Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па и мене така. Не верувам дека има некој што ги гледал сите.Ја ќе гласам врз основа на тие што ми се гледани, а тоа не е многу. Не е ни 50% од списокот.
И First Reformed, Lean on Pete, Papillon и други се од 2017, но не беа во конкуренција тогаш, секој од различна причина. Некои немале кино премиери во 2017 туку само фестивалски проекции, па така, не сме можеле никако да ги гледаме. Ете, најсвеж пример - Papillon, кој иако е од 2017, кај нас имаше кино премиера пред неполн месец, во јануари 2019, во Синеплекс (торентот излезе есента 2018). Ова се се филмови кои конкурираа за овогодинешните Academy Awards, а и Paddington 2 беше еден од нив, затоа, да, ќе го сметаме како да е од 2018.Падингтон 2 како 2018 го сметаме? Не беше 2017 тој филм?
Во 2017 го даваа во Македонија и голем дел од светотИ First Reformed, Lean on Pete, Papillon и други се од 2017, но не беа во конкуренција тогаш, секој од различна причина. Некои немале кино премиери во 2017 туку само фестивалски проекции, па така, не сме можеле никако да ги гледаме. Ете, најсвеж пример - Papillon, кој иако е од 2017, кај нас имаше кино премиера пред неполн месец, во јануари 2019, во Синеплекс (торентот излезе есента 2018). Ова се се филмови кои конкурираа за овогодинешните Academy Awards, а и Paddington 2 беше еден од нив, затоа, да, ќе го сметаме како да е од 2018.
(во таа конкуренција паѓа иако е ЦГИ+ луѓе?)Одличен е Mirai, меѓу топ 2 анимирани од номинираниве ми е (подеднакво добри ми се Mirai и Isle of Dogs)Mirai no Mirai многу убав![]()
Не е, не. Не беше во конкуренција за анимиран.не добил номинација за најдобар анимиран(во таа конкуренција паѓа иако е ЦГИ+ луѓе?)
сега заврши на ТВ Телма, филм Зодиак, мислам дека прв пат го гледам, 2 сати траеше, без реклами..
ептен интересен заплет...
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Zodiac_(film)
Едно не ми е јасно, како успеале да го снимат 2005 а се им е како во 60-тите, како да е снимен 25 -30 години пред излегувањето... секоја чест...
Ногу комплицираш бро, ваков бил, таков бил...само уште еден непотребен (американизиран) римејк што брзо ќе се заборави, исто како GitS, ако си го гледал анимето нема потреба ова, све е исто...Алита -
Вреди да се гледа во кино, од аспект на CGI and all that jazz е фантастичен. Акцијата ми беше ептен добра, главниот лик е супер и е ептен бедес да се навива да им ја скрши кичмата на сите. Fun
On the con side:
Филмов има чуден пејсинг, се осеќам како 5 саати worth of character development да беа ставени во 110 минути и целиот пејсинг е чуден.
Романсата во филмот е очајна, а типот во кој Алита се заљубува има харизма на компир.
Ама when it goes full throttle дефинитивно delivers.
Чисто еве за референца (пошто знам секој има различни вкусови нели, пробувам да направам некоја паралела) - замислете live child на Ghost in the shell (со Скарлет) и Ready Player One
Ако ви се допаднаа двата филма тогаш ќе ви се допадне и овој. Ако не ви се допаднаа и двата филма и овој нема да ви се допадне. Ако ви се допадна само едниот од двата ваљда ќе ви се допадне дел од филмов.
Не знам ни ја што сакав да кажам со ова, ама ако некој ме сфати - ме сфати <3
Не постои аниме за Gunnm - мангата на која што е базиран АлитаНогу комплицираш бро, ваков бил, таков бил...само уште еден непотребен (американизиран) римејк што брзо ќе се заборави, исто како GitS, ако си го гледал анимето нема потреба ова, све е исто...
Next -> Akira?

Вронг!!!Не постои аниме за Gunnm - мангата на која што е базиран Алита![]()
Кај нас кога го даваа на времето само јас и еден другар бевме у киново и 5-6 заскитани деца. Добро што ни го пуштија филмот.Одамна ме нема воодушевено филм како Dark City, сѐ најдобро.
И после, мажите само на тоа мислеле...Аса?