НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој си игра ку*от со Википедија хахахахаха

Kawhi Anthony Leonard (/kəˈwaɪ/, born June 29, 1991) is an American professional basketball player for the Toronto Raptors of the National Basketball Association (NBA). He is widely considered one of the greatest players in the world and mentioned by many as one of the best ever.

Прегледај го приврзокот 210490
Па што е лагата у текстов??

Ама чекај бее.. боље нели беше Голден без Кеј-ди .. шо се деси ?? :pos::pos:
Као беше она боље баскет играат ... ддадада сигурно. Колку и да не го сакам од коа дое у Голден дечкото е институција за сите таму, така да ако не се врати у наредниве лабаво Торонто осваја.

До пред серијава имаа едно 20-30 победи без КД и само еден пораз..

Свака част за Торонто серијава :cuc:

Ама чекај бее.. боље нели беше Голден без Кеј-ди .. шо се деси ?? :pos::pos:
Као беше она боље баскет играат ... ддадада сигурно. Колку и да не го сакам од коа дое у Голден дечкото е институција за сите таму, така да ако не се врати у наредниве лабаво Торонто осваја.
Да го немаа КД ќе тапкаа во место со една шугава титула од 2015 против пола Кливленд што ја освоија (без Ирвинг и Лав играа финалето).

Lele kolku glup narod sme, boooooooooooo. 1000 muabeti slusnav i procitav denovive kako toa Toronto moralo da osvoi oti sramota bilo Kanada tolku vreme da bide vo podredena uloga. :facepalm: Mestele za Toronto da osvoi... :facepalm: Sve u picka dnopertsko da vi iznaebam na site, debili mrshovidni.

Ne e bitno sto Toronto igra strasna kosarka vo momentov vo dvata pravci, sto Lenard pravi cuda.... Inaku po mene klucna alka za eventualnata titula e Gasol, mnogu rabota zavrsija so negovoto nosenje Reptorsi. Koga ke vidis cela prva petorka na Toronto e sostavena od elitni defanzivci, Lowry, Green, Siakam, Kawhi i Gasol. Uz toa Ibaka od klupa, i onoj Anunobi isto e dobar defanzivec ama im se preeba neli. A zgora na ova im prorabote i VanVleet od klupa i rezultatite se vidlivi. Mrljavi mi bea GSW cela sezona, predviduvav Milvoki deka moze da gi dobie vo eventualnoto finale ama ispadna Toronto da e toa. Epten simpa ekipa, mislam deka ne postoi covek sto go mrazi Lenard, najkulijana igrac u svet, si kjuti i si plete na terenot. Samo Ibaka e gomno, cela ekipa se inace bas cool. Normalno i Drake e najodvratnoto nesto u svet, da mu ebam raperot vo obid, kanadskiot Pancho.

Иначе, you gotta feel sorry за Демаркус, дојде да изигра една сезона (да ја седи на клупа) и да си лапне гага прстенче, ама му се повредија КД и Клеј, се повампирија Ленард и компанија, и ќе си остане без прстен. :pos:

Иначе, you gotta feel sorry за Демаркус, дојде да изигра една сезона (да ја седи на клупа) и да си лапне гага прстенче, ама му се повредија КД и Клеј, се повампирија Ленард и компанија, и ќе си остане без прстен. :pos:

Шо ѓаол го натера да скокне по таа топка после промашеното слободно у 2017 ... све отиде у доунхил од тогаш :)

:pipi:

62008408_2320326384677874_6438132496117792768_n.jpg

Само ја мислим дека ГСВ ќе ја врти, изкеца у двојку?!

sih9m4fwc8331.png
[DOUBLEPOST=1560042303][/DOUBLEPOST]
Само ја мислим дека ГСВ ќе ја врти, изкеца у двојку?!
Не бе, и други мислат, наивно е да се отпишат Вориорс во секоја ситуација (па макар и 3-0, а да не збориме за 3-1 што веќе го имаме видено)

Да го немаа КД ќе тапкаа во место со една шугава титула од 2015 против пола Кливленд што ја освоија (без Ирвинг и Лав играа финалето).
Жал ми паѓа колку глупав коментар напиша.
Да го немаше Вејд и Ирвинг твојов со ЗЕРО ќе беше, нели?

Жал ми паѓа колку глупав коментар напиша.
Да го немаше Вејд и Ирвинг твојов со ЗЕРО ќе беше, нели?
Коментарот беше наменет за оние што форсираа дека играле боље без Дурент, и без него ќе доминирале.

Па можи и без него да освоеја во 2017 и 2018та. Јака кошарка играа пред КД и чуста случајност е како ја стопија титулата во 2016.
Очекував еден долгометражен пост од трт за финалево, али го нема некако :D

Слабо некако се збори за лошото судење и за двете екипи. Никаков критериум немаат за фаули, хаос се случува.

Kawhi Leonard joined Michael Jordan (2x), Hakeem Olajuwon, Allen Iverson, Kobe Bryant (2x), & LeBron James with his Game 4 performance as the only players in NBA History with at least 14 30-PT games in a single playoff run[DOUBLEPOST=1560076536][/DOUBLEPOST]
Слабо некако се збори за лошото судење и за двете екипи. Никаков критериум немаат за фаули, хаос се случува.
А бе да... ама не дека и екипиве се цвеќиња за мирисање, играат ептен агресивна кошарка

По мене Дјурент им е дури и од Кари побитен. Со петорка составена од овие двајца и Томсон кога ќе се во топ форма, надополнети со разновидната игра која ја форсира нивниот трењер, нека се соберат сите ѕвезди од НБА и пак ќе им се држат.
Тоа дека појаки ќе биле без него е како да речеш Барселона појако би играла без Меси.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom