Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
koja e redhead na letterboxd od tuka, ima slika od nea staveno, go gledala i ocenila visoko frances ha
moze da se shmekame ako si za
:backa:
Го избегавам тој филм нешто, а не знам зашто. Смешен ли е или само ведар така...[DOUBLEPOST=1552475146][/DOUBLEPOST]и кој ќе каже дека Ватсон и Холмс е лош филм, сигурно не ги гледал другите понови филмови на Вил Ферел. Бољи е од еден куп од нив (што признавам, уопште не е тешко).
Доста од негативните рецензии беа од луѓе кои отишле со децата у кино, па не го виделе PG-то и сеа плачат по интернет.
Да се разбереме, не е Рики Боби, али не е ни The House.

Последно уредено:
Дали некој го има гледано As Good as It Gets и има приметено дека ликот на Џек Николсон е остарен Шелдон Купер?

Го имам гледано As Good as It Gets, ама поима немам каков е Шелдон Купер. :D

Дали некој го има гледано As Good as It Gets и има приметено дека ликот на Џек Николсон е остарен Шелдон Купер?
Аиии, никако :D Шелдон Купер има харизма на продупчен олук од зграда, а Николсон го прави As good as it gets прекрасен филм.

Аиии, никако :D Шелдон Купер има харизма на продупчен олук од зграда, а Николсон го прави As good as it gets прекрасен филм.
Веројатно мислеше на начинот на којшто се однсесуваат двајцата и навиките кои ги имаат, а причина е тоа што двајцата имаат OCD. Нека ме поправи ако погрешно сум сфатил.

Дечки препорачајте некој добар понов трилер/мистерија од типот на Gone girl, Zodiac, Prisoners... [emoji16]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Еееееееееееее...
Ovaj te zafrkna i tebe gree 160m2 na dva sprata.so edna 5.5ka:):)

Naucna fantastika samo ne mi teknuva filmot :)[DOUBLEPOST=1552927747][/DOUBLEPOST]
Кај ќе ти оди душата ако го за**еш човекот?
Има некоја званична потврда оваа препорачанава машина или превземено начисто од бугарскиот проспект?
Sega ovaj nema da zaebe nekoj.
Moze tvojata klima da gree 160m2

Ovaj te zafrkna i tebe gree 160m2 na dva sprata.so edna 5.5ka:):)

Naucna fantastika samo ne mi teknuva filmot :)[DOUBLEPOST=1552927747][/DOUBLEPOST]
Sega ovaj nema da zaebe nekoj.
Moze tvojata klima da gree 160m2

5 пати потенцирав дека првиот спрат не се грее на струја.

Ги кажувам два спрата да се има предвид за двојните апарати кои трошат струја.

Последно уредено од модератор:
До сега, имам 2 994 изгледани филмови. Уште 5 и шестиот ќе го мислам да биде некој посебен ептен и да заокружам на 3 000!

@shumecha.tableta јас изгледа обожавам да правам листи :P
Пошто гледам дека си ги гледаш од претходната листа и уште малку ќе ги потрошиш, еве ти уште една, немаш спас :D

1. Овој не ти е гледан а мораш. Во овие пролетни топли денови ќе те вратам малце назад во снежно време и божиќни празници.. И во детството. Веруваш дека постои Дедо Мраз? Ако не веруваш, гледај го филмот, ќе те премисли. Miracle on 34th Street (1947)

2. И овој исто мораш да го гледаш. Т.е овие 3 филмови срам да ти е што не ти се изгледани. Одма да ги изгледаш! Brief Encounter (1945)

3. И третиот прекрасен филм. Во дамнешни времиња во Италија, на еден човек му е украден велосипедот. Во тоа време еден велосипед е цело богатство, посебно за еден човек од работна класа во тешки времиња. Тој и неговиот син започнуваат потрага за да го пронајдат велосипедот. Bicycle Thieves (1948)

4. Spellbound (1945) овој од Хичкок не ти е гледан. Ингрид Бергман е психотерапевт кој го истражува идентитетот на еден пациент со амнезија (Грегори Пек) за кој постои сомнеж дека извршил убиство. Иако е голем профенионалец, во нејзината работа ќе се замешаат и чувствата. И дали ќе успее да биде објективна и праведно да процени ќе си видиш сама..

5. Letter from an Unknown Woman (1948) Еден пијанист добива писма од една непозната жена која скоро секојдневно била дел од неговиот живот, а тој воопшто не ја ни приметил. Интересно е да гледаш како еден човек се гледа себеси преку очите на една заљубена жена и колку ќе ти го стопли срцето една ваква невина и вистинска љубовна приказна од една прекрасна и ептен мила актерка, Joan Fontaine.

6. Gene Tierney, за мене една од најубавите и најшармантни жени на светот е свежо венчана млада дама која е ептен посесивна и љубоморна, дури и болно љубоморна и не дозволува никој освен неа да биде во близина на нејзиниот маж. Дури ни членовите на семејството. Болеста ќе и направи проблеми и ќе ја натера на ептен болни и очајни потези. Leave Her to Heaven (1945)

7. A Streetcar Named Desire (1951) Лепотанот Марлон Брандо и фамозната сцена со Стелаааа :LOL: Ќе си исплакнеш очи тука..

8. Пак Богарт и Бекол. Богарт е осуден за убиство и бега од законот, а Бекол ќе му помага за да си ја докаже невиноста. Dark Passage (1947) Бонус уште еден убав филм со нив двајца: The Big Sleep (1946) и уште еден бонус: Key Largo (1948)

9. Кај Fritz Lang нема промаш, Scarlet Street (1945) е филм за еден напален средновечен човек кој по нашки кажано го фаќа втор пубертет и воден од нагоните заборава што е нормално и што е за него, а за што му поминале годините.

10. Овде само наслови ќе ти налупам пошто ме замрзе, исто убави филмови ко за тебе. Запиши си ги таму во споменарот :P

Back
На врв Bottom