UEFA Champions League 2018/19

Статус
Затворена за нови мислења.
Кај бе најде овој коњ да го чува Де Лихт, Господе Боже.

Одлична дефанзивна тактика. Трипие глава понизок и уште помал скокач ќе го чувал. Исчезна у нафрлањето. Ниту Али го надскока и сочува.

Koлку простор има меѓу Блинд и Де Лихт, плус првиот спор ко желка, има пул да ги отвори ко паштета.

Koлку простор има меѓу Блинд и Де Лихт, плус првиот спор ко желка, има пул да ги отвори ко паштета.
Ke vidime toa, visok presing igra Ajaks, a realno Pul nema dobra sredina i kreativci za lesno da iznesuvaat topka, plus Matip im e najslaba alka koga e vo prasanje organizacija na napadite, nema da me cudi da iskiksa glupakot.

Голем успех е до овде што стигнаа, а за во финале мали се шансите против ваков Ливерпул.

Трипие на полувреме
dd6d49c27ecc35d2e2d3dd1c7a4a111c.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Колку се лоши Тотенхем, криминално е ова.

Son e izguben... topka ne zadrza

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Не ми е логично да му се ситиш на некој што е подобар од тебе,тоа е пред се човечка особина..ако цел свет така прави и си ги лечат општите комплекси со тоа што голем фудбалски клуб,бренд,институција доживеа пораз во одредено натпреварување не значи дека тоа е правилно..истото и за Реал,Јувентус и многу други фудбалски клубови..едноставно спортот и фудбалот се споредна работа а луѓето премногу сериозно си го сваќаат како да му зависи личната егзистенција,дури по социјалните мрежи тоа што го читам од возрасни луѓе е срамно..всушност Барселона пак има успешна сезона со освојувањето на Шпанското првенство и никој тоа неможи да го оспори..едноставно неможат сите да освојат ЛШ.

Види на пример сега дека Барселона изгубиле Меси не бил повеќе GOAT и хејтерите негови се ситат како да не смеат да изгубат,како поразот да не е составен дел од спортот..еден обичен пораз во 1/2 финале во ЛШ нема да ја смени реалноста дека Меси е најдобриот фудбалер барем на оваа генерација и на 21 век..едноставно 10 годишните феноменални партии и перформанси ништо не ги бриши..чоекот е фудбалска поезија

Мене ми делува дека ти си тој што сфаќа се пресериозно и бара поетска правда на форум. Најдобар тим е релативен термин, Реал е сеуште најтрофеен тим и во Ла Лига и во ЛШ. Преклани земаа и домашно првенство, лани ЛШ, Зидан имаше добар скор против Барселона изминативе сезони, далеку е од толку драматично лошо, али е лошо со 2 титули во 8 години и ќе се работи на тоа идната сезона пошто ко што гледаш сезонава Реал смени тројца тренери, а наредна сезона се очекува тимот да има и нов костур. За Меси никој ништо не спори, една од причините поради која што Барселона е доминантна е што кога тие не играле добро, Меси ги превземал работите во свои раце, е сега и Меси е човек и може да му се случи да не истапи понекогаш, ко вчера, и се виде што им се деси ко колектив, пропаднаа начисто.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Тотенхем изигра утакмица на годината против Сити кога победија 1-0 и од тогаш потонаја..не постојат буквално и губат од кој ќе стигнат...напорниот распоред интензивните натпревари во среда-сабота си го зедоа данокот..штета што ги заебаа Сити бидејќи реално беа послаб противник overall ама то е:D

Ke vidime toa, visok presing igra Ajaks, a realno Pul nema dobra sredina i kreativci za lesno da iznesuvaat topka, plus Matip im e najslaba alka koga e vo prasanje organizacija na napadite, nema da me cudi da iskiksa glupakot.

Зошто се бламираш брат?
Баш Ливерпул е тим што знае да изнесе топка на мал простор под притисок. Ако мислиш на тоа дека немаат играчи што ќе праат финтици ко Нејмар, се слагам, освен Кеита и Окс нема таков играч ама дека не се технички подготвени да издоминираат у средина со кратки пасови, некако не би се сложил.

Зошто се бламираш брат?
Баш Ливерпул е тим што знае да изнесе топка на мал простор под притисок. Ако мислиш на тоа дека немаат играчи што ќе праат финтици ко Нејмар, се слагам, освен Кеита и Окс нема таков играч ама дека не се технички подготвени да издоминираат у средина со кратко пасови, некако не би се сложил.
Tvoe mislenje brat, mozebi i si vo pravo. Jas poagam od faktot deka se povredeni Okc i Keita, a oni se edini koi znaat so topka. Mislam, ne deka se nepismeni ostanative, ama zborime od perspektiva na ekipa koja igra visok presing ko Ajaks.
Da ti ebam majkata ja tebe uz pat.

Do sea nemam vpecatok deka Liverpul se snaoga predobro pod visok presing, protiv City ne se naigraa sezonava, a vaka na prva mi teknuva na Totenhem na Enfild. Pak ke kazam moe mislenje e ova.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom