Bibo
Модератор
- Член од
- 9 април 2006
- Мислења
- 4.159
- Поени од реакции
- 4.041
Од кај тоа дека Тошевски немал утакмица изиграно? Од последните 10 натпревари одигра 9 (6 пати стартер и 3 пати резерва). Точно дека не игра ко што се очекуваше од него кога го донесоа (и и јас лично сметам дека Брдаровски заслужува да биде на негово место) ама нема врска дека немал натпревар одиграно. Баш ме интересира кој сеа ќе стартува како десен бек наместо Ристовски, дали ќе му даде предност на Тошевски или Бејтулаи.Крсте е одличен потег,во форма е за Сараево . Но повторно форсира Зајков и Тошевски ! НЕМААТ УТАКМИЦА изиграно. Тошевски па ни збор . Подобро викни некој,кој игра во форма .... Повторно Жута од Риека и Митревски од Хапоел Хаифа не ги вика !
Што се однесува до Крсте Велкоски, неам ништо против него и не е нешто трагично што го викна ама со оглед на конкуренцијата во нападот (Пандев, Тричковски, Трајковски и Несторовски) и со оглед дека е 30 години (значи немаме иднина во него) некако не гледам нешто многу потреба од него. Ќе беше ок да го викнеше минатиот собир кога Тричко не беше на располагање ама сега некако ми нема многу место за него, не дека смета али не го гледам ко некое засилување, ипак останува како 5та опција во нападот. Башка со оглед на тоа која мизерија ни е одбраната, но сенс ми е што како (единствено) засилување во составот носи напаѓач. Според мене побитно ќе беше да донесе нова алтернатива за во одбрана.
Последно уредено: