- Член од
- 14 октомври 2010
- Мислења
- 5.152
- Поени од реакции
- 16.095
Значи ти си седиш сега мирно, си кулираш, расположен си, и некој ќе се изнервира од било што, почнува да пцуе, да мава по ѕидови, чаши да крши или што и да кршиш, ти го руши раатот, ќе те изнервира и тебе, ќе ти заебе ден. Е замисли секој втор ден истата прича, па кој и да е нормален ќе ти каже еби се, не можам да те трпам.Кога ке се изнервирав, и она ќе ми речеше само така тропај скрши нешто па да го немаш, се стушкувавме во граници на нормала, без повреди без болки, онака стушкување со поддерување, нон стоп и кажував во лице како да не ме провоцира кога се нервирам, да ме остави тие 1-2 минути да испјуцам некој и да тропнам на маса/ѕид да ја истурам нервозата, како намерно да ме провоцираше. Некогаш ако била задлабочена во нешто а сме во иста соба и јас тропнам се стресувала што е нормално, а знам дека тоа е од кога беше земјотресот во Скопје, секое тропање не потсетуваше на можен земјотрес, сега таа фобија и се префли. Таа е предобра, жена материјал, јас исто сум предобар, ми го кажа тоа и вчера со зборовите " Ставарно си предобар и ми мислиш само добро не само мене и на другите, ама кога избувнуваш не ми е добро воопшто и е лош знак за кога ќе имаме деца, што мора да се разделиме"
Лошото е што она ми кажува дека е променета од пред месец дена и дека размислува повеќе за себе сега околку за мене поради тоа што секогаш замижувала за тоа, јас и верувам дека е променета, очигледно е, таа тврди дека и да се сменам сега за 15 години може да избувнувам пак. А и тоа мое избувнување не е ништо повеќе од пцуење и ударање во маса 1-2 пати...многу боли ова немоќен сум
Ова е токсично однесување, сум живеела со таков родител и во живот не ми паѓа истото да го трпам од било кого. И да, во право е девојката, ни со деца не би знаел како правилно да се понашаш.
Јас би ти препорачала да баталиш девојката и да се посветиш на твоите проблеми, ако сметаш дека не се во ред.