MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Vidi si u dogovorot, imas klauzuli tamu za predvremeno raskinuvanje[emoji848]

Sent from my Huawei P20 using Tapatalk
Не можам да си го најдам договорот.
Тамо ми викаат,договорот е стар и не е во опција.....од 2015год.или 2014год. не сум сигурна.
Мене до февруар ми важи:(

Не можам да си го најдам договорот.
Тамо ми викаат,договорот е стар и не е во опција.....од 2015год.или 2014год. не сум сигурна.
Мене до февруар ми важи:(
Доколку договорот ти е од 2015 тој е веќе изминат бидејки се склучува на 24 месеци односно 2 години,под услов да немаш земено некој уред на рати и тие рати да го преминуваат овој рок од 24 месеци во тој случај нема да можеш да го раскинеш договорот се додека не ги отплатиш ратите

да....како што ми кажаа мене(но за договор за мобилен )...кога ќе истечи договорот си слободен

Според Закон - ако ти го активираш, тогаш ќе си го плаќаш ако заборавиш. Ако они го сами ти го активираат - не им дужиш пари ако заборават да го деактивираат. Просто е :)
Во случајов ти сам го активираш :)

Значи ако заборавиш да го изгасиш - ќе си плаќаш...
Или да се направиш на Тошо не си знаел да се пожалиш, приговор да ти напраат па ако ти го одобрат нема да наплатиш.

Или да се направиш на Тошо не си знаел да се пожалиш, приговор да ти напраат па ако ти го одобрат нема да наплатиш.

Нема основ - ти си активирал, твој проблем. Туку порано можеше и по 2-3 дена да си активираш канали, сега е најмалку еден месец :(

значи дефинитивно после долги години планирам да го напуштам телеком, оптика и тако даље. причина ми истекува договор после две години (корисник сум од почеток) и овие ми качуваат цена памми даваат попуст, па се пазарат... не се нормални таква фирма
идам во неотел со оптика и пакет кој ми е за 499 ден месечно поевтин...ненормално

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom