Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Што се трескаш од земја, ти знаеш која подршка од фан базата ја има Солскјер?
Која сака нека ја има, збориме за амбиции на клубот а сите знаеме дека ќе дојдат муабети „никој не е поголем од клубот, време е Оле да си одиш“, што е и правилна одлука во таа хипотетичка ситуација.[DOUBLEPOST=1545234750][/DOUBLEPOST]
А дали ти знаеш шо значи испаѓање од лига?
Очигледно не.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Која сака нека ја има, збориме за амбиции на клубот а сите знаеме дека ќе дојдат муабети „никој не е поголем од клубот, време е Оле да си одиш“, што е и правилна одлука во таа хипотетичка ситуација.[DOUBLEPOST=1545234750][/DOUBLEPOST]
Очигледно не.
Значи ние знаеме со кого си имаме работа, како прво! Ако недај боже нешто крене лошо па на полошо, Солскјер сам ќе предложи да си бараат друг и друго чаре, за разлика од купот пијавици тренери, кои дремат и си ги чекаат милиончињата.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Значи ние знаеме со кого си имаме работа, како прво! Ако недај боже нешто крене лошо па на полошо, Солскјер сам ќе предложи да си бараат друг и друго чаре, за разлика од купот пијавици тренери, кои дремат и си ги чекаат милиончињата.
Барем ти не беше од оние кои знае да шифта од тема у тема. Дискутираме за ситуација дали ќе има поддршка ако потоне со Јунајтед и заврши 16то место а не дали он сам ќе биде свесен и ќе си даде отставка во таа ситуација.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
А дали ти знаеш шо значи испаѓање од лига?
А ти знаеш? Не!
И компарацијата беше за нивото на подршка, не за реално испаѓање од ПЛ![DOUBLEPOST=1545235752][/DOUBLEPOST]
Барем ти не беше од оние кои знае да шифта од тема у тема. Дискутираме за ситуација дали ќе има поддршка ако потоне со Јунајтед и заврши 16то место а не дали он сам ќе биде свесен и ќе си даде отставка во таа ситуација.
Сега јас не можам да се ставам у кожа на сите фанови на Јунајтед ама ако збориме за безгранична подршка, Солскјер е најблиску до таа дефиниција. И не се фаќај за метафората испаѓање! На @Red John му објаснив што ми е поентата.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.749
Поени од реакции
52.705
Обично такви филмови се прават од фанови на клубови кои имаат играчи кои биле легенди на клубот, а сега се тренери. Како на пример ние со Зидан, Барса со Гвардиола, Ливерпул со Џерард, Јунајтед со Солскјер, Арсенал со Анри. На пример Челзи нема таков и ваљда затоа ти е чудно. :D
Моментално асистент во Челзи е легенда на клубот, еден од најдобрите играчи што играле за Челзи. Плус уште неколку кои се тренери во други клубови, меѓу кои и Лампард и Тери. Затоа и ти нема никаква смисла постот, ама нема врска.

Како и да е, секогаш глупо ми било тоа форсирање демек легенда е, сигурно успешен ќе биде со клубот. Еве Лампард ме импресионираше со тактичката зрелост против Јунајтед и Челзи, па ако го избркаат Сари на крај на сезона не би рекол носи го Лампард, спремен е, а знам дека и он не би дошол толку рано затоа што е паметен.
Па и глеј во какви крајности се оди, ќе го поддржувале дури и ако ги испаднел од лига :pos:
Тоа што е легенда на клубот значи само дека нема после два порази да почнат муабети дека глупост направиле (не викам дека направиле, туку ако испадне така), туку после четири.

Исто и Анри кога беше назначен за тренер на Монако одма имаше муабети ајде за некоја година во Арсенал. Ене го, само победи реди.

W

wicked_1

Гостин
Обично такви филмови се прават од фанови на клубови кои имаат играчи кои биле легенди на клубот, а сега се тренери. Како на пример ние со Зидан, Барса со Гвардиола, Ливерпул со Џерард, Јунајтед со Солскјер, Арсенал со Анри. На пример Челзи нема таков и ваљда затоа ти е чудно. :D
Ебати клубската легенда за која искеширавте рекордни 70мил+ и рекордна плата 2001ва. o_O

Пластики.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.652
Поени од реакции
5.361
Ебати клубската легенда за која искеширавте рекордни 70мил+ и рекордна плата 2001ва. o_O

Пластики.
У тој период бил легендарен трансфер и за клубот и за фудбалот што не е јасно? :confused: :)

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.136
Поени од реакции
25.222
Моментално асистент во Челзи е легенда на клубот, еден од најдобрите играчи што играле за Челзи. Плус уште неколку кои се тренери во други клубови, меѓу кои и Лампард и Тери. Затоа и ти нема никаква смисла постот, ама нема врска.

Како и да е, секогаш глупо ми било тоа форсирање демек легенда е, сигурно успешен ќе биде со клубот. Еве Лампард ме импресионираше со тактичката зрелост против Јунајтед и Челзи, па ако го избркаат Сари на крај на сезона не би рекол носи го Лампард, спремен е, а знам дека и он не би дошол толку рано затоа што е паметен.
Па и глеј во какви крајности се оди, ќе го поддржувале дури и ако ги испаднел од лига :pos:
Тоа што е легенда на клубот значи само дека нема после два порази да почнат муабети дека глупост направиле (не викам дека направиле, туку ако испадне така), туку после четири.

Исто и Анри кога беше назначен за тренер на Монако одма имаше муабети ајде за некоја година во Арсенал. Ене го, само победи реди.
Се заебавав со тебе, ваљда ме сфати. :D

Иначе за тренерите, нормално е тоа. Сите почнуваат со послаби екипи и постепено си ја градат карирерата како тренер. Зидан и Гвардиола не станаа преку ноќ тренери на Реал и Барса, претходно беа тренери на Б тимовите. Е сеа, работата е што кога ќе се превземе голема екипа се гледа кој тренер ќе го биде, а кој нема.

Али од аспект на фановите, сите сакаме играчите кои имале историски успеси со клубовите да имаат такви успеси и како тренери. Затоа за мене секогаш најдобар тренер во историјата на Реал до сега ќе биде Зидан.

Пластики.
Пополека, уште учите, со тек на време ќе сфатиме што значи поимот ЛЕГЕНДА на клуб и дека тоа нема никаква врска со парите. Разбирам, уште се нови поими овие за вас.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.659
Поени од реакции
66.669
Објавија Баји, Дало и Лингард пораки за Мурињо, но недостатокот од останатите ја доловува сликата за врската меѓу играчите и тренерот во последно време.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.837
Поени од реакции
17.495
Објавија Баји, Дало и Лингард пораки за Мурињо, но недостатокот од останатите ја доловува сликата за врската меѓу играчите и тренерот во последно време.
Па нели сите медиуми се распрдеа дека единствено Матиќ и Лукаку му дале подршка? Мада за вториот не сум сто посто сигурен дека му дал

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom