O
ob1
Гостин
Епа тука е проблемот, што за некои сцени се вадат дека биле така направени за да се изнуди емоција кај гледачите, а кај други сцени се вадат на логика.Мене не ми се верува дека @Beric Dondarrion и @Inglourious Basterd, неколку страни откако се залетаа со извидницата, се уште не можат да одговорат како таа извидница би изгледала.
Берик, Дотраките отидоа за гледачот да сфати колку е моќен непријателот, а не за командата на Винтерфел да сфати. Во Винтерфел знаат дека се тенки шансите, ама како ќе знаеш ти како гледач дури некој не го изеде стапот? Ако не нека седат сите на тоа полјаната и нека чекаат да се раздени со српот врака.
Работа на сценаристите и продуцентите е да предизвикаат одредени емоции, да си играат со чувствата на гледачот додека ја раскажуваат приказната. Не им е работа да снимаат реални сцени и да се држат ко слепи за стап за воени прицедури во ебена фан фикција со змејови. Се, ама буквално се може да се преувеличи на екран за да се постигне саканата цел.
За другото постојат документарци (не со змејови)
Пример:
Дотракито умираат за да се изнуди емоција кај гледачот и да се долови колку е моќна војската на мртвите.
Од друга страна кога прашаа, зашто WW стојат како спотери и не се пресметаа со никој од главните фаци како Џејми, Бриен или Тормонт што ќе предизвикаше многу поголема емоција и excitment фактор кај гледачот, тогаш се вадат дека немало логика они да се борат кога имале милијарда војска во мртвите.
Се надевам ме разбираш.