Game of Thrones

B

Beginner

Гостин
Ама немојте така сега кога ке ви дојдат верните фанови ке ви објаснат се :)
samo da se hejtalo cccc
kako bese taa posle vojna site generali
Нема везе тоа што Најт кингот умре попрво од Серсеи. Па и начинот како умре аха. Многу јако ке биде сега ако умре некој од поглавните ликови. Замисли не умираш од мртвите туку од факинг Серсеи и нејзината 20 к војска и слоновите и фалат штета без нив да се бори. Ама тоа е пак по 3 пат ке се повторам епизодава ке беше ок да беше последна или претпоследна ама вака па ве читам ке си пребројувале војска следните 2 епизоди. Кои траат вкупно 2 часа и 40 минути. Они Најт Кингот го убија за 1 час сега па ке се спремат скоро 3 саата против Серсеи ок.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Член од
14 август 2006
Мислења
45.324
Поени од реакции
84.498
Технички уште се во брак или не?
Јебем ли га.... серијава не води сметка за многу покрупни работи, па сега за ова.

Венчани се по андалски обичаи и религија, значи прво септон треба да им го поништи бракот.
Од друга страна и покрај тоа, со Ремзи после се венчаа по законите на Северот, според безимената религија на Првите Луѓе (кои ја превземаа од Децата).

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.284
Поени од реакции
8.462
Ama poentata e sto site se osekjame glupo posle epizodava. Koga e zapocnato celo show nikoj ne go zagleduva zaradi produkcija, site go zagleduvaat zatoa sto e endless puzzle. Jas na primer go imam preporacano na ne znam kolku lugje, ali na site preporakata mi trgnuvala od spletkite od neocekuvanite situacii i kako sto napreduva produkcijata taka i za efektite i cel toj added value sto treba da ja izdigne serijata na nivo na masterpiece.

Vo mojata percepcija GOT e slozuvalka, GOT e povtoruvanje na istorijata preku dolgata nokj. I sega edinstveno sto znaeme za prethodnata dolga nokj e deka WW ne se porazeni i gi smestuvaat na severot. Doznavame deka e napraven zidot (so magija (od Blagica Pavlovska)) za da gi stiti zivite od WW-te.

Minuva vreme nokjta pak doagja, nikoj nema poima zosto nikoj nema poima kako. Objasnuvanjeto za paganjeto na zidot e toa sto Bran go preminal a bil dopren od NK vo scena kaj sto fizicki ne e tamu tuku e teleportiran tamu i nikoj ne bi trebalo da moze da go primeti.

I nejse se toa ke go prodzvakame i site pak ocekuvame nekoe obrazlozenie so padot na NK koe bi se povrzalo so prvata dolga nokj. Nie gi dobivame pokraj najdobrite borci vo Westeros isto i najgolemite umovi na Westeros vo ist moment vo Winterfell. Znaeme deka ako padne NK pagja i cela armija na mrtvite, znaeme deka on e primarnata cel. Znaeme deka edinstvena sansa e da padne vo stapica, ali da padne taa mokj on sto ja ima vo edna obicna bitka? I samo da potsetam, prvata dolga nokj ne se ubieni WW a sega dzaaaang Aria ja resi.

Na strana se, od pobitnite likovi duri i merak mi e sto Aria ja dobi taa privilegija da go skine NK poradi toa sto od najbitnite glumci vo serijava samo od nejze vidovme fajt vo epizodava. Drugite ili se pickaa vo grobnicata ili si letaa zmejcinja. Taka da likot za egzekucija im e na mesto megjutoa nacinot na koj sto pagja NK ( koj sto ima spored 300 teorii Targarijansko, Starkovsko ili sto ti ja znam picke si materine poteklo) ne mi gi zadovoluva apetitite za puzzle i deka sekoe dejstvo e so nekoja pricina.

You don’t dare da mi kazuvate prikazni kako u stil Bran se vorgna vo WW i ovie ja pustija Aria a toa ne go vidovme na ekran. Preku k.. od takvite objasnuvanja vo period koga dejstvoto na filmot e pred knigata i jas mozam da pisam deka gravot sto go jadel vo petokot Bran mu napravil takov prdez sto se zasemetija WW i Arija uspea da go dupne NK.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
14 ноември 2014
Мислења
337
Поени од реакции
255
И како ви се ваквите постови да Ве прашам, подобри од теории, од дискусија, од критики?

