Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.115
Секако дека е во ред, но колку е таа страст реална... рецимо Ливерпил/манчестер/реал/барса испаднат од од прва лига или немора да испаѓаат нека играат послабо, па Јунајтед намали со фановите од како почна да игра слабо во пост фергусон период, рецимо да им се деси нешто као Ренџерс ниту ке слушнете за клубот ниту ке ве боли уво за истиот, али ипак е оправдано глобализацијата ја прави планетата едно големо село и го овозможува „навијањето“ за странски клуб приступно.
Мене лично ми се повраќа кога ке слушам како бе навијаш за Звезда, а ме прашува навијач на Баерн Минхен кој никогаш ниту го гледал Баерн, ниту нивниот јазик го разбира, ниту се поистоветува со нивната култура или било што, а вистинските навијачи на Баерн се восхитуваат на навијачите на Звезда.
Чекај сеа малце неможеш таква генерализација да правиш во постов. Прво, тоа е индивидуално дали некој ќе престане да го прати клубот ако им се деси нешто како на Ренџерс и тоа што на пола можда стварно око нема да им трепне, тука ти е и другата половина која пак ќе го прати 24/7.

Не е можно да не слушнеме за клубот во 21ви век, јас може да ти се кладам дека ќе има и пренос утакмици на интернет итн, итн.

Неможеш да ти знаеш дали јас лично ќе престанам да го пратам Јунајтед и колку мојата страст е реална према клубот. Дали навивач на Ѕвезда дреме во 3 ипол сабајле за да гледа пријателска утакмица на клубот? Тотално небитен меч, а во 7 сабајле си на работа.

Плус и на трибина има едно добри 25% што немаат никаква врска од фудбал, не знаат ни офсајд што е и како тој човек, кој оди таму да се изнадере и да се издуши има поголема страст кон клубот од мене? Ради тоа што се мава во гради и троши негативна енергија? Не би рекол. :)

Ти викам, се е индивидуално. Јас да имам можност ќе бидам на секој меч на Олд Трафорд, ама немам.. јебига.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
За ова јадат гомна само напатени локални националистички ултраси. Дно од луѓе без грам мозок и капацитет да искочат од границите на една затуцана држава.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пак ќе кажам нема врска кој од каде доаѓа, сите се едно. Може единствено да ти замерат ако стресеш глупост ама па и меѓу нив си замеруваат, не е тоа некој предодреден статус што автоматски го добиваш како што е на пример националноста.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Чекај сеа малце неможеш таква генерализација да правиш во постов. Прво, тоа е индивидуално дали некој ќе престане да го прати клубот ако им се деси нешто како на Ренџерс и тоа што на пола можда стварно око нема да им трепне, тука ти е и другата половина која пак ќе го прати 24/7.

Не е можно да не слушнеме за клубот во 21ви век, јас може да ти се кладам дека ќе има и пренос утакмици на интернет итн, итн.

Неможеш да ти знаеш дали јас лично ќе престанам да го пратам Јунајтед и колку мојата страст е реална према клубот. Дали навивач на Ѕвезда дреме во 3 ипол сабајле за да гледа пријателска утакмица на клубот? Тотално небитен меч, а во 7 сабајле си на работа.

Плус и на трибина има едно добри 25% што немаат никаква врска од фудбал, не знаат ни офсајд што е и како тој човек, кој оди таму да се изнадере и да се издуши има поголема страст кон клубот од мене? Ради тоа што се мава во гради и троши негативна енергија? Не би рекол. :)

Ти викам, се е индивидуално. Јас да имам можност ќе бидам на секој меч на Олд Трафорд, ама немам.. јебига.
Секоја чест за тебе , ако некогаш би го гледал манчестер јунајтед со некој си енглески јавор ивањица и радник сурдулица, но гарантирам дека 90% од останатите воопшто нема да се замараат, пријатели имам кои вени сечееа за Манчестер спремни беа на ќотеци за ‘ нивниот’ манчестер, ги сретнувам пред некое време ми викаат не бе не ги ни гледам додека има тие циганарии во тимот и мурињо додека е таму...
Друго поистоветувањето со клубот што реално овдешните навијачи врска немаат со таква поврзаност, ги спомнав наполитанците за нив наполи е религија на се се спремни за клубот, тоа ретко некој што не е италијанец па и наполитанец може да го осети истото.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Најдобар другар студираше у Наполи пола година и истото го потврдува за наполитанциве. Цели улици, графити од Марадона, почит према него ради Пандев (тој период беше таму). Вика, кога играат Наполи за викенд или ЛШ, ништо не се движи по улици, само коментатори се слушаат од телевизори и пцуење.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А какво поистоветување со клубот е фактот што на пола постава на Наполи им беа ограбени домовите еден период?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
А какво поистоветување со клубот е фактот што на пола постава на Наполи им беа ограбени домовите еден период?
Тоа навивачи на Јувентус, они се лопови под дифолт.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не ме сфаќајте погрешно се тоа убаво ама Италија е башибозук земја, нешто како севернава населба само со малку повеќе пари и одржано културно наследство и проаѓаат работи како вадење ножеви, расизам и вреѓање со удирање на здравствена или приватна состојба на фудбалери/менаџери. Ова се работи што нема жив човек што може да ме разубеди дека се нормални и се дел од навивање.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Луѓето таму живеат од криминал, а најлесно криминалот се создава кога сите се заедно.Италијанска мафија влезена во фудбалски клуб и како „ватрени навивачи“ е рудник без дно.Погледни на север од нас , погледни на југ од нас не мора подалеку.Затоа ќе дојде пријателот што навива за Ѕвезда и ќе објаснува љубов за клуб итн. што потполно го подржувам и почитувам, само што најчесто се искористуваат искрените навивачи кои навистина дошле да го бодрат клубот и оставаат глас за него. На некој начин ја разбирам и таа ултрас култура, ама бодење убивање и башибозук не можам ниту да го разберам уште помалку да го оправдам.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Мешаш баби и жаби, навивање и криминал, не дека меѓу навивачите нема окорели криминалци, но ајде да кажеме за нешто овие во краватите што се например Ули Хенес, пола УЕФА, па вие баш со Глејзерите имате огромен проблем што по мене е легализиран криминал, а немате никакво влијание замисли на наполитанците Де Лауреентис слично да им прави кој истиот е навлезен во мафијашки структури, а и во англија имаше влегувано по куќи, на Бекам мисслам дека бмв-то е уште во МВР а тоа с еслучи во Шпанија.
Каде што има огромни пари секогаш е пропратен со криминал на некои групи и како што кажав немора да биде насилство, но проблемот е истиот да се канализира т.е секој истражен и откриен случај да се осуди.
За поистоветување ти кажав пример за Наполи, имаш Хајдук сплит каде што исто така клубот е синоним за градот, Селтик и Ренџерс тие мислам и религиски се поделени за тоа ти зборувам, а не некој азијат од сингапур кој е бучен тастатура фан на интернет кој како што кажав утре Манчестер Јунајтед глејзерите или гејзерите како и да беа го расформираат пачурка ке го боли, највероатно ке се префрли да бидне навијач на следениот најпопуларен клуб рецимо Сити, додека тоа да се случи со Наполи, веројатно навивачите ке го запалат цел град, а сопственикот или претседателот ке е до крајот на животот со полициска пратња.[DOUBLEPOST=1552027623][/DOUBLEPOST]
Луѓето таму живеат од криминал, а најлесно криминалот се создава кога сите се заедно.Италијанска мафија влезена во фудбалски клуб и како „ватрени навивачи“ е рудник без дно.Погледни на север од нас , погледни на југ од нас не мора подалеку.Затоа ќе дојде пријателот што навива за Ѕвезда и ќе објаснува љубов за клуб итн. што потполно го подржувам и почитувам, само што најчесто се искористуваат искрените навивачи кои навистина дошле да го бодрат клубот и оставаат глас за него. На некој начин ја разбирам и таа ултрас култура, ама бодење убивање и башибозук не можам ниту да го разберам уште помалку да го оправдам.
Секој нормален навијач, фан, симпатизер, ултрас нормален рандом лик кој оди на стадион него раазбира истото, очигледно пуни сте со стереотипи дека секој навијач користи нож, тепа дома жена и дете па поради сексуална импотентност оди на стадион да се дере.

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.992
Поени од реакции
23.988
Секој нормален навијач, фан, симпатизер, ултрас нормален рандом лик кој оди на стадион него раазбира истото, очигледно пуни сте со стереотипи дека секој навијач користи нож, тепа дома жена и дете па поради сексуална импотентност оди на стадион да се дере.
А на стадион се елоквентни граѓани.
Ајде доста со глумење лудило, добро се знае какви се ултрасите а посебно во Источна Европа.
Бев дел едно време од една навивачка група, и како што ми кажаа постарите, не си го троши времето.
Кај нас пола од ултрасите немаат појма против кој игра нивниот тим, друга половина незнаат тројца играчи да набројат.
Врв на кариерата им е да истурат пиво на постар човек на гостување или да украдат две лименки пиво од бензиската на враќање.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
А на стадион се елоквентни граѓани.
Ајде доста со глумење лудило, добро се знае какви се ултрасите а посебно во Источна Европа.
Бев дел едно време од една навивачка група, и како што ми кажаа постарите, не си го троши времето.
Кај нас пола од ултрасите немаат појма против кој игра нивниот тим, друга половина незнаат тројца играчи да набројат.
Врв на кариерата им е да истурат пиво на постар човек на гостување или да украдат две лименки пиво од бензиската на враќање.
Генерализација е лоша работа углавно, истото можеш да го кажеш и за жените, рецимо си имал страшно лош секс со некоја девојка и по дифолт треба да имаш размислување дека сите девојки се лоши во кревет, дигнат нозе како крава, глава на страна и ти само буташ како вол у зеље и по таа логика се откажеш од женски род и се префрлиш на десанка шакиќ

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.568
Треба да се направи разлика помеѓу ултраси и обични навивачи. А пошо ние спаѓаме во втората група не гледам проблем да се поистоветуваме со клубот за кого навиваме од мали. Еве пример јас конкретно за Интер, во седма лига да испаднат нема да престанам да навивам за нив, со години немам пропуштено ниту една утакмица, без разлика дали е пријателска или првенствена, дали е рано или доцна навечер. Кога се наоѓам во ситуација кога апла не можам да ги гледам обавезно гледам реприза.

Не можам да објаснам со зборови ама ваљда ме сфаќате што сакам да кажам, едноставно од внатре те тера да го правиш сето ова.

Друга ствар, конкретно за Интер, си имаме официјален фан клуб, секоја година плаќаме членарина, имаме поволности во поглед на добивање карти и купување производи од фан шопови, организираме собиранки, се дружиме, организираме и одења во Милано итн итн. Според мене во ова е убавината на поддржувањето на еден клуб, а не тепање луѓе и палење стадиони.

Е сеа имаш и многу фанови што кога ќе биде послаб тимот ти викаат дека ги боли кур, не се замараат бла бла, па после ако станат подобри никнуваат како печурки по дожд. Али не ме чуди ова мене, буквално во секоја фан база се дешаваат вакви ствари, а најсвеж пример е Манчестер Јунајтед, доволно е само да го погледнете фан клубот пред и по заминувањето на Мурџо и ќе ви стане јасно за што зборувам.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.992
Поени од реакции
23.988
Генерализација е лоша работа углавно, истото можеш да го кажеш и за жените, рецимо си имал страшно лош секс со некоја девојка и по дифолт треба да имаш размислување дека сите девојки се лоши во кревет, дигнат нозе како крава, глава на страна и ти само буташ како вол у зеље и по таа логика се откажеш од женски род и се префрлиш на десанка шакиќ
Колку иронично, ултрас ми кажува дека генерализирам.
Вас еден судија ќе ве заебе (барем тоа вие го мислите) и одма пцуете по цела федерација, па уефа, па држава...
Да не зборам за генерализирање на национална/религиозна основа. Таму сте најјаки...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom