Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

• Креатор на темата Креатор на темата kapadaster
  • Време на започнување Време на започнување
Со што бевте до Атина?
Автобус
--- Споено дупло мислење, четврток во 22:54 ---
Вечерта на ден 3 ја поминавме во Периса като времето беше добро за плажа до 20 саат, а след тоа одихме мало на прошетка во градот но по еден коктел на крајбрежната улица ( коктел мешан со сладолед е 9€, а има и по-евтини ).

img_20180622_230357-jpg.193099

Вечеравме во собата, бидеики бевме уморени.

Ден 4 почнавме со Емборио - село во кое живеат много луге од Санторини. Од тук си купивме фава, грозде и санторински краставици.

Училиште
img_5127-jpg.193088

img_5128-jpg.193089

Црн пипер
img_5131-jpg.193090

Главниот плоштад на цикладското село
img_5135-jpg.193091

img_5137-jpg.193092

img_5144-jpg.193093

След Емборио одивме и до винарна Санто во коja прават наj-популарното санторинско вино Винсанто кое е десертно и Асиртико. Таму си купивме една голема бутилка Винсанто за 23€, но има видове за секои вкус и буджет од 5 до 900 €. Но не е само тоа кое си купивме ... Таму е една од наj - убавите гледки на островот и има музеи на виното.

img_5162-jpg.193096

img_5158-jpg.193097

img_5173-jpg.193098

Последниот објект што го посетивме беше црвената плажа. Таму имавме време за плаж, слики и обед во таверна. Овои плаж е мало див и лугето одат со обувки за вода. Взехме си мало пемза, попливахме и се снимавме.

img_5187-jpg.193100

img_5193-jpg.193101

img_5198-jpg.193102

А след тоа пивме по едно смути и jадовме Санторинска салата – смути 5,50€, салад 6,50€

img_20180623_130817-jpg.193103

След чрвениот плаж беше време да одиме на бродот до Атина кои е гигантски и 7 саата пат не се чувствуваат. Еден сендвич и крофна за вечера са по 3, 4 €, кафе фрапе е 3,80€.

img_20180623_145617-jpg.193104

Залез од брода

img_5221-jpg.193105

img_20180623_232320-jpg.193108

Последната вечер поминавме во Атина во нов убав хотел 3 звезди.

Последниот ден некои од групата одиха до акропола, а ние останавме во хотела и прошетахме около него.

img_5224-jpg.193106

img_5226-jpg.193107

Автобусот доиде во 13 саат и во 24 саат бевме во Софиja.
--- Споено дупло мислење, четврток во 22:58 ---
Патувахме со агенциja и описаното со сувенирите и зехтина од фриишопа ми излегува 450€ на човек без да се пестим, како требва да одбележам, дека немавме вечери во цената и носивме мало храна, но не хапнавме сите.
Мислим, дека секои кои има можност да оди на одмор во Грциа, ке може да оди и за неколко дена на Санторини и ке може да се собере и во по-мал буджет од 485€ за 5 ноки (3 на Санторини и 2 во Атина) со поручек сутрин, транспорт, екскурзии на островот и други. Смеам да кажувам, дека таму 3,4 дена са топ, бидеики тоа е остров за екскурзиа, а не за одмор и не требват 7 или 10 ноки. За тоа време видевме много и на секое место имавме по 2 саата минимум, а во Иа, Имеровигли, Пиргос и Фира по много повеке.

Ај нека ми каже некој што е разликата помеѓу Трпејца и местото Надол, колку се блиску и каде е поубаво?? Од тоа што можев да приметам, Надол има поубави плажи, помирно е, но нема продавници и ресторани. Затоа ме интересира дали е блиску до Трпејца??
Некој да сподели некое искуство :)

Здраво, каде би ми препорачале одмор за со дете 1 година старо од местата на прв и втор крак. Би сакал песочни плази и да има негде да се прошета навчер да не е пусто местото. План ми е септември да одам.

Здраво, каде би ми препорачале одмор за со дете 1 година старо од местата на прв и втор крак. Би сакал песочни плази и да има негде да се прошета навчер да не е пусто местото. План ми е септември да одам.
Сарти, Неас Мармарас. Прв крак е пустина во септември, паметно што одиш втор и во септември за малото.

Тасос е совршено место за одмор деца за таа возраст и предност давам таму. Кога со деца од 4 месеци и 2 години имам идено не е проблем за дете од една година. И ако си кола цел остров ќе го поминеш.

Втор крак е за малку поголеми деца, има бранови и ветер.

Дајте предлог за одмор сакам да одам фамилијарно со сопругата и детенце од 2 години... Проблем е што на сопругата од работа и дадоа само 5 дена слободни така да ќе треба да бидам таму 4 ноќевања сега од 24 ти Август... Поради тоа ми е битно само да е поблиску, и да се убави плажите со песок и чиста водата повеќе ради малиот... И би сакал тоа да е на море... Исто така заборавив да кажам би одел со сопствен превоз... Повеќе сум за Албанија или Црна Гора, во Грција не ми се оди многу многу, ама па во мојот случај според ова што сакам и барам Грција некако е најкомпактна...

evo ovde e kako izmisleno za familija so malo dete.

Se šeguvam, i jas imam malo dete, i mene ni mi se odi vo Grcija, ama brat, tamo e sepak najdobro i najblizu. Ne daj bože detenceto da se razboli, pališ auto i brzo si doma. Halkidiki, vtor prsten e mojata preporaka

Дечки, пошо не можам да се снајдам низ нетов, може да ми кажете колку е повратна автобуска карта Сараево-Скопје?

Здраво дечки. Некое искуство од мраморно море остров авша, или некои други места на мраморно море ?

Со мали деца се знае каде, втор крак во Грција или Албанија.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Со мали деца се знае каде, втор крак во Грција или Албанија.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk
Ок е тоа. Сне биле и таму и таму. Сега желба ни е Турција и некако збрчено ни е у главата мраморно море :) па се распрашувам за местата баш на мраморно море. Знаеш како е кога ќе збрчи нешто у глава? :)

Предлог место за летен одмор за со девојка?
Лани бев Палма де Мајорка и Ибица, сега може нешто подобро :D

П.С Размислував за Португалија или Италија, ама појма немам каде би одел таму...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom