Програм за слабеење :)

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво кајганџии. Ми треба помош за слабеење. 10 кг накачив со бременост и две операции. Почнав со кангу џампинг, но немам некоја кондиција и морам само по 10-15 мин максимум. Од храна веке горе доле знам. Ми требаат совети за слабеење на горниот дел ( раце, стомак, грб). Нозете ми се слабички и во форма, зошто многу пешачам и не користам лифт. Купив тегови од 1 кг, 2 кг и 2,5 кг. Гледав и некои вежби каде пишуваше дека е подобро прво да се вежба со тежина па потоа кардио? Дали е тоа вистина? Како можам да го ослабам горниот дел? И дали јас на овие вишок 10 кг треба да јадам протеин после тренинг или не? Кажете ми и вежби за спондилоза ако знаете.

Благодарам на одговорите.

Од многу ствари треба да се откажеш ако сакаш да направиш нешто, џабе и тегови да дигаш ако се храниш лошо, најбољи совет јади тоа што си јадела и колку си јадела кога си била слаба, и евентуално за некој месец ќе ослабеш.

Телото рамномерно слабее насекаде, не само одредени делови.
Ако сакаш да ослабееш намали на јаглехидратите (шеќери, тестенини, компир, ориз бла бла) и повеќе протеини, плус комбинирај тежински тренинг + кардио. Ама пошто викаш дека си слабичка у нозе, се си мислам дека имаш набиено некој комплекс дека си "дебела"...
Не, не е коплекс. Навистина имам + кг. Ми остана и трудничкото стомаче.Проблем е кај мене што од се можам да се откажам освен од благото кафе, а пијам по 4-5 дневно. Во последно време многу сакам ориз и компир и веројатно и од тука кг+

Не, не е коплекс. Навистина имам + кг. Ми остана и трудничкото стомаче.Проблем е кај мене што од се можам да се откажам освен од благото кафе, а пијам по 4-5 дневно. Во последно време многу сакам ориз и компир и веројатно и од тука кг+
Рачунај дека таму има вишок кожа. не е само сало.
Инаку не постои начин да слабееш од она што ти сакаш, генетски ни е одредено кој во кој дел слабее повеќе, некој како тебе прво слабее во нозете, друг пак во рамената, али вообичаено стомакот и бутовите се последни и најтешки за да се стопат.
HIIT кардио, плус кето диета и за некое време си како нова :)

Се откажува и благото кафе де :D и јас во средно пиев мало еспресо со 4 шеќерчиња, постепено почнав да намалувам на шеќер и сега благите кафиња ми се бљувотина, само горко, да се осети кафето. Пробај постепено да намалуваш... една недела стај пола лажица помалку, другата недела уште пола лажица ќе намалиш и се така...

Еве уште една топ програма, поврзана со P.U.L.L и PPL (Push Pull Legs)

P.H.A.T. – Power Hypertrophy Adaptive Training. It's a training program designed by natural bodybuilder and powerlifter Layne Norton. ... It involves a combination of powerlifting and bodybuilding training into one workout routine.
Day 1: Upper Body Power Day

Pendlay Rows: 3×3-5
Weighted Pull-Ups: 2×6-10
Rack Chins: 2×6-10
Bench Press: 3×3-5
Overhead Press: 3×6-10
Cambered Bar Curls: 3×6-10
Skull Crushers: 3×6-10

Day 2: Lower Body Power Day

Squats: 3×3-5
Hack Squats: 2×6-10
Leg Extensions: 2×6-10
Stiff Legged Deadlifts: 3×5-8
Glute Bridges: 2×6-10
Standing Calf Raises: 3×6-10
Seated Calf Raises: 2×6-10
Weighted Crunches: 2×6-10

Day 3: Rest

Day 4: Back and Shoulders Hypertrophy Day

Pendlay Rows: 6×3, 65-70% of 3-5 max
Rack Chins: 3×8-12
Seated Cable Row: 3×8-12
Dumbbell Shrugs (incline): 2×12-15
Close Grip Pulldowns: 2×15-20
Seated Dumbbell Presses: 3×8-12
Uprights Rows: 2×12-15
Side Lateral Raises: 3×12-20
Woodchoppers: 3×8-12

Day 5: Lower Body Hypertrophy Day

Squats: 6×3, 65-70% of 3-5 max
Hack Squats: 3×8-12
Leg Presses: 2×12-15
Leg Extensions: 3×15-20
Stiff Legged Deadlifts: 3×8-12
Lying Leg Curls: 2×12-15
Seated Leg Curls: 2×15-20
Standing Calf Raises: 4×10-15
Seated Calf Raises: 3×15-20

Day 6: Chest and Arms Hypertrophy Day

Bench Press: 6×3, 65-70% of 3-5 max
Incline Bench Press: 3×8-12
Chest Press: 3×12-15
Incline Cable Flyes: 2×15-20
Preacher Curls: 3×8-12
Dumbbell Concentration Curls: 2×12-15
Spider Curls (incline): 2×15-20
Seated Tricep Extensions: 3×8-12
Rope Press Downs: 2×12-15
Hydra Presses: 2×10-12

Day 7: Rest

Овој гарант има давано пари за суплеметни колку ваш промет за 10 години :)))
Ленс Армстронг е најконтролираниот спортиста, па се додека не реши да признае дека е допингуван 20 години го величеа како светско чудо.
Не е поентата во тоа, кој и што прави/правел за да стигне до одредена цел. Ама кога некој се обидува да потенцира нешто, со цел да заработи, барем искрен нека биде. Постигнување на одлична форма, рекреативна, може и без суплементи а и без лекови. Прашањето е дали некој ќе се допадне на самиот себе со 37 цм бицепс или целта е 50-ка за на плажа.

Ленс Армстронг е најконтролираниот спортиста, па се додека не реши да признае дека е допингуван 20 години го величеа како светско чудо.
Не е поентата во тоа, кој и што прави/правел за да стигне до одредена цел. Ама кога некој се обидува да потенцира нешто, со цел да заработи, барем искрен нека биде. Постигнување на одлична форма, рекреативна, може и без суплементи а и без лекови. Прашањето е дали некој ќе се допадне на самиот себе со 37 цм бицепс или целта е 50-ка за на плажа.
На повеќето целта им е манекенство на плажа 10 дена наместо сила, и издржливост

На повеќето целта им е манекенство на плажа 10 дена наместо сила, и издржливост
Силата и издржливоста се релативна работа.
Ти може да си способен да дигнеш 200кг 10 пати, да се дигнеш на вратило 15 пати, или да турнеш на бенч 100кг а да не си способен да товариш два трактори со песок, некој кој не влегол во теретана, а го работи тоа подолго време ќе издржи да товари и 10 приколки без проблем.
Зависи каде ти е потребна практична примена на мускулите, на кој начин и кои мускули ги активираш.
А вежбање чисто за изглед е сосема друга димензија, се знае горе долу што е добар изглед за на плажа, низок процент на телесни масти (ако ти е само за женски не сакаш да си апла со вени и изрендан, туку чисто да се знаат стомачни, заоблени рамена, добра форма на гради, бицепс, малку набабрен грб, оформени нозе и тоа е тоа, нешто налик на физик категоријата дури и со помала маса). Класичен бодибилдинг веќе забегува и од таа посакувана форма за плажа и за мамење на погледи од понежниот пол, особено ако си апла надуен како балон, а пак некоја стока што се бави со пауерлифтинг со 30% масти, стомак како трудна жена и гушка како да ја голтнал вангла не мами погледи ни од мажи ни од жени, така да изгледот пак ти е подобра опција од пауерлифтинг од моја гледна точка.

Силата и издржливоста се релативна работа.
Ти може да си способен да дигнеш 200кг 10 пати, да се дигнеш на вратило 15 пати, или да турнеш на бенч 100кг а да не си способен да товариш два трактори со песок, некој кој не влегол во теретана, а го работи тоа подолго време ќе издржи да товари и 10 приколки без проблем.
Зависи каде ти е потребна практична примена на мускулите, на кој начин и кои мускули ги активираш.
А вежбање чисто за изглед е сосема друга димензија, се знае горе долу што е добар изглед за на плажа, низок процент на телесни масти (ако ти е само за женски не сакаш да си апла со вени и изрендан, туку чисто да се знаат стомачни, заоблени рамена, добра форма на гради, бицепс, малку набабрен грб, оформени нозе и тоа е тоа, нешто налик на физик категоријата дури и со помала маса). Класичен бодибилдинг веќе забегува и од таа посакувана форма за плажа и за мамење на погледи од понежниот пол, особено ако си апла надуен како балон, а пак некоја стока што се бави со пауерлифтинг со 30% масти, стомак како трудна жена и гушка како да ја голтнал вангла не мами погледи ни од мажи ни од жени, така да изгледот пак ти е подобра опција од пауерлифтинг од моја гледна точка.
Sekako, se si u pravo ali od moe iskusto so Stronglift 5x5 ne so Powerlifting (Klasicen olimpiski) izgubiv 6 kila za eden mesec bez kardio redovnotuku samo sledenje na apikacijata i so progresija 2.5kg + na sekoj trening.
Ne mi se veruvase, probav i strongliftinhot e stvarno top

Sekako, se si u pravo ali od moe iskusto so Stronglift 5x5 ne so Powerlifting (Klasicen olimpiski) izgubiv 6 kila za eden mesec bez kardio redovnotuku samo sledenje na apikacijata i so progresija 2.5kg + na sekoj trening.
Ne mi se veruvase, probav i strongliftinhot e stvarno top
Јас ти зборувам за класичниот профи пристап, а ако јадеш помалку од што трошиш ќе се стопиш со се. Ако ги изведуваш правилно вежбите и имаш средена исхрана најмал проблем ти е тренинг програмата во аматерскиот свет, гледај да е мускулот постојано под стрес со комбинирање на различни вежби, различен интензитет, волумен и килажи и ќе растеш и без да правиш некоја специфичен програма.

Back
На врв Bottom