интерес за него и со вака падната цена скоро и да нема, си се запрашал ли некад зашто е тоа така ? И кога имаше условно речено мала откупна клаузула, и тогаш, 0 понуди до клубот што исто, беше сумјиво ( од моментална гледна точка, ич ).

И ако добро ја изанализираш цела оваа ситуација, главниот проблем е она, не он, ама врзан е за неа, у пакет иде со неа, така да тури му курот, зашо она е нерешливата енигма за Интер.

Ио и Бене, мора да е така.
Читаш вести, можеш да ги вртиш настаните како ти одговараат, ама не си во право :)

Не знам зашто у муабет со мене внесуваш уште 10 небитни реченици ко да сум зборел нешто за Конте.

На 5 години ќе биде грабеж ако е така, ко што го земаа Јуве ДеЛихт.
Да бе бене, ти си у право, ја имаш привилегијата информации од прва рука да пушташ па секако мора да е така, све остало пу пу не важи, битни се претпоставките на кгн форумот.
пост на кгн > дел од медиумите у италија ( тие јувенташките не ги рачунам ), изјави на конте, изјави на марота, аусилио и слично. Знам дека така идат тие работи тука, уживај, иако до вчера тезите беа, не си дел од клубот, не знаеш дека баш така било.
Али за конкретни ситуации, тоа не важи, едностанво мора да е така, зашто ио така рекол, или сеа ти. На крај краева, не е битно дали сум ја у право или не, истото и за тебе важи, и за ио, битно е Интер на крајот од денот да имаат јак ростер и задоволен тренер, битни се фактите и она што всушност знаеме дека се дешава и имаме 100% потврда, а истите следново го велат, Лукаку е играч на интер ( според 80% од постирачите тука, и медиумите у италија, требаше да е веќе играч на јуве ) и барела е играч на интер ( истото ко и за лукаку ), a најверојатно и Конте нема да си дава отказ у скоро време. Тука си важи она народното, кучињата лаат, караванот си врви. keep it up.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom