- Член од
- 7 јули 2013
- Мислења
- 2.103
- Поени од реакции
- 13.696
Brazil (1985)- Ремек дело, одлична комбинација од Орвел, Ниџе и Монти Пајтон, на моменти смешен, на моменти чуден, а крајот е посебно добар. 10/10
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Normalno e pod laminatot ili parketot vo kosulicata da ima stiropir.toplinata pak ke stigni od dolu.Наназад имам пишувано каква изолација има,изгледа ќе треба и тоа во потпис да ставам ако собере
Да 30-31м2 се грее во спрат од куќа во бт..под мене се грее ама не целиот простор,ама горе немам некој бенефит од тоа на кошулицта измеѓу мојот и спратот кој се грее ставив стиропор,кошулица,паркет...топлина од долу никаква..Е сега надворешна изолација 8цм стиропор на немалтерените страни и 5цм на на веќе постоечка фасада од малтер,пвц прозори 3коморни рехау генео,посолени се ама се исплаќаат..Лани горе само плоча и неизолиран тавански простор кој е би бил наменет за седење со висина и до 4м...Кога ќе прочиташ лани и оломанаи потрошувачката пишувано е за тоа е повисока..Сега ставена камена волна тврдо пресувана 120кг/м2 на плочата и кошулица над неа...Дополнително горе под ѓерамиди со тервол...И потрошувачката одма паѓа...Сета топлина бегаше горе низ плочата, е сега не е така,јас си знам а треба и Вие да видите по потрошувачката...Зато викам секој простор си е посебна приказна за себе,немаме ние енергетски пасоши (некои фирми издаваат Адора во Ск на пример)на нашите објекти па да знаеме колку топлина ни треба..
А Вие(не за тебе Петна) шо се карате дали чини Грее,па биле тезгериња,попуст давале да се потрошат залихите,или обратно не чината ни другите ни Вивакс ни Хајер ни Тешиба,ќе си останате тие пусти кавги и ќе ја доупропастите темата...Морам и Климчо да го споменам, или ќе читате тоа шо треба или ќе ги слушате неговите предлози па потоа во МВР ќе ги барате неговите комшии и комшики дали се вистински?!
Jas imam pisano za toa Hansolot e kaj moite i imam po meseci postirano potrosuvacki vo ladnata zima 2016\2017 .Abe ne e problem potrosuvackata kaj mene. Jas kako sto kazav spored moite presmetki za ovie meseci sum zadovolen ako e do 600KWh za ovoj mesec, iako ocekuvam realna potrosuvacka pomegu 550 i 600KWh.
Mene me intersira kakva e situacijata kaj lugeto koi mnogu great a malku im trosi. Mislam deka koga gi vrtev unazad postovite, imase lik koj kazuvase deka gree 30tina m2, vo Bitola, vo zgrada, so 3 nadvoresni zida, a stanovite pod nego a vo stanovite nad nego i pod nego nikoj ne ziveel odnosno ne greel. Vaka idi polosa situacija od kaj mene, a gree poveke so poamala potrosnja.
сега надворешна изолација 8цм стиропор на немалтерените страни и 5цм на на веќе постоечка фасада од малтер,пвц прозори 3коморни рехау генео,посолени се ама се исплаќаат..Лани горе само плоча и неизолиран тавански простор кој е би бил наменет за седење со висина и до 4м...Кога ќе прочиташ лани и оломанаи потрошувачката пишувано е за тоа е повисока..Сега ставена камена волна тврдо пресувана 120кг/м2 на плочата и кошулица над неа...Дополнително горе под ѓерамиди со тервол...И потрошувачката одма паѓа...Сета топлина бегаше горе низ плочата, е сега не е така,јас си знам а треба и Вие да видите по потрошувачката...Зато викам секој простор си е посебна приказна за себе,немаме ние енергетски пасоши (некои фирми издаваат Адора во Ск на пример)на нашите објекти па да знаеме колку топлина ни треба..
Добро е да се знае дека децата од мали се учат да ја почитуваат и следат филмската уметност, и вака страсно да покажуваат што мислат за истата.PUDECGJL JJ
Благодарам од мое име !Вие почитуван, да не се грижите за контекстот! Оти и вашето инсистирање на правдина ич ама не е право, право да си кажеме.
Оти за 2-3 години колку си на форумов, з од збор немаш кажано за кланот. Вртиш сучиш, нив никако не сакаш да ги спомнеш во негативна конотација а они се понашаат како качаци на форумов.
Ако е за правдина, нека биде за сите. Оти ако само едни го имаат правото да поганат по форумот, тоа не е правдина ами кривдина, што би рекол покојниот Колозов.
П.С. Можам да се пофалам дека благодарение на моите искуства со инвертери, нашиот клуб доби нов член. Имено комшијата вчера монтираше Тошиба 7 кв, не се срамете кажете ми фала за придонесот за почист воздух![]()
и да се издејствува намалување на царина, данок... ништо драстично нема да се смени додека не се смени менталитетот дека трговците треба да имаат разумни маржи,како и да издејствуваме да се намали царината за увоз на клими уреди-инвертери ( некој претходно спомна дека кај нас изнесува 15%, а на пр. во Србија многу помалку ), а сето во функција на почист воздух и поздрав народ
Доколку од општ интерес те. како мерка во битката против загадувањето, ја укинат царина и се намали данокот на 5% како кај IT опремата (мерки макар привремени од год-две) ...па сите ќе појдеме во да купуваме во странство клими, што пак ќе ги натера нашите импортери трговци, да ги намалат маржите и цените на едно нормално ниво!и да се издејствува намалување на царина, данок... ништо драстично нема да се смени додека не се смени менталитетот дека трговците треба да имаат разумни маржи,
ако се случи само намалување на давачките а минимално на уредите само ќарот ќе им рипне примери еден куп да не набројувам

razlikata e vo izmenuvacotДечки даикинот стаса ама нешто не ми штима. Шифрата од надворешниот дел не е иста како на внатрешнот. Прегледај го приврзокот 201135
Проверив дека постојат два модели на надворешна единица ама неможам да најдам што е разликата и како треба да биди.
Исто што ми падна во очи е дека на внатрешниот дел има два лептири за насочување на воздухот. А секаде кај што сум видел слики од оваа клима има еден. Прегледај го приврзокот 201136
Да не ја склопувале у Gree, па ставиле усмерувачи(лептири) од Mitsubishi?Дечки даикинот стаса ама нешто не ми штима. Шифрата од надворешниот дел не е иста како на внатрешнот. Прегледај го приврзокот 201135
Проверив дека постојат два модели на надворешна единица ама неможам да најдам што е разликата и како треба да биди.
Исто што ми падна во очи е дека на внатрешниот дел има два лептири за насочување на воздухот. А секаде кај што сум видел слики од оваа клима има еден. Прегледај го приврзокот 201136