Не можам да разберам некои работи жими се, а и знам дека никад нема да ги разберам али тоа е... Прво и основно, се викаш и презиваш Филип Талески, имаш 2 метра, играш во РНЛ и се плашиш да шутнеш на гол. Семејство ти ебам ја на тебе, лигле едно размазено, па кој да шутира бе, Столе? Борко? Еј се кладам дека и покрај тоа што е 15цм повисок од мене и тренира ко кретен секој ден да дојдам да му залепам два шамари ќе почне да плаче а можно е и на мајка му да ме каже, ти ебам тоа разлигавеното смрдле, мамин син.
Второ, Кузмановски, он па тотална спротивност, мажиште, снага еден тон во него ама се кочи и не шутира и не повлекува воопшто што нормално води кон глупи пробивања, чекори, грешни пасови, итн итн.
Како сакаме да направиме нешто против појака репрезентација од нас кога имаме катаљон технички грешки и утињаме 200 зицери? На што личат крилата наши? Кој е овој Гоце бе, КОЈ Е? Па оној ликот од Бахреин што принудно игра десно крило со десна рака за овој е Лук Абало од најдобри денови. 0 агилност, 0 прецизност, 0 дрскост, ништо нема Гоце во него освен шаблонски шутеви кои 70% му ги бранат голманите. Глеј тој Мандиќ што ни направи, 2-3 лоба му стегна на Борко, бара различни агли цело време, ама не, господинот Гоце класика краток залет и грагау у голман пошо така е најлесно, да ти ебам пичката материна.
Манасков ракометар е? 3 метра го утна ПРАЗНИОТ гол еј

абе корен ти ебам зицерашки. И овој 0 варијации во шутирање, секој шут му е на раб на промашување, без разлика дали е зицер или некоја потешка ситуација.
Трето, ај отиде утакмицата у курац што отиде, ги пушта младите и што направија? Чурлевски почна мал фудбал да игра, Серафимов почна да трча без топка и ја заборави позади него, пробивања, невраќање во одбрана, тотален аматеризам. Вчера пуштам Исланд-Шпанија, ставија Исланд некое дете не знам како се викаше, 19 години, влезе и сместа даде 2 комада и изнуди исклучување. Е тоа е талент, а не ова тиквиве што цел живот ќе играат во Еурофарм и РК Бутел. Ми текнува и Сагосен кога прв пат заигра, и Хансен исто, абе бомбардери уште од првиот меч, влага и рога од 9 метри ич кур не го боли. Али ај ние ќе го почекаме Талески да наполни 30 и да кажеме дека нашиот TALENT од Крушево се обидел да шутне од 9 метри, се разбира безуспешно.
Не ми е толку мака кога ќе се изгуби од подобар противник, мака ми е што не ја продаваме скапо кожата.