Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Глеам реклама на Фејсбук, за серија на Нетфликс:
"Aliens have invaded, and the fate of the planet rests in the hands of four teenagers...." и натаму не читав, а уште коа ја видов сликата на која имаше три деца едното црнец, другото белец и третото женски азијат, одма го пријавив адот како навредлив.
https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/5x-film-challenge-kajgana/Злате ако имаш некоја листа на филмови што поминале у темава годинава да видам кои рецензии ги имам пропуштено, да не барам мануелно страна по страна би била многу благодарна.
Па ви реков - вие кажете, јас ќе ви дадам предлози.Злате за бирање ни извади список од сто филма во форма на слика, на кој не може ни да се клика ни да се селектира. Па почнав од филмот што му ја вратил идејата за темава, под претпоставка дека тоа е заради што е добар филмот. Изгледа тоа ќе да беше.
6.1 Durante la tormenta (2018)
Морам да признаам дека шпанциве имаат многу добра продукција на мистериозно-фантастични филмови во последниве години. И овој влегува во таа група. За време на олујата преку еден телевизор ќе се отвори временски комуникационен канал, при што главниот лик ќе влијае на настаните од минатото. Со тоа ќе ја смени сопствената сегашност, но таа ќе остане со нејзините сеќавања. И ја имаме онаа ситуација на обичен човек во необична ситуација. И повторно морам да признаам дека добро реагираше, сосема плаузибилно. Иако можеше малку порано да не речам веднаш да отиде дома. Малку предвидлив текот на настаните, малку ликовите знаеја и некои работи што ги знаевме само ние како гледачи, но ситници беа кои само водеа до среќниот завршеток на филмот.
ОК де, ај ќе редефинираме - сите Netflix originals што ги има на нашиот Нетфликс.Мене многу ми се свиѓаше Мираж, штета што не се покрена некоја поголема дискусија кога тагнував луѓе да го гледаат. Не знам како Мунгусот го пропуштил до сега, среќа што го спомна Злате во темава.
Инаку Злате филмов, како и Анихилатион и уште неколку ги нема кај оригинални филмови на Нетфликс, туку како These feature presentations have been acquired by Netflix for release as Netflix original films in certain territories. Ова влегува малку во сива територија, ама има и таму по некој добар филм да се изгледа, јас ги тргнав тие од листата горе што ја пишував, мислев дека не влегуваат во описот на темава.
А Мираж иако предвидлив, мене топ ми беше![]()
Ако ти се предлозите ко изборот за првиот филм, не фалаПа ви реков - вие кажете, јас ќе ви дадам предлози.
Па од 2018-та е филмот, не стигнал уште на ред. Злате преку ред го пикнаМене многу ми се свиѓаше Мираж, штета што не се покрена некоја поголема дискусија кога тагнував луѓе да го гледаат. Не знам како Мунгусот го пропуштил до сега, среќа што го спомна Злате во темава.
Па јас тој филм со еци-пеци-пец го најдов.Ако ти се предлозите ко изборот за првиот филм, не фала![]()
Веќе имам други два на лагер, ама ќе го земам предвид и овој.Па јас тој филм со еци-пеци-пец го најдов.Ете, гледај го Annihilation ако не си го.
Ако нешто ти значи, мене не ми беше Анихилатион нешто особено. Ако ги тргнеме ефектите на страна, приказната е класичен сцифи блокбастер со веќе шаблонска приказна и крај типичен за овој тип на филмови, коишто последниве години почнаа доста да се снимаат.6.2 Окја (2017)
По филмов се крена голема прашина кога излезе, веднаш го ставив на листа за гледање, ама никако не се решив да го пуштам. Сега знам и зошто.
Две работи беа добри во филмов: камерата, благодарение на маестро Конџи, и ефектите односно изведбата на супер прасето и неговата интеракција со околината. Се друго беше лошо, многу лошо. Од тоа што не беше одредено за која публика е всушност филмов, преку лошо сценарио до ужасните ликови кои ни одличните глумци што ги играа не можеа да ги извадат. А музиката во сцената во трговскиот како да беше извадена од некоја српска селска слава.
Добро почна, ветуваше, но потоа замина во непознат правец.
По гледањето констатирав дека ова е всушност четврти филм од режисеров што го гледам и дека и другите го имаат истиот проблем со одржување на приказната. Имам впечаток дека низ филмот го менува жанрот, но без намера да го стори тоа и делува како ладен туш. Гледлив беше филмот, но едвај го догледав.
Веќе имам други два на лагер, ама ќе го земам предвид и овој.