Заклучите ja тогаш темава и во неа да коментираат само воени генерали, режисери и метеоролози плус casual fans на кои се што ќе им се сервира ќе им биде прејако.

Кое роботизирање еј...
Па не знам, јас само карикирам како изледаат повеќето "теории" и постови што треба да се дел од некаква си дискусија. Секоја чест на членовите што имаат мозок да изнесат и теорија, и критика и да ја поддржат со факти, па макар и неточни, отколку изнасилени критики на членови што од небо се гледа дека се ради реда само за да си се уверат себе си дека не се дел од оние што се палат на се што ќе им се сервира. мене у оваква ситуација овие вторите ми се бољи, барем не се лажат дека нешто разбираат, туку се просечни гледачи. И тоа не е срамота.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.324
Поени од реакции
84.498
Ааа, не, не, не. Јас пишав мислам погоре - ја чекав да се појави. Она во последната сцена од минатата сезона рече (на Варис, мислам), дека ќе оди на Есос, ама дека ќе се врати на Вестерос за да умре.

!
Аман, сите знаевме дека ќе се појави. Сите ја гледавме епизодата кога му го рече тоа на Варис (кој според тоа ќе умре на Вестерос).
Исто така сите знаевме дека Берик не умре во последната епизода од прошла сезона, затоа што предтоа, кога се разделија со Хаунд му кажа дека пак ќе се видат.[DOUBLEPOST=1556567895][/DOUBLEPOST]
Vo mojata percepcija GOT e slozuvalka, GOT e povtoruvanje na istorijata preku dolgata nokj. I sega edinstveno sto znaeme za prethodnata dolga nokj e deka WW ne se porazeni i gi smestuvaat na severot. Doznavame deka e napraven zidot (so magija (od Blagica Pavlovska)) za da gi stiti zivite od WW-te.
Напротив, она што се знае за претходната Long Night е тоа дека се поразени и дека затоа ги нема. Некои 8000 години.

vreme nokjta pak doagja, nikoj nema poima zosto nikoj nema poima kako.
Не е баш така. Нив 8000 години ги нема. Нивната повторна појава коинцидра со проработувањето на магијата на црвените свештеници (бакнежот на смртта почнува да работи, визиите им се појачуваат...), со појавата на змејовите, црвената комета и ред други знамења.

Последно уредено:
Член од
1 јули 2012
Мислења
2.425
Поени од реакции
7.113
Kako ne znaeme koj e Night King i kako nastanuvaat WW? Napraveni se od Children of the Forest kako oruzje protiv First Men. Ali toa iskacha od kontrola pa Decata se zdruzuvaat so lugjeto i gi pobeduvaat (nekolku iljadi godini pred nastanite vo GoT). Zatoa i 99% od lugjeto mislea deka WW se mit. A ustvari oni se "mnozhea" preku bebinjata.
NK lichno go ubi 3ER koj bese pred Bran, pa isto sakase i ovoj 3ER licno da go ubie.
Celta na WW? Vecna nokj (zima). Pocnaa so istrebuvanje na lugjeto od krajniot sever i idea na jug. Hipoteticki, da stignea do Kings' Landing, armijata ke broese preku pola milion sigurno.

Ne mi se skoro gledani minatite sezoni ama mislam vaka stoea rabotite.
Па ова што го имаш пишано е и најопширниот опис на Најт Кинг и беливе. За ликови со кои буквално почнува серијата, кои требаше да бидат кучни у последнава сезона, три реченици за тоа кои се и зошто и каква е нивната улога у серијава, е премалку. Али можда си оставаат простор за некоја нова серија баш за нив или ќе не изненадат со некое објаснување на триокиов у последна епизода (не ми се верува баш).

