НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Што е со толеранцијата од страна на судиите кон Дрејмонд? Calm down dude. :tapp:

Се осети отсуството на Клеј. Лаури правеше што сакаше на терен.

Судиите традиционално лоши, ама тоа не е оправдување за поразот на ГСВ бидејќи освен Стеф другите беа многу лоши во напад.

Што така не се бунеше Дрејмонд кај судиите при овој напад кога го сруши Фред?!?

Добро бе, мора ли и кога ЛеБрон не е во плејоф да се зборува за него. Буквално, повеќе се пишува за него вс Стеф отколку за победата на Торонто. Колку и да може да се повлече паралела (иако е ептен лоша по мое мислење) ама што е многу, многу е.

И не, воопшто не е исто бидејќи Стеф е во ваква ситуација поради повреди а не поради избор на соиграчи а ЛеБрон (освен првото финале против Голден Стејт кога му се повредија Кајри и Лав) секогаш беше тој кој во најголема мера си ги бираше соиграчите. Додуша и самиот е крив за Лав што му беше во екипа али ајде.

Така беше и во Кавс првиот пат, кога ја натера управата да им даде големи договори на Илгаускас, Мо Вилијамс и компанија, така беше и во Мајами, така беше и во Кавс вториот пат кога буквално им даде ултиматум за Тристан и Џеј Ар да им бидат дадени катастрофално лоши (и долги) договори.

Споредбата може да се прави после една сезона во која Стеф ќе го има барем играчи за секоја позиција (без разлика колку се добри/лоши) а не кога цела утакмица Голден Стејт нема еден факинг бек шутер во игра бидејќи немаат замена за Клеј - Стеф, Ливингстон и Кук играа се на се две позиции цела утакмица.

Oк јaс ке кaжaм Bron is a bich ass nigga.

За Леброн не треба да се зборува ништо годинава. Се испосери максимално.
Имаше овде членови кои го исмеваа Коби и останатите оти не фаќале плеј оф а коњов играл финалина со сите тимови. Дојде на западот и кврц рачната.
И нешто што најмногу ме нервира уназад 10 години. Значи Оклахома на пример правела тим 4-5 години и стигнала финале, ГСВ исто, САС исто и сеа која е потребата Леброн да појде каде сака и секогаш да ги има најаките играчи околу него? Зошто да не појде во тим и да се прави тимот 4-5 години па да стигне финале? Ама не, влегуваат ол-ин и му носат играчи што сака без разлика што тимот се уништува н подолг рок. Зошто мора секогаш да им ебава мајката и да неможат да претнат после него? Зошто секогаш се квичи еееее ГСВ каков тим имаат неможе Леброн со ЏР СМит? Кој е Леброн бе па секогаш него по автоматизам да му носат секоја година играчи кои што ќе бидат конкурентни? Зошто да не биде то Леонард, Џорџ или Ентони на пример а да биде коњов? Преку кур со форсирањево и кемкањево. Значи секој период кога има некој тим кој доминира во НБА, на спротивната страна мора да го стават Леброн и да му носат играчи по негов избор. Абе цела НБА прплец ќе се направи ама мора тоа да е Леброн.

Клеј се враќа за гејм 4, Дурант тешко.

Се некако ми се чини дека ако ГСВ ја тепа следнава утакмица, тогаш КД ќе се врати во гејм 6. Во Г5 би играл само ако се пред елиминација, според мене.

Oficijalno e out KD za G4.

Inace Aleksandar, sto mu donesoa na Lebron godinava ziti se? Lance Stephenson? :pos: Toa ti sto go zboris e normalna stvar, igraci se lepat za super zvezdi, ne znam zosto ti e cudno. Prasaj go Kemba dali saka da igra so Lebron ili Derozan i ke vidis koj ke bide odgovorot.

Oficijalno e out KD za G4.

Inace Aleksandar, sto mu donesoa na Lebron godinava ziti se? Lance Stephenson? :pos: Toa ti sto go zboris e normalna stvar, igraci se lepat za super zvezdi, ne znam zosto ti e cudno. Prasaj go Kemba dali saka da igra so Lebron ili Derozan i ke vidis koj ke bide odgovorot.
Па брат, нека поигра и тој малце со тиквари. Тоа ми е муабетот. Да не треба 20 од 20 сезони додека игра, да му се носат најјаките соиграчи? Кој кур па него да му ги носат, оти не на Џорџ, Харден, Ембиид, Анте итн... Значи под дифолт мора тимот на Џејмс да е противник на моментално најјаките? Дали тоа се ГСВ или Оклахома, Сас, Лејкерс во минатото,не битно. И сеа ако не се донесе нешто квалитетно на Џејмс оф туф се плачи по нетов нашироко. Зошто да не се плачи за погоре споментите Џорџ, Харден,....?
Одреден тим работи 5 год да дојде на одредено шампионско ниво, и овај директно се шлепа по клубови и одма треба да се собираат играчи со цел да се спротистави на најаките, во спротивно ајде плачките: Ееее Џејмс со кого ќе ги турни ГСВ со ЏР СМИТ? Па преку куров бе, не мора да ги турни. Кој кур фактор е па само тој да го блабламе.

Pa im nosat i na niv be, ete na Westbrook mu gi donesoa PG i Melo, na Harden CP3. Ekipa se gradi okolu igraci kako Lebron, ne okolu PJ Tucker i Lonzo Ball.

Normalno e celo vreme da se zbori za Bron, Kari, KD, Leonard, Harden, toa se tie super zvezdi i normalno deka 90 posto od ostanatite igraci ke sakaat so niv da igraat. Takvite koga kenkaat deka ne im nosat igraci e faktot sto sakaat i svesni se deka se kadarni da osvojuvaat tituli.

За Леброн не треба да се зборува ништо годинава. Се испосери максимално.
Имаше овде членови кои го исмеваа Коби и останатите оти не фаќале плеј оф а коњов играл финалина со сите тимови. Дојде на западот и кврц рачната.
И нешто што најмногу ме нервира уназад 10 години. Значи Оклахома на пример правела тим 4-5 години и стигнала финале, ГСВ исто, САС исто и сеа која е потребата Леброн да појде каде сака и секогаш да ги има најаките играчи околу него? Зошто да не појде во тим и да се прави тимот 4-5 години па да стигне финале? Ама не, влегуваат ол-ин и му носат играчи што сака без разлика што тимот се уништува н подолг рок. Зошто мора секогаш да им ебава мајката и да неможат да претнат после него? Зошто секогаш се квичи еееее ГСВ каков тим имаат неможе Леброн со ЏР СМит? Кој е Леброн бе па секогаш него по автоматизам да му носат секоја година играчи кои што ќе бидат конкурентни? Зошто да не биде то Леонард, Џорџ или Ентони на пример а да биде коњов? Преку кур со форсирањево и кемкањево. Значи секој период кога има некој тим кој доминира во НБА, на спротивната страна мора да го стават Леброн и да му носат играчи по негов избор. Абе цела НБА прплец ќе се направи ама мора тоа да е Леброн.
Шо глупости си изнапишал :tapp:
Секој спорт има прво лице, максимум двајца околу кој се вртат сите пари и без кој ќе опадне и гледаност и се.
Почни од фудбал (Роналдо/Меси), голф (Вудс), тенис (добро сеа тројца се), одбојка (Леон), велосипедизам (Армстронг беше, дури и допинг му дозволија ради бизнис - после него е беда спортот), ММА (Конор иде крши автобуси и повредува други борци, пак се бори ко ништо да не било), да не ти набројувам повеќе.
Целата работа е у стварање на играч кој ќе го надмине претходниот, а не градење на мит за Пеле од пред 50 години, после Пеле никој (а денешнава публика не го памти). Ако стане истото и со кошарката после Џордан, јебига.

Кој бил Леброн? :icon_lol: Требало да гради екипа ко Оклахома шо ја граделе со години околу него...
Бизнис е во прашање другар.
Еве кој е. Значи се работи за пет пати помала гледаност. 500%. Е сеа чуди се зашо не ги гледаат Кари и Ленард.
FE76F8A3-65CC-4213-9301-B8CFD7DECC1D.jpeg

Последно уредено:
Uste ova go nemav videno nekoj da pishe deka Lebron se shlepa po klubovi... :pos::facepalm:

Decki daj be site gledame NBA site sme fanovi na nekoj klub/igrac, site imame po nekoj igrac sto ne go sakame ic ama daj barem pred da pisete nesto sogledajte fakti malce i razmislete so glavata.Aleksandar bate ok e da ne go sakas kako igrac i ok e da si imas svoe mislenje za nego ama ova sto go imas pisano u dvata posta stvarno nikakva logika izgleda deka ne znaes coekot deka dushata i srceto go dade za Cleveland uste prvata godina koga se vrati od Miami probuvase da regrutira igraci ama dzabe ne im se igra na nekoj dzvezi vo small market timovi i samiot ima kazano deka nekoj nejkele da dojdat poradi taa pricina a ne poradi Lebron, plus za sezonava edno da e jasno pak pokraj sve Lebron ispadna naj impakten igrac iako posle 2003 godina prv pat se soocuva so pogolema povreda.Slobodno mozes da ja vidis ststistikata pred da se povredi i od koga se povredi kakov win/loose ratio imaa Lakers.

Hate it or Love it coekot e GOAT

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom