Најекономично греење и ладење

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.518
Поени од реакции
11.482
видов на претходно поставените линкови дека грее имаат супер модерна линија за производство на клими (што е секако за пофалба), па се заинтересирав и за другите призводители како им е организирано производството и е еве едно видео за мидеа замисли и нив призводството им е автоматизирано како на грее а јас си мислев тие уште рачна изработка имаат.
примети роботите чив бренд им се?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
Dupkata e zs se mnogu jaki klimi da ne mu dojde zesko na -10 pa prirodna ventilacija da ima:D
Shega na strana zatvori dupkite ako veke "majstorite"ne zavrshile i ima manzetna stavi si od nadvor pa i od vnatre.

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Dupkata e zs se mnogu jaki klimi da ne mu dojde zesko na -10 pa prirodna ventilacija da ima:D
Shega na strana zatvori dupkite ako veke "majstorite"ne zavrshile i ima manzetna stavi si od nadvor pa i od vnatre.
kako e najubavo da ja zatvoram dupkata?
od vnatresna strana so malterce mi ja napunija malce a od nadvor nisto, pa mislev od nasvor da mu stavam pur pena, shto vikas?

D

Deleted member 95595

Гостин
kako e najubavo da ja zatvoram dupkata?
od vnatresna strana so malterce mi ja napunija malce a od nadvor nisto, pa mislev od nasvor da mu stavam pur pena, shto vikas?
Jas licno nastegav parcinja stiropor duri sho mozev vnatre vo dupkata i ja napolnav od nadvor so Fugenfiller. Vnatre nemav dupka zoshto cevkite si izleguvaa direktno pozadi vnatreshnata.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.172
Не се секирај, кога ќе дојдат и по една година на редовен сервис за 800 денари пак ништо нема да проверат.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Znaci po tebe se ostalo e sranje, laze, dodava odzema, COP od 3.81 e gola voda za twin rotary i tako dalje.
Ti duri i se somnevas vo specifikaciite na drugi proizvoditeli, a ti se verni podatocite na han-solo pisuvani na tetratka list.
37.000 e sega best bay oti e namaleno od 42.000.
Aj vaka posto si golem strucnjak daj ni malce osvrt na U-KROWN koj eve kosta impresivni 72.000 znaci kolku 2 od ovie poevtinite han-solo kanti i kazi kolku ima COP najdi na eurovent kolku mu e Ph na -10 ili samo kako papagal znaes han-solo, han-solo.

Eve za pocetok presmetaj kolku e COP na vrvot od tehnologijata na GREE
ako nominala e 3.600 na 970w pa posle obrazlozi zosto e ova najdobroto od MEEE
Прегледај го приврзокот 199085
Пошто секогаш слаб си бил у математика еве да ти објаснам.
2 Хансола секогаш ке бидат подобри од едно твое сертифицирано тезгере што слабо грее кога е потребно, и уште го фалите со оној капацитет на +7 па као може да грее и 70м2 (само непишува до кој минуси надвор). Алексо у 70м2 затварал врати на -7 и пуштал панелки у преостанатиот простор од 30м2. Појше инфо нетреба да сватиме дека го излажале дека е за 70м2.
EVsuz2.jpg
S16-S18.jpg
Една ваква од 60 или 71.690 на -7 дава едвај 3,8Kw....и тоа е преслабо и сертифицирано слабо за 70м2.

Od druga strana dva Hansola se dobivaat za isrta cena so duplo pogolem kapacitet i SCOP.
Hansolx2.jpg

Од друга страна за истите пари околу 70.000ден се добиваат не еден туку два Хансола со вкупна моќ дупло поголема на -10 од овие Тошиби18. Башка SCOP =4,7.
Двата Hansoli вкупно ке дадат 7Kw Na -10C а не како Тошибава со само 3,8Kw и тоа на -7C, на -10 се и послаби..
Се надевам сега аритметикава ти е појасна 3,5+3,5=7kw i toa e > 3,8kw
Хансол12 Тест на моќност и минусни температури.

Последно уредено:
Член од
27 мај 2018
Мислења
941
Поени од реакции
1.600
Пошто секогаш слаб си бил у математика еве да ти објаснам.
2 Хансола секогаш ке бидат подобри од едно твое сертифицирано тезгере што слабо грее кога е потребно, и уште го фалите со оној капацитет