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Z

zmej gorjanin

Гостин
Па не знам, јас само карикирам како изледаат повеќето "теории" и постови што треба да се дел од некаква си дискусија. Секоја чест на членовите што имаат мозок да изнесат и теорија, и критика и да ја поддржат со факти, па макар и неточни, отколку изнасилени критики на членови што од небо се гледа дека се ради реда само за да си се уверат себе си дека не се дел од оние што се палат на се што ќе им се сервира. мене у оваква ситуација овие вторите ми се бољи, барем не се лажат дека нешто разбираат, туку се просечни гледачи. И тоа не е срамота.
Не верувам дека треба да имаш мозок за да креираш теорија, треба само да си фан на серијава. Нели сите сме тоа тука на темава? Искрено ја не можам да ги сфатам и оние на кои све им е ок и главни замерки им се зошто на Џон Сноу му била мрсна косата и зошто било мрачно? Од кинематографски аспект ја обожавам оваа епизода, не може да се мери ништо со неа иако не сум тоа по професија, ниту пак се бавам со фотографија (лаичко мислење на еден фан само). Создава атмосфера која кај самиот гледач влева страв, потсеќа на некои хорори ко The Thing и 30 days of night. Ако јас бев извршен продуцент/сценарист/режисер ќе внесев многу повеќе suspense и хорор елементи кои ќе ги држеа сите на работ, со многу jump scares нешто што е нетипично за тв шоу. И покрај тоа опсадата/нападот на зомбињата мислам дека беше страшно добра (освен суперхеројските способности на некои од ликовите) и директорот Сапочник завршил многу добра работа. Човекот ќе биде режисер и на некои од епизодите на Лорд оф да Рингс шоуто што допрва треба да се прикажува и неам друго што да кажам освен дека едвај чекам да го гледам.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
епизодата ме остави with blue balls.
тотално ми се скина секаква сатисфакција на крајот. мислев дека е време да ги изгубиме санса и тирион, си помислив дури и дека ќе се самоубијат кога се гледаа во очи.
толку доминантен НК за на крајот да имаш ваква завршница што ми беше се створи перипетија на нелогичности. никој не ја виде а овие хајв мајндед сите, еден да ја види сите ќе ја видат дури и НК.
исто и претераа до сцените кај што секој е спаден секунди пред да го избодат, бриен денк, џејми, сем неколку пати итн.
можев да претпоставам по форматот на епизодите дека овде ќе е завршницата со НК само неочекувано да биди арја ликот што ќе го скини.
Ме бендиса моментот кога бегаше низ библиотеката и беше пак таа мала арја која се криеше во визбите на црвениот замок. се виде тој страв. искрено не очекувам нешто посебно да се дешава сега чим Серси е главен негативец, и таа е лејм карактер и само љот му станува на нејзе така да. Мех
Јас си помислив прво тоа, па после дека ако некако преживеат ќе се плеснат во некоја наредна епизода.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.324
Поени од реакции
84.498
Најпрвин алтерацијата, а потоа и целосна отсутност на изворниот материјал (кој не е ни напишан) е главна причина за проблемите со сценаријата по трета сезона.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
После епизодава Серси има win ситуација која најверојатно ќе ја изгуби заради некој wow plot.

Овие од северот може да ја добијат војнава само со некоја од следниве опции:

- Серси да се залета кон Северот за да ги докусури со што овие на отворено ќе им ебат матер со змејовите(нема шанси да се случи)

-Калиси иде на југ и му ебе матер на KL и се во него со змејовите( нема да се случи ради mad king, burn them all и остало)

- Северот се прегрупира(по некоја логика wildlings ќе откажат учество пошто од почеток се праи муабет дека немаат интерес во борбата за тронот) и трга на југ. По пат собира се што е останато во Вестерос од останатите кралства и заедничката коалиција прави опсада на KL која би траела со години ама на крај би се покажала како успешна.

- И последната е да соберат 20 добри луѓе водени од Арја и Давос(техничка подршка од Бран knows everything) да се инфилтрираат во Red Keep и да ја убијат Серси.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.324
Поени од реакции
84.498
- И последната е да соберат 20 добри луѓе водени од Арја и Давос(техничка подршка од Бран knows everything) да се инфилтрираат во Red Keep и да ја убијат Серси.
Ах, ова ме потсети на една од најсмешните сцени, кога 10 добри луѓе на Ремзи влегоа во логорот на најдобриот војсководец у Вестерос, како по дома да се шетаат и му уништија цела логистика.

Kajgana Shop

На врв Bottom