- Член од
- 6 февруари 2010
- Мислења
- 882
- Поени од реакции
- 923
Имам јас број од тип мене што ми ја менуваше климата. Човек од збор. Топ сум задоволен од него. Ако си заинтересиран ќе ти пишам број во пп.Да ги апдејтирам советите од јутјуб во врска со демонтажа на обична клима. Според видеово
https://youtu.be/Dtvbmbdfrsw
требаше вака нешто
со имбус ја затегнав горната цевка, ја пуштив климата 5-6 минути да лади (компресорот брчеше) ама не прекина со вртење ...па ја исклучив климата па ја затегнав со имбус втората цевка (долната). Ја отворам првата, шишти воздух како да не сум ја затворил (иако затегнат вентилот до крај), ја отворам втората шишти и испушта фреона ваљда, што и да е со пена. По секоја логика, барем првиот вентил не треба да испушта воздух.
Има ли некој од мајсториве овде да пише што е тоа каде грешам? Од 3-4 сервиси, сите рекоа дека демонтирале само нивни клими што за мене е без логика. Само еден се нафати али вон раб време што во старт е без документ, што при губење на фреон или друга штета тој не би одговарал ништо, само би зел пари.
Инаку ниту 1000рче ниту 1500че без срам не се малку пари па секој гледа да заштеди.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
taka da 4ca sme