Z
zmej gorjanin
Гостин
The Joker е еден од филмовите, после долго долго време, кој ќе го чекам само поради тоа што трејлерот е совршенство. Се надевам нема да разочара.
ke bidam direkten, prosti mi ako gresam, ama ili go procita ova nekade ili go pisa za da se pofalis deka si gledal underrated film so joaqinНа пример еве малце добив вајб од "You were never really here"
kakvo onesvestuvanje, katarza doziveav jas koga go vidov trejlerov bogami, mnogu potseka na Taxi Driver i King of Comedy na Skorseze najdobriot reziser na site vreminja.inace osven ako ova ne e celiot film, ko so znaat da praat, u trejlerot, treba da bide onesvestuavanje![]()
Reservation Road go iam gledano na vremeto na kanal 5129.You Were Never Really Here-7.5-За ова што ќе го зборувам сега мора внимателно да се изразиме:Коа го видов траилерот за прв пат си реков oh boy this is gonna be huge one доаѓа ден за гледање и ова се резултате од извршената аутопсија:Беше мрачен,шкрипеше,имаше насилство,имаше глума леј Џоаник Феникс е брате чудеси и тоа актеров го знам од од од(гуглам) најдов Reservation Road и тогаш ми беше таков целиот у депреси,солзи,фрки,нервоза,таков трепереше целиот тс таква и беше темата на филмот НО сакам да кажам дека добро се носеше и после тоа беше забележан во прирачникот на whatto и од тоаш со Фениксот стално се дружиме и да ви кажам право до сеа ме нема заебано.Е сеа да се вратиме на филмот мм имаше елементи добри,беше конфузен,делови-флешбекс она некој насилни сцени но не доволно насилни како да сакаше да биде нешто големо ама некако упс down,имаше убава кинематографија моментот кога влагаше во езерото кога ја оставаше мајка му беше стварно многу добра сцена,го имаше оној класичен Инди-Шмек незнам колку ја пратите таа сцена ама за пример ќе го земам Cold in July или пак може Blue Ruin,It Follows,Don't breathe сеа ми текна и на It Comes at Night така да имаат на некој начин препознатлива линија на снимање не велам е лошо баш напротив навистина ми се допаѓа но ете ќе треба да се репризира да бидеме повеќе на чисто....Добар филм ама тука го оставаме на 7.5 инаку слушнете ја рецензијава од 2 минути,кои најде одлични зборови да го долови.
https://www.youtube.com/watch?v=TBdnW1uhSNI
Извадок од темата: ако не знае кој е Шо Кошуги, мала е за тебе.what is up with that
nejse, nema da navleguvame poso ne mi se bitni tie filmovi, ke si produzam u zivot ko da ne se bitni
Мене пак обратно, за малку немаше да имам љубов кон филмовите заради ваквите, кои тебе те направиле филмоман. Горе доле сите сме го имале ова детство, се изнајмуваше видеокасета за 30 денари за цел ден и групно се гледаше тепачки со братот Брус Ли и сличните кина/јапан. Бидејќи една лента беше за 24 часа немаш поим колку превртувања паѓаа, до степен да умирав од досада и престанував да се социјализирам. Дури пред година две ми се сруши стереотипот за криви очи и почнав да гледам нивни филмови.Сосема е разбирливо драг Њоте зошто не ти се битни маршал арт филмови и зошто не можеш да ги разбереш. Тоа се филмови од друго време, и сега не збориме за стари филмови затоа што сите гледаме класици, туку за растење. Кај мене во мало ако не знаевме да ги опишеме сите сцени од најновиот филм со Макл Дудикоф, јадевме чврги од повозрасните. Еве само да видиш какви ремек дела беа првите филмови кои ги дискутиравме на улица:
Сега ова можеби звучи смешно, ама без овие филмови Ио никогаш немаше да биде филмоман. Овие филмови беа нашите први обиди за филмски клуб и критика. После следуваа филмовите на Жан Клод Ван Дам, Џеки Чен итн...
Тоа се етапи од растење.