Птиците од ланските гнезда беше во финале со Резервен живот од Лидија Димковска и Историја на луѓето што умреа од страв од Ермис Лафазановски. Who knows...20/100.
П.с. Птиците од ланските гнезда е толку лоша, што се чудев како можела да добие Роман на годината. Друга книга сигурно повеќе заслужува од оваа.
Не знам за Историјата..., ама Резервен живот е стопати подобар роман од Птиците. Моментално го читам и многу ме бендисува.Птиците од ланските гнезда беше во финале со Резервен живот од Лидија Димковска и Историја на луѓето што умреа од страв од Ермис Лафазановски. Who knows...
Имам читано една од него, мислам дека се викаше Ловци на глави или така нешто. Мислам дека и филм има. Не ми остави никаков впечаток, многу досаден е како за комерцијален трилер автор, на пример Донато Каризи е далеку подобар од овој. Ако сакаш вакви книги - Шепнувачот од Каризи е доста забавна книга.hi, ja samo da prasam
ima li citano nekoj ju nesbe? denes ja zavrsiv duh (redbreast) ama mojata navika da ne znam nisto pred kniga film izgleda me poeba, navodno ovaa da ti bila veke treta mislam od serija knigi so glavniot protagonist, ama za sva srekja nemase nekoja povrzanost so starite osven edna dve referenci tuku tamu
e sega da prasam, koja e sledna posle duh i dali prodolzuva so (side) slucajot na koj nagovesti deka ke raboti, samo sakam razvrska ako prodolzuva, ako ne, nejkam da prodolzam da go citam poso ne mi se naj naj vakvite krimi trileri
hfala
Hari Hule i site klise trope-a. Ne znam zaso olku e precenata knigava, a i likov.Ја имам читано првата книга за Хари Хуле, Лилјак и се сеќавам не ми се свиѓаше. Снешко ја читав скоро, добра ми беше и покрај тоа што веќе го знаев виновникот, зашто го гледав филмот. Не знам за Дух не сум ја читал, али претпоставувам ако не ти легнал, нема да ти се свиѓа и да го продолжиш. Швеѓаните ми имаат подобри крими трилери, Норвежанецов Несбе од друга страна иако е може најпознат, ми е малце оверрејтед.
Me zanimase poso nagovesti deka ke prodolzi da istrazuva i ne mi dava srce da ostaam ako moze da znam so se desilo i ponatamu, inaku samo nebiten del od razvrskata na eden pogolem slucaj e.Имам читано една од него, мислам дека се викаше Ловци на глави или така нешто. Мислам дека и филм има. Не ми остави никаков впечаток, многу досаден е како за комерцијален трилер автор, на пример Донато Каризи е далеку подобар од овој. Ако сакаш вакви книги - Шепнувачот од Каризи е доста забавна книга.
Ако ти е читана таа, ко така од него Владетел во сенка види ја, тоа е вториот дел од Шепнувачот исто така си вози перфектно.Hari Hule i site klise trope-a. Ne znam zaso olku e precenata knigava, a i likov.
Me zanimase poso nagovesti deka ke prodolzi da istrazuva i ne mi dava srce da ostaam ako moze da znam so se desilo i ponatamu, inaku samo nebiten del od razvrskata na eden pogolem slucaj e.
Inaku citana mi e Sepnuvacot odamna, super e. Za zal samo nea od likov. Sleden fix za triler - ke go pregledam sto drugo ima.
+1 и од мене за Клубот Дима,паметам откога ја прочитав решив да го гледам филмот одново и нормално ме разочара,иако првично ми беше супер кога излезе пред 20 години.Ако ти е читана таа, ко така од него Владетел во сенка види ја, тоа е вториот дел од Шепнувачот исто така си вози перфектно.
Ако сакаш малку некомерцијален, прекрасно напишан трилер, ти го препорачувам Клубот Дима од Артуро Перез Реверте. Според него е направен филмот 9тата порта со Џони Деп, иако во филмот е прикажан само дел од книгата, а не целата приказна. Мислам дека ќе ти се допадне.