Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми текнува на таков во моментов валда пошо слабо гледам комедии. Но вчера на ТВ го начекав овој филм и ми остави добар впечаток. https://m.imdb.com/title/tt0190138/

Sent from my LG-H830 using Tapatalk
Добар, го имам гледано.
Работата е што во последно време нема некоја стварно добра комедија...последно Hangover беше добар, We are the Miller's исто така...оние филмчињата со Кришо, францускиот полицаец беа јаки на времето..сега слабо некако комедиите.

IMDB Top 10 Movies

1 The Shawshank Redemption
2 The Godfather
3 Avengers: Endgame
4 The Dark Knight
5 The Godfather - Part 2
6 LOTR - Return Of The King
7 Pulp Fiction
8 Schindler's List
9 The Good, The Bad And The Ugly
10 12 Angry Man

giphy.gif

ебате сајтот ако деца ти ранкираат филмови, грев е овие филмчиња уопште да ги стават у топ 250 а не пак 3 место да ти е некој веднаш до Кум пред Шиндлерова листа, Такси драјвер и многу други ремек дела.

ебате сајтот ако деца ти ранкираат филмови, грев е овие филмчиња уопште да ги стават у топ 250 а не пак 3 место да ти е некој веднаш до Кум пред Шиндлерова листа, Такси драјвер и многу други ремек дела.
Дали ја знаеш формулата за ранкинг на IMDB?
Тоа секогаш се мења, и на тазе меинстрим солидно филмови секогаш се дешава ова.
За да дојдеме до #3 треба прво да установиме по што е Шошенк толку најдобар да држи прво место задњиве 10 години :toe:
По све.
Совршен филм.

Алгоритмот на IMDB е таков. Смета колкав број на корисници гласале и со која оценка и на крај вади просек. Не знам зошто на некој би му сметало тоа. Повеќе е листа за популарност на сите времиња.

Кој го нема уште гледано Мираж и што се чека?
@wot @whatto ајде малку поживо куриња

ОК филмче, мислев дека заради фантастичните и нереални елементи ќе биде глуп но не излезе така на крај, додуша многу попредвидлив беше од претходните филмови на режисерот, дефинитивно Cuerpo и Contratiempo се поквалитетни филмови.

ОК филмче, мислев дека заради фантастичните и нереални елементи ќе биде глуп но не излезе така на крај, додуша многу попредвидлив беше од претходните филмови на режисерот, дефинитивно Cuerpo и Contratiempo се поквалитетни филмови.
Мене не ми сметаше што беше предвидлив, малку шпанска серија момент беше стварно, ама ќе немаше поента филмот поинаку. Имаше еден момент што не го очекував, ама не ми беше нешто оу шит, само така I didn't see it coming. А вака генерално доста забавен ми беше, и што вика Тегла на Дарк стварно ме потсеќаше, тој вајб го имаше, и кудос што имаше тензични сцени. Добар е режисеров за градење тензија. Сега реално, си имаше некои дупки тука и таму, ама за вакви филмови неизбежни се дупките, самиот концепт е парадоксален. Меѓутоа, се на се ми беше доста солиден филмов.

Форумџии, предлог за одлична комедија, филм кој ве насмеал до солзи...
Ви благодарам однапред.
Apsolutely anything (2015)

Britanska komedija so Simon Peg.. Najomilen britanski akter mi enovoj ima prejaki komedii i se gazam od smeenje.. Na ovaa sum prskal so solzi i pagjanje bukvalno od stol.. Epten jak humor praat bitancive..

Уште само 2ипол години до Аватар 2, јеј.[DOUBLEPOST=1557327024][/DOUBLEPOST]А не разбирам сеа што треба, нешто да му се дивиме на Рајан Рејнолдс и да викаме колку е откачен и кул и леле брат каква јака финта/заебанција си напраил не си нормален сите не испозаеба, еј у Дедпул беше најјак луд си, сасвим, скроз??[DOUBLEPOST=1557327202][/DOUBLEPOST]Сеа заслужуваат навистина да им го украдат и да го ликнат. Е тогаш би било јако.[DOUBLEPOST=1557327245][/DOUBLEPOST]Да и ги спојам ја дуплите мислења на таа дома грав што ти вари (да, се обраќам на xenforo)

Последно уредено:
Петок, 19:15, Балканско кино на Телма - Маратоните го трчаат почесниот круг. Препорачувам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom