Serie A 2018/2019

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

  • Да

    Гласови: 82 50,3%
  • Не

    Гласови: 32 19,6%
  • Интер

    Гласови: 28 17,2%
  • Рома

    Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

    Гласови: 7 4,3%
  • Милан

    Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

    Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

    Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

    Гласови: 3 1,8%

  • Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Ова беше turning point на сезоната :D

Или заборавате или така ви одговара да си го прикажувате мечов Милан-Јуве како решавачки на 13 кола до крај,па демек ви го украле скудетото кои сами си го изгубиа после.

За потсетување после гол ди Мунтари,Милан беа први со 4 бода предност,после ремизира со Катанија на гости,изгубија од Фиорентина дома,ремизираа со Болоња и на крај изгубиа од Интер.
Така да сами си одлучуваа за титулата на 13 кола до крај и си ја изгубиа. Или и Јуве е крив што индијанецон Амаури им го спокика сред Сан Сиро.

Немојте само со причите дека психолошки паднале после гол ди мунтари,зошто Јуве тек после двата кикса на Милан(против Катаниа и Фиорентина) таму средината на Април избива прв на табела и тоа само со бод предност.

Потоа чист гол на Матри поништен.
Тоа не го рачунаат,тоа си било обична судиска грешка.Ова со гол ди Мунтари е намерно напраено од Ањели и мафијата за да дојдат Јуве конечно до титула
 
Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2385779135037072&id=127391990635597

Na strana sto videovo e od random fb grupa za Inter, mislam deka najubavo se gleda deka vrska nema od igranje so raka. Sramno, toa imam da kazam.
сеа го глеам видеово и да абер нема од пенал,али мислам дека судијава не го глеаше ова туку ова видео https://cdnja.r.worldssl.net/mp4/pq/PQRM.mp4 не дека го оправдувам ама и мене ми се виде ко апла играње со рака
Znam deka e losa snimkava, ama eve ja situacijata za kieza so atalanta, pri 0-0, gledana so var, i dosudena kako penal, bez razlika na kvalitetot, jasno se gleda tuka deka nema penal.


@Dejan <3 Viola za ova ti zborev, nema sto da se debatira, ova e uste eden klasicen primer deka sudiite svesno nosat nekoi odluki, znaci ne moze nekoj da me razubedi vo sprotivnoto, imas pred tebe hd snimka, usporeni snimki, 300 agli, i gledas sto i kako se slucuva, i pak pokraj sve toa, se sviri penal.
Objasnuvanjeto moze da bide edno i edinstveno, pricinite za odlukata nepoznati, ali toa vo momentov i ne e bitno, ama zatoa ligava i ponataka ke tone, a italija i na klupsko i na nacionalno nivo ke sonuva za poznacitelni uspesi ..
skandali, kriminal, finansiski malverzacii, namesteni natprevari, ckartni stadioni, poluprazni stadioni, sve toa e sinonim za Italija i fudbalot u taa zemja.
сум го глеал многупати видеово и изгледа као апла дајв али ете ко што ти пишав и на комисија беше ова за могуќа казна за Киеза али и они оцениле дека е ок одлука со објаснување дека бил турнат со рака одзади,ептен минимален контакт али доволен за пенал според нив :toe:
 

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
8.840
Поени од реакции
24.270
Видете снимка како и Леванте беше оштетен со срамен пенал за Реал. Може ќе ве утеши малце тоа...
Може да се каже дека е почист и од вториот пенал на Реал :pos:
Кажи им уште еднаш што да видат, мислам дека не те прочитаат. :toe:
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Видете снимка како и Леванте беше оштетен со срамен пенал за Реал.

Вака сигурно ќе прочитаат. :icon_mrgr:
 

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.750
Поени од реакции
8.836
Разберете..повеќето фанови на Барселона се недораснати деца и ваквите реакции од кај нив се нормални..добро е што неможат ЛШ да освои нивниот тим,има на гла да ни се качат за какви мајстори играат во нивната екипа..сигурно и Дембеле подобар од Нејмар ќе го направат.
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
Разберете..повеќето фанови на Барселона се недораснати деца и ваквите реакции од кај нив се нормални..добро е што неможат ЛШ да освои нивниот тим,има на гла да ни се качат за какви мајстори играат во нивната екипа..сигурно и Дембеле подобар од Нејмар ќе го направат.
Аман бе човек Дембеле од уста не го извади. Дури во тема за Серија А го замеша. Барса да освои ЛШ со клучен гол на Дембеле ќе треба шеќер и вода да ти даваме. :P
 
Член од
6 ноември 2014
Мислења
3.796
Поени од реакции
8.921
Marotta came to referee dressing room after Fiorentina-Inter to demand explanation: mistake was confirmed. Abisso will not officiate another Inter game this season

Е овој момент стварно не го разбирам. Свирна пенал. го прегледуваше 5 минути, потврди одлука, и на крај викаш еј абе можда не требаше.... Ама ај кој ги ебе, ќе ме казнат малце од федерација, голем кур. Никаква професионалност нема од судииве, срамота. Сакаш нашиов, сакаш пеналот на Реал, сакаш милион други ситуации кај што суделе очигледни глупости при ВАР. Мислиш ова 3та лига исток е, па ќе го чекаат со мотики после утакмица. Деген.
 

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
https://ekipa.mk/inter-ke-mu-ponudi-na-ikardi-nov-dogovor-so-pomala-otkupna-klauzula/

„Според актуелниот договр отштетата за Икарди изнесува 110 милиони евра и тоа може да ја користат само клубови кои не се од Серија А. Намалувањето што би го понудил Интер би било 80 милиони евра за откуп на Икарди“

Не пишува дали со новата клаузула ќе важи и тоа „може да ја користат само клубови кои не се од Серија А“ :P
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom