Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.144
Поени од реакции
37.687
Затоа и пишав дека сум свесен оти филмов може да ве однесе од крајност во крајност - јас бев свесен за недостатоцитте plot-wise, за предвидливоста (и сам сфатив кое е момчето), и за веќе видено моментите. Плус, не може во филм во кој се игра со времето да нема парадоксални ситуации - ако сте гледале барем 3 слични, сигурно сте забележале барем нешто нелогично. Затоа во вакви филмови буквално не ми важно ништо од тоа, туку оставам само да ме вози (зависи каде). Но кога и покрај се тоа филмот ќе ми пружи неверојатна забава, како Durante la tormenta, не можам а да не го обожувам. Плус, Donnie Darko ми е мене во ТОП 3 EVER, па така, ова го видов само како еден преубав омаж, или колаж, или рециклирање (ко што рече @Вокерка ) на веќе видени идеи, но на еден презабавен начин, предизвикувајќи mindgasm кај мене.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
ako ja odzemes nostalgicnosta koga sme gledale so starite doma takvi akrobacii, mislis li deka tie filmovi vredat da prodolzat da se pravat u denesnicata? seriozno pitam.

eve ip man mi e isto ko boyka filmovite, isti tip na lugje se palat, a mene mi e nezamislivo da pustam film i da gledam jackie chan da pravi akrobacii a filmot da ne e komedija, primer okej se takvite filmovi koi osven "nevozmozni potezi" imaat i drugi estetski vrednosti, nalik hidden tiger, ili duri samiot film za ip man - the grandmaster e filmiste, kinematografija, vizija... ama nedovolno dobra prikazna za da pustam da gledam ip man

ne mi pastiraj vakvi klipovi, objasni zaso da pustam ip man osven karateto nudat li nesto poveke
pustiv trejlerot od linkot ti, stariov se vrakja od penzija da tepa na turnir megu kina i amerika
mislis gledam 80tite karate kid ili nekoja teken igra od nintendo, takov seting ima
najseriozno mislam deka dragon ball nudi poveke od ovie filmovi

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
ako ja odzemes nostalgicnosta koga sme gledale so starite doma takvi akrobacii, mislis li deka tie filmovi vredat da prodolzat da se pravat u denesnicata? seriozno pitam.

eve ip man mi e isto ko boyka filmovite, isti tip na lugje se palat, a mene mi e nezamislivo da pustam film i da gledam jackie chan da pravi akrobacii a filmot da ne e komedija, primer okej se takvite filmovi koi osven "nevozmozni potezi" imaat i drugi estetski vrednosti, nalik hidden tiger, ili duri samiot film za ip man - the grandmaster e filmiste, kinematografija, vizija... ama nedovolno dobra prikazna za da pustam da gledam ip man

ne mi pastiraj vakvi klipovi, objasni zaso da pustam ip man osven karateto nudat li nesto poveke
pustiv trejlerot od linkot ti, stariov se vrakja od penzija da tepa na turnir megu kina i amerika
mislis gledam 80tite karate kid ili nekoja teken igra od nintendo, takov seting ima
Зш да не се прават и денеска?
The Raid кецот што му фали?, Сталоне џабе му сите ѕвезди што ги собра кога со сите Exp делови не успеа да го долови истото зш акцијата режијата беше тапа.
Тарантино кој е нели осакатен ( Џармуш исто, Ghost Dog ти е самурајски омаж ) зш го уфрла Брус Ли у новиов филм дека нема интерес?
Многу сериозно ги сфаќаш кунг фу филмовиве никој не вика дека се оскар материјал нити ти бара некој тоа од нив, нудат добра забава и тоа е, ако тебе не ти е интересно гледај си таму 3д цртани со флафи пингвинчиња и не смарај :D:P

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Зш да не се прават и денеска?
The Raid кецот што му фали?, Сталоне џабе му сите ѕвезди што ги собра кога со сите Exp делови не успеа да го долови истото зш акцијата режијата беше тапа.
Тарантино кој е нели осакатен ( Џармуш исто, Ghost Dog ти е самурајски омаж ) зш го уфрла Брус Ли у новиов филм дека нема интерес?
Многу сериозно ги сфаќаш кунг фу филмовиве никој не вика дека се оскар материјал нити ти бара некој тоа од нив, нудат добра забава и тоа е, ако тебе не ти е интересно гледај си таму 3д цртани со флафи пингвинчиња и не смарај :D:P
niski udarci, nesvojsvtveno za dostoinstven martial arts fan :D

ama eve, bi argumentiral deka duri animiranite 3d se imaat poveke pridones vo filmskoto kultura negoli brzo mrdenje na racinja od japanci u filmovi, a toa e poso toa im e vo fokus sekad i nemaad nisto drugo da ponudat, brzo se tepame i toa e, ne moze da iznudime emocija kako eden animiran, taga, srekja, vozbuda...

I nemoj so tie muabeti, ne znaes da uzivas, seriozno gi sfakas, samo zabava se... poso imame transformeri koi se bazirani na toa i gi hejtas i e smesno, bidejki prakticni efekti, cgi, dolgi sceni, stuntovi... i da ne nabrojuvam kolku poveke trud i vizija ide u nivno pravenje za ti da uzivas u mindless fun akcija koja u posledniot trae celi neprekinati 40 minuti.... ama nikoj ne svrsuva na niv ko vie za martial arts filmovite

what is up with that

nejse, nema da navleguvame poso ne mi se bitni tie filmovi, ke si produzam u zivot ko da ne se bitni, poso ti ne mi gi prodade - ne znam kako ke spies vecerva, tarantino go stail u film bruce lee, abe koma..

kasetite uste ti stojat priznaj :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.273
Поени од реакции
43.019

wot zosto go omalovaxuvas boyka? Se gleda deka ne ne gi gledal site delovi

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
wot zosto go omalovaxuvas boyka? Se gleda deka ne ne gi gledal site delovi
site? nitu eden
ponekogas, samo ponekogas, ignoriram filmovi na koi odreden tip na likovi se palat[DOUBLEPOST=1554162851][/DOUBLEPOST]
site? nitu eden
ponekogas, samo ponekogas, ignoriram filmovi na koi odreden tip na likovi se palat
ti ke mi kazes zosto da gi izgledam?
zosto da go pustam boyka mesto... ne znam, one million dollar baby?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.273
Поени од реакции
43.019
site? nitu eden
ponekogas, samo ponekogas, ignoriram filmovi na koi odreden tip na likovi se palat[DOUBLEPOST=1554162851][/DOUBLEPOST]

ti ke mi kazes zosto da gi izgledam?
zosto da go pustam boyka mesto... ne znam, one million dollar baby?
Pa si go gledal veke milion dolar baby valjda, boyka ne si go gledal taka da ne mozes da reces ne cini, ne e ok da imas predrasuda prema cel zanr legendarni filmovi, a i i boyka go navedov kako primer ima mnogu pojaki od nego so zan klod van dam primer i stiven sigal kaj so krsat kicmi

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
[
niski udarci, nesvojsvtveno za dostoinstven martial arts fan :D

ama eve, bi argumentiral deka duri animiranite 3d se imaat poveke pridones vo filmskoto kultura negoli brzo mrdenje na racinja od japanci u filmovi, a toa e poso toa im e vo fokus sekad i nemaad nisto drugo da ponudat, brzo se tepame i toa e, ne moze da iznudime emocija kako eden animiran, taga, srekja, vozbuda...

I nemoj so tie muabeti, ne znaes da uzivas, seriozno gi sfakas, samo zabava se... poso imame transformeri koi se bazirani na toa i gi hejtas i e smesno, bidejki prakticni efekti, cgi, dolgi sceni, stuntovi... i da ne nabrojuvam kolku poveke trud i vizija ide u nivno pravenje za ti da uzivas u mindless fun akcija koja u posledniot trae celi neprekinati 40 minuti.... ama nikoj ne svrsuva na niv ko vie za martial arts filmovite

what is up with that

nejse, nema da navleguvame poso ne mi se bitni tie filmovi, ke si produzam u zivot ko da ne se bitni, poso ti ne mi gi prodade - ne znam kako ke spies vecerva, tarantino go stail u film bruce lee, abe koma..

kasetite uste ti stojat priznaj :D
Труд вика, у филм направен целиот на компј, и визија у шарени коцки шо се вртат, к. :D Уште и рече повеќе
труд од кореографијата и изведбата на сите оние синхронизирани потези у кунгфу филмовиве...кажи му тогаш на Џеки Чен да го врати оскарот...и не се само борбите во постариве филмови...на пр. lion dance си видел?...имаш и интересни ликови, хумор, и посебно у филмовиве на Y W Ping имаш и долг босс фајт на крајот загарантирано...тука се и различните стилови, а посебно начинот на кој жените се тепаат е интересен поради пократкиот досег, сосема е поразличен и додава на разновидноста... и да не зборам колку е мерачки оној пренагласен звук што го слушаш кога се тепаат, eargasm.
Саммо Хунг на пр. ти е приказна сам по себе, дебел а толку нереално брз и подвижен, он ти е инспирација за еден куп такви ликови ко Кунг Фу Панда, и у игриве Текен, Стрит Фајтер, итн, итн...да не го тупам.

За Брус Ли иначе сите најмногу за тоа се хајпнаа у трејлерот, по реакциите и коментарите.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
[DOUBLEPOST=1554297633][/DOUBLEPOST]Го сакам Феникс и мислам дека е еден од најдобрите актери на денешницава, ама вака после првава минута на трејлеров некако ми изгледа како да глуми слични улоги.
На пример еве малце добив вајб од "You were never really here"

Одлично изгледа ова, хајпнат сум, имам солидни очекувања

:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.065
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.273
Поени од реакции
43.019
Шузнам.. мислам дека подобро ќе беше да го земат Џеред Лето и во таа насока да го развиваат карактерот, ама да не збориме предвреме.

https://www.youtube.com/watch?v=uByOTIBzxEI
карактерот на Џаред лето е најкринџ нешто што го ставиле на филмското платно последниве години

Kajgana Shop

На врв Bottom