Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
@x-leader
Врските на далечина успеваат само ако се има меѓусебна доверба, внимание, почит и се останато, но ако при прва криза од страна барем на еден од партнерите потклекне, пиши пропаднато.
Се зависи од вас двајца колку сте спремни за ваков чекор.
Не гледам некоја голема пречка ако отидеш а таа оди на факултет, ако навистина има работа и за тебе, зошто да не пробаш таму?
Ете како што ти рекоа, кога ќе дојде запознајте се подобро, видете кои сте што сте пред да одлучите за понатамошен чекор.
Или ќе отидеш кај нејзе или пак ќе останеш овде ризикувајќи и да ти пропадне времето.
Ми се чини малку дека си скептик.
Јас би ти рекла доколку постои взаемна љубов еден од вас треба да се жртвува.
На твое место би заминала бидејќи овде и онака нема иднина а таа да учи овде ќе нема баш некоја предност.

Но тоа е мое мислење.
Не мора да го прифатиш.

Член од
22 април 2019
Мислења
14
Поени од реакции
5
Под итно кажи му дека вибраторот ти бил голема грешка, дека не сакаш пластика, дека тоа ти било не промислено и повеке од инат и за провокација и дека завршил во кантата за отпадоци. Кажи му дека го посакуваш него, не пластика, не швалер, туку него. Човекот е 50 години, на негова возраст мнозина се на вијагра. Купи му вијагра или нешто слично, облекувај секси гардероба, дотерај се за него, превземи чекор, излезете, и без обвинувања за тоа кој е крив за состојбата. Направи да нема напнатост, да се релаксира состојбата дома. Не верувам дека има швалерка. Кај швалерите има правило ,,ако работиш на страна, дома работи дупло,,.
Во право си , и јас размислував малку поинаку, чивекот си го знам , за секс му требаат услови , плус кажуваше во неколку наврати дека е во депресија од состојбата во која смеи затоа брза да се преселиме и да ни овозможи услови на сите . Себична бев и не помислив на него :( ќе го почекам кога ќе виде спремен.[DOUBLEPOST=1556640682][/DOUBLEPOST]
Неможи тука на факултет, таа учи медицина нешто таму а тука има медицина во друг град.. башка што таму учи све на германски па тука ќе и биди 3 пати потешко..јас не сакам да појдам кога е на школо пошто скоро цела ден не е тука, не ќе дремам со татко и :rolleyes:.. фала ти многу иначе..
Види ,јас стидирав во странство и имаше многу врски на далелина кои опстоија и прераснаа во брак ,но тие што ми беа пред мене односно еден од партнерите скоро па сите имаа парарелна врска. Близината си го прави своето!

Член од
15 април 2019
Мислења
1.117
Поени од реакции
1.578
ke ve molam za sovet znaci deckoto me vara, sto da pravam? ne mozam da go ostavam.
ke me molam bez loshi komentari.

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
@x-leader
Врските на далечина успеваат само ако се има меѓусебна доверба, внимание, почит и се останато, но ако при прва криза од страна барем на еден од партнерите потклекне, пиши пропаднато.
Се зависи од вас двајца колку сте спремни за ваков чекор.
Не гледам некоја голема пречка ако отидеш а таа оди на факултет, ако навистина има работа и за тебе, зошто да не пробаш таму?
Ете како што ти рекоа, кога ќе дојде запознајте се подобро, видете кои сте што сте пред да одлучите за понатамошен чекор.
Или ќе отидеш кај нејзе или пак ќе останеш овде ризикувајќи и да ти пропадне времето.
Ми се чини малку дека си скептик.
Јас би ти рекла доколку постои взаемна љубов еден од вас треба да се жртвува.
На твое место би заминала бидејќи овде и онака нема иднина а таа да учи овде ќе нема баш некоја предност.

Но тоа е мое мислење.
Не мора да го прифатиш.
Не сум скептик, до пред некој ден не гледав никоја освен неа.. Али баш сега почнав да размислувам дека во позадина губам баш добри прилики.. Баш сега има едно девојче ме симпатизира али мртов ладен сум пошто незнам на што сум со оваа другава..
Незгодна ситуација..

Член од
15 април 2019
Мислења
1.117
Поени од реакции
1.578
Не сум скептик, до пред некој ден не гледав никоја освен неа.. Али баш сега почнав да размислувам дека во позадина губам баш добри прилики.. Баш сега има едно девојче ме симпатизира али мртов ладен сум пошто незнам на што сум со оваа другава..
Незгодна ситуација..
пробај со девојката со ти се пушта.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Незгодна ситуација..
Sekoja nedela doagas tuka na forumov so nekoj nov ljuboven problem i zamisline so istata devojka tuku so nekoja nova. Sigurno si ti nekoe dete od 14-15 godini koe e nezrelo i nestabilno

Член од
24 декември 2008
Мислења
403
Поени од реакции
245
ke ve molam za sovet znaci deckoto me vara, sto da pravam? ne mozam da go ostavam.
ke me molam bez loshi komentari.
Тој чим тргнал по такви патишта, нема враќање. Ако осети дека ти неможиш без него, тој цело време ќе те вара а тебе ќе те чува како сигурна, ако нешто му излези подобро ќе те шутира одма. Како да свртиш зафркната си, најдоброто го знаеш и самата.

Член од
15 април 2019
Мислења
1.117
Поени од реакции
1.578
Тој чим тргнал по такви патишта, нема враќање. Ако осети дека ти неможиш без него, тој цело време ќе те вара а тебе ќе те чува како сигурна, ако нешто му излези подобро ќе те шутира одма. Како да свртиш зафркната си, најдоброто го знаеш и самата.
не знам :place:

Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Колку и да се многу 5 години треба себеси да се ставиш на прво место. Па подобро сама ќе бидам отколку во врска со некој што шврља настрана. Овде нема почит, уште помалку љубов.
Самопочит девојче, не дозволувај некој од тебе да прави будала.
Ќе ти биде тешко од почеток, после ќе сфатиш дека ти направил услуга. Подобро сега да се разидете отколку да бидете во брак па да го трпиш сето тоа "само поради детето".

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Колку и да се многу 5 години треба себеси да се ставиш на прво место. Па подобро сама ќе бидам отколку во врска со некој што шврља настрана. Овде нема почит, уште помалку љубов.
Самопочит девојче, не дозволувај некој од тебе да прави будала.
Ќе ти биде тешко од почеток, после ќе сфатиш дека ти направил услуга. Подобро сега да се разидете отколку да бидете во брак па да го трпиш сето тоа "само поради детето".
Moжеби човекот го чита и сака Ниче, па цели кон тоа ослободување на нагоните и шврљање со цел да биде попродуктивен, слободен, пореализиран, ослободувајќи се од стегите, моралот и слично.

Член од
15 април 2019
Мислења
1.117
Поени од реакции
1.578
Moжеби човекот го чита и сака Ниче, па цели кон тоа ослободување на нагоните и шврљање со цел да биде попродуктивен, слободен, пореализиран, ослободувајќи се од стегите, моралот и слично.
а моѕе и не е тепан како мал ?
шала на страна не е воспитан образован и културен човек, уличар без карактерен човек. и тој утре не моѕе ни добар родител ни добар сопруг ни ништо да биде.
го трпам пошто ме мрзи да си фатам дечко

Kajgana Shop

На врв Bottom