Фан Клуб: Интер

Натрагично е што нема логика сега отказ да му дадат, освен ако Конте не го договориле што чисто сумњам, тој нејќе на сред сезона да презема тимови. А и да дојде, што со него? На сред сезона ќе треба навикнување на нов систем, све јово на ново... Ептен тапа е испаѓањево, си еба матер и сезона и се. Отпишани од било каква битка за титула сем купот, Јуве 2000 бода ни бега, фали уште Икарди да ни отиде и да се угасиме како клуб. Али како и да е, Спалети мора да биде сменет по завршување на сезоната, едноставно нема што кур да бара во тимов со тој лузерски менталитет.
Абе какво нелогично? Што пишуваш? Конте да дојде со три реда муабет што ќе им направи ќе изгледаат на тим а не на курви што не знаат кај тераат со простаков.
4то место секако ќе бидат, така да попрво би гледал "привикнување" него слепецов.

@Syn
Мене повеќе ме нервираат тие шутевите од Лаутаро како да ја промашува топката.Тоа е ептен несвојствено за него.Она со глава воопшто не му го препишувам како кикс.Не беше толку 1000000% чиста шанса,а и овај е преслаб играч со глава.Ова ти е ко роналдо дебелион да бараш гол со глава да закачи.А и неможе да му се замери на некој што влегува по 5мин на вавки стресни утакмици.И форма ќе изгуби и се.Кога го купивме мислев дека ќе игра по 20-30 мин на утакмица уште од старт на сезоната.
Немам јас речено дема Марио е КАМЕН.И дури кога играше преслабо,се контрав со вас само поради тоа што вие ПРЕЈАК го правевте.Имаше муаебти од типот:Обезбедени сме наредни години во средината,зедовме играч што е европски шамп и сл.
Марио ти е класичен играч за Лацио,Фиорентина и сл багра.Таму може да биде играчиште,кај нас не.
Значи не велам дека ќе е просек во овие екипиве,туку ќе издвојува.Кај нас ќе ма одредени блесоци и падови,а јас сакам нешто повеќе од тоа.

Полека, никого нема да бркаат утре. :)
Меѓутоа, реално, ќе треба чудо да направи во другите натпреварувања за да заслужи доверба за повеќе време на клупа. Ќе видиме што ќе испадне до крај од оваа сезона, ама ова му е потфрлање од кое нема назад. Посебно што имам впечаток дека на менаџментот овој натпревар и продолжување во елиминации, им беше побитно од се во оваа полусезона.
Не беше страшно да завршат трети во оваа група, ама не после вакво пукање во нога со вака изменџирана утакмица.

Епа не бидна, ни он ни Интер со него. :)
За мене цела утакмица е негова одговорност, не се битни ни шанси ни ништо. И да, со ова веројатно си потпишува исписница на крај на сезона. Не одење на втор гол е неразбирливо, нема никаква логика. Не заслужија да одат понатаму.
ja za spaleti uste lani posle prviot kiks rekov dekla tuka se gledaat najdobro trenerite so kakov kapacitet se, posle prviot bran neuspeh, da gi krene i smeta timot da reagira, nas potop ni se desavase posle udinese i toj efekt na digresija traese skoro i do kraj na sezona, ne se oporavivme posle porazot so udinese samo tonevme ...

Toa dovolno govorese kakov motivator e ovoj, i kolku e sposoben da gi krene koga ovie ke padnat na mentalen plan, poveke od ocigledno e deka denes vo mecov vlegoa izgubeno, ne e deka ne se sposobni da gi pobedat rutinski ovie, ama koga mentalno si izguben, sve e dzabe vo sportot. Namesto da gi nabilda da izginat na teren da umiraat za sekoja topka, ovie od edna strana utepani radi juve, od druga strav u koski ocigledno imaa od mozna eliminacija i blam, a tek posle primeniot gol pa da ne zboram ...

Druga rabota, vidi ja wanda kurvata sto stava posle porazot na juve, snimki od rodendenot si pravat pevaljki oklesteni ikardi, lautaro i ostali, ikardi dobiva dozvola od klubot da ide so wanda da glea boka-river, a sve ova pred psv, a posle poraz od juve. Idi kaj gvardiola vakov luksuz imaj :), ili murinjo ili bilo koj klasa trener.

marota eve go posle sve sto se desi

zGHQb4O.gif
[DOUBLEPOST=1544567811][/DOUBLEPOST]
@Syn
Мене повеќе ме нервираат тие шутевите од Лаутаро како да ја промашува топката.Тоа е ептен несвојствено за него.Она со глава воопшто не му го препишувам како кикс.Не беше толку 1000000% чиста шанса,а и овај е преслаб играч со глава.Ова ти е ко роналдо дебелион да бараш гол со глава да закачи.А и неможе да му се замери на некој што влегува по 5мин на вавки стресни утакмици.И форма ќе изгуби и се.Кога го купивме мислев дека ќе игра по 20-30 мин на утакмица уште од старт на сезоната.
Немам јас речено дема Марио е КАМЕН.И дури кога играше преслабо,се контрав со вас само поради тоа што вие ПРЕЈАК го правевте.Имаше муаебти од типот:Обезбедени сме наредни години во средината,зедовме играч што е европски шамп и сл.
Марио ти е класичен играч за Лацио,Фиорентина и сл багра.Таму може да биде играчиште,кај нас не.
Значи не велам дека ќе е просек во овие екипиве,туку ќе издвојува.Кај нас ќе ма одредени блесоци и падови,а јас сакам нешто повеќе од тоа.
druze lautaro e izguben u svemir momentalno, za vakov tip na igraci trenerite se od najgolema uloga, ne mzoes da ocekuvas sami cuda da pravat na teren bez bek ap od trener,umre toa, ne e ova ko porano debi koga imase rekoba i go zaseni i ronaldo so istoto. Lautaro ima 3-4 starta sezonava, 2 gola dae u istite, a u site ostanati mecevi vlaga koga timot e umren i gubi, so drugi zborovi go stava u ogin koga cel koncept na ekipata e unisten i timot ne se znae kaj tera. 1 ton pritisok taka mu se natalozuva i imas ili ili tuka situacija, ili smesta ke se nametne ke dae gol a on taa sreka ja nemase, ili ke tone posle par losi potezi i promaseni sansi.
Tocno e deka e neprepoznatliv od ona sto bil u rasing, ama ne e on problemot tuka, ednostavno spaleti opsto i so roma takov bese, ocajno se spravuval so vakvi potencijali, ide na sigurno slabo rotira i gi gusi vakvite. I inter e poznat po slicni stvari, ama ja se nadevam deka so ovoj nema toa da e slucaj, za mario kur me boli iskreno ama ovoj se gleda deka e potencijal da bide lider u ekipava u paket so ikardi i skrinijar, na dolgorocna baza, ovoj ne smeeme da go ispustime pa sto saka neka bide.

Се сложувам со кажаното.

Иначе,виде те каков инстинкт има Икарди при голот.И арена имаше добар кадар каде што се стопира акцијата за дали е офсајд или не,и потоа гледајте каква проценка има машинава.Уште не одвоена топката при центаршутот,овај беше упатен на местото каде што ќе падни

Меѓутоа, реално, ќе треба чудо да направи во другите натпреварувања за да заслужи доверба за повеќе време на клупа. Ќе видиме што ќе испадне до крај од оваа сезона, ама ова му е потфрлање од кое нема назад. Посебно што имам впечаток дека на менаџментот овој натпревар и продолжување во елиминации, им беше побитно од се во оваа полусезона.
Не беше страшно да завршат трети во оваа група, ама не после вакво пукање во нога со вака изменџирана утакмица.

Лупхол ти завидувам што не си екплозивен и позитивно гледаш на вечерашниов резултат ама има еден мим што совршено би го опишал постов :icon_lol:

658.0.0.png

ova na kinezot mu bese najbitno, sakase da vleze u top 8 najbolji ekipi u evropa, taka da se nadevase na 1/4 finale toa sigurno, ova e step back, kao ogromen step back, ja ne veruvam deka sea ke go izbrkaat jedino sam da si ide ama tesko toa, a pozelno e.
Ama na kraj od godina ja i onaka bev ubeden deka ke leta, makar i pominal grupi, tek pa sea ...
Ali nisto cudno i porano stoznam, ako im e celta da receme konte, koj e meta i na roma i na milan, ili da se dogovorat so nego sega, za od juni pa nagore da dodje, nesto slicno ko morati sto ja imase naredeno so murdzo a toa go kriea dolgo vreme, na kraj ispadna uste od januari murinjo ucel italijanski i baral kukji niz milano i mesta za decata da teraat so obrazovanie.

ja za spaleti uste lani posle prviot kiks rekov dekla tuka se gledaat najdobro trenerite so kakov kapacitet se, posle prviot bran neuspeh, da gi krene i smeta timot da reagira, nas potop ni se desavase posle udinese i toj efekt na digresija traese skoro i do kraj na sezona, ne se oporavivme posle porazot so udinese samo tonevme ...

Toa dovolno govorese kakov motivator e ovoj, i kolku e sposoben da gi krene koga ovie ke padnat na mentalen plan, poveke od ocigledno e deka denes vo mecov vlegoa izgubeno, ne e deka ne se sposobni da gi pobedat rutinski ovie, ama koga mentalno si izguben, sve e dzabe vo sportot. Namesto da gi nabilda da izginat na teren da umiraat za sekoja topka, ovie od edna strana utepani radi juve, od druga strav u koski ocigledno imaa od mozna eliminacija i blam, a tek posle primeniot gol pa da ne zboram ...

Druga rabota, vidi ja wanda kurvata sto stava posle porazot na juve, snimki od rodendenot si pravat pevaljki oklesteni ikardi, lautaro i ostali, ikardi dobiva dozvola od klubot da ide so wanda da glea boka-river, a sve ova pred psv, a posle poraz od juve. Idi kaj gvardiola vakov luksuz imaj :), ili murinjo ili bilo koj klasa trener.

marota eve go posle sve sto se desi

zGHQb4O.gif
Абе реално Интер, конкретно оваа група на играчи, тој проблем го имаа и пред него. Немаат менталитет да се носат со притисокот што, клуб што се бори да биде на врвот, го носи со себе. Неговата вина е повеќе што не го поправи тој проблем. А тој проблем мислам дека е малку подлабок, на ниво на цел клубот, ама е дефинитивно поправлив и тренери треба да имаат позитивен ефект.

Мене за денес не ми е замерката толку за тоа, знам дека немаат ментална сила на шампионски тим. Проблемот ми е глумење тактички гениј, без апсолутно никаква потреба. Вечната фасцинација на италијанските тренери, секој потег да им биде нешто впечатливо. И резултатот беше пукање во нога, ради глупавост. Имаа идеална ситуација, само требаше да ја потурне работата. А тоа се прави со офанзивен тим, повеќе напаѓачи од старт за да се добие потребната предност. Па после менаџирај го натпреварот колку сакаш. Не се прави со стартување на Кандрева во ваква утакмица. Тотална утка во секоја смисла. Цеч меч му е утка.

Абе какво нелогично? Што пишуваш? Конте да дојде со три реда муабет што ќе им направи ќе изгледаат на тим а не на курви што не знаат кај тераат со простаков.
4то место секако ќе бидат, така да попрво би гледал "привикнување" него слепецов.
Па пишав освен ако не го носат Конте де.

Не дојдов да ликувам, ниту да провоцирам, ама како навивач на Тотенхем сакав тие да одат понатаму, иако ми Интер драг. Иако имаше Интер стапнато во нокаут-фазата со една нога требаше да ги растури ПСВ со 3, 4 разлика, арно ама убаво си пишавте лузер од тренер нема шанса да направи нешто. Ја не знам кои квалификации ги има човекот за да биде тренер на Интер само со освоена титула у Русија? Најголема грешка на раководството беше што го задржаа. Како што велат некои лани после срамниот пораз од Јуве требаше да добие отказ, но му се насмеа среќата и некако го победи Лацио и влезе Интер во ЛШ. Но, пак требаше да добие отказ, бидејќи со него Интер доби полузерски менталитет. Што се однесува до новиот тренер, ако нејќе сега да ја преземе екипата Конте пробајте со Блан додека да заврши сезоната. И онака ви е гарантирано место во ЛШ и полузерска и покукавичка тактика од спалети нема да вади сигурно

Stvarno ej kandreva startuvase : ))), nadvor od sekoja mozna forma i denes go igra u sredina, a covekot komotno se oseka samo ko desno krilo momentalno iako na vremeto ima igrano i na toj del od terenot.
Vsusnost mozese da smeni, veke ako moral so kandreva, on krilo, a politano pozadi ikardi, pologicen eksperiment bese toj a najlogicniot bese balde da startuva i da se igra 442 i toa e toa, so ogled na izborot na igraci. Baska sto veke ako kandreva e mozda i jedini sto moze da igra u sredina pokraj broz i borja, trebase da vlaga od klupa a ne so site mozni opcii da startuva i prakticno da se bez alternativa za toj del od terenot.
Ne mi e jasno kako e mozno da e tolku naiven spaleti i ogranicen, i na vakov nacin da si ja iskocka sansata u kariera narecena inter, lani mu se poklopija kockite edvaj, i trebase i on da bide svesen za site frki i problemi lani sto gi imase, a vo koi ucestvuvase i on direktno, dovolno vreme i prostor imase sve toa da popravi i da sfati kade e greskata.
Sezonava taa srekja ja nema, iako 3 natprevari gi zema u 90ta plus ( totenhem, milan i sampdoria ), ali rabotava ispadna deka samo na toj faktor se potpira timov i na nisto drugo, a toj kredit uste u prvo kolo so vesino go iskoristivme vo LS, i tolku bese, ostanatoto e znaenje koe za zal nedostiga u timov. Marota e dobar iscekor na toj plan, ona sto falese u klubov, sledno e trener i implementiranje na eden sistem u ekipava koj ke se gradi u naredni sezoni.

Da imase bilo kakov koncept spaleti i ideja, i toa da bese vidlivo na teren, ke recev deka treba da ostane i da mu se dade uste malce vreme, ama veke godina ipol nisto od toa nema, taka da jebiga, tolkav e prostorot sto moze da go dozvoli eden vakov klub, so nadez deka letovo ke iame dostapna jaka opcija a prilicno sum ubeden deka minimum edna takva varijanta ke postoi.

Па пишав освен ако не го носат Конте де.
Па имаш пишано а што со него? Како да е аматер и ова прв клуб ќе му биде.
Било кој да дојде ќе има позитивно влијание на тимов така да нека си отиде кучкава само.

Nego onoj strouberi be igral kaj ovie, u inter voda nosese i se grizese za higienata vo soblekuvalnite, i doma i gosti, gi diplese dresovite i sobirase prazni sisinja i gi staase u tie kantite za plastika sto se, a hartijata oddelno ko u sitimol so ima da biras kaj da frlis.
E ovoj denes startuvase so inter labavo hahaa, 1 gol edvaj, i 2-3 sansicki onakvi malecki, kolku da se kaze.
Mrs goni se u tri lepe inter.

Глупо ми е и не сакам паметен да се правам, ама не е дека не очекував вакво сценарио. Со Пеја правевме муабет пред некој ден, му реков дека повеќе се сомневам во Интер отколку во чесноста на Барселона за која знаев дека ќе одигра како што треба и дека нема да загуби. А нарочито формацијата откако ја видов знаев дека ќе си ебеме мајката. Тука се гледа лузерството во Спалети, стартува играч што нема стапнато на терен 3 месеци, и тоа го игра на позиција број 10, можеби најклучната позиција во секој тим.

Друга работа, ај примивме глуп гол за кој Спалети не е стрикно крив него дегенот Азамоа, и каков одговор имавме после тоа? Цело прво не постоевме, а до израмнувачкиот гол имавме 2 шанси ако не се лажам. Меч кој неодоливо ме потсеќа на мечот со Сасуоло лани, кога моравме да тепаме а ние изгубивме 1-3 среде Меаца. Истово и денес, само што не изгубивме, али играта беше слична, не постоевме на терен во меч каде што требаше уште во прво полувреме да биде готова работата. Тука е еден од главните проблеми на Спалети, У Ж А С Е Н е во менаџирањето на тимот кога не оди, нарочито на психолошки план. И приметете ја константата, секогаш во битните мечеви ДЕБЕЛО потфрламе. Мечот со Лацио е исто одличен пример, утакмица да се биде или не, мораме да тепаме а ние играме како прв пат да гледаат топка фудбалерите, само на крај имавме еден тон среќа и успеавме да пројдеме. Други тренери ќе извлечат поука од вакви работи но не и Спалети.

Трета работа, за кој кур бранеше 1-1? Ај Барса 3-0 да водеше би можел некако да разберам, ама вака? Абе смрдеж еден, знаеш ли ти што значи ваков меч? Знаеш ли што е домашен терен? Абе ПСВ треба да изгубат уште на аеродромот во Ајндховен, онака да влезат во авион и да си кажат еј дечки тоа е тоа да идеме да изиграме само пошо секако ќе изгубиме, нешто што им се дешава на екипите кога идат да играат против Јуве, Реал, Барса, Баерн... Ама не, нас ПСВ и Сасуоло ќе ни ебаваат мајки и сезони. Тоа е проблем на тренерот кој не знае да наметне менталитет кај играчите.

Четврта работа, од засилувањата летоска што ги донесовме сум скроз разочаран освен од Политано и Де Фрај. Раџа нон стоп повреден, Шиме исто, Лаутаро не го ни игра, Кеита исто, Азамоа за мене е најголем камен и ништо не игра откако дојде а редовно греши клучни пасови... Па све да ти ебам Спалети на тебе и на твоето менаџирање. Перишиќ до кога ќе игра прва постава??? Што треба да се деси да седне ова гомно бе? За кој кур секоја утакмица почнува со различна одбрана? Една игра Миранда, една Де Фрај, една Дамбо друга Шиме, како да фатиме континуитет?? Можеме до утре да се расправаме ама далеку полоша ни е оваа сезона од претходната, нарочито после испаѓањево од ЛШ. Милион бодови ни бега Јуве, немаме грам шанса за титула, тешко и второ место, од друга страна ни ржат од позади Милан и компанија... Никаков прогрес нема, ни на бодовен ни на играчки план.

И на крај, Икарди во петок губи од Јувентус во саботата бентли и купува на Ванда, слават со Лаутаро и компанија облечени ко кловнови, камен пијани, пеат на микрофони кур ги заболе, во неделата оди да глеа Бока-Ривер а за ден и пол игра клучна утакмица за пролаз во нокаут фаза. Ова е непрофесионализам од двете страни, и од Икарди и Лаутаро и од управата и тренерот, па пичка ви матер ја ваша нека оди вака нека направи кај Чоло има цревата да му ги извади. Преку кур ми е веќе од вакви неавторитетни тренери, дај го Чоло летоска да плукаат крв сите од прв до последен.

Немам снага веќе да пишувам а имам уште милион работи да спомнам. Отказот на Спалети на крајот на сезоната не треба воопшто да биде доведен под знак прашалник, нека почнат уште од сега да бараат нов тренер. Ти ебам смрдлето што на 60 години има освоено две мочани титули, со Рома куп и со Зенит лига во тоа монопол мртвото првенство. СВЕ ТИ ЕБАМ ИНТЕР!

Абе дај не играјте курот... искрено ја не можам да сфатам зошто би бил лош потег бркање на Спалети, под услов да го договорат Конте? Ако Конте се нафати на полусезона да дојде, со две раце би го потпишал и на раце би го донел на Меаца.

Значи копилето неписмено ни ја уништи сезоната уште во август, да бидеме реални. Од добиена ситуација, пол-позиција испаднавме во групна фаза од ЛШ и сега ќе се влечеме во умрената Лига Европа. Во домашно не го ни рачунам Јуве, туку го гледам само Наполи како веќе почна стабилно да гради предност.

Не, озбилно, како може да тргнат полошо работите во овој Интер ако Конте би се нафатил да дојде? Значи моментално го имаме допрено дното, како може да е полошо? Со толку лоши Лацио, Рома и Милан, ако не се пласираат догодина во ЛШ најдобро е да направат delete club и поздрав. Ако пласманот со Спалети догодина во ЛШ е успех, ебати и клуб и све.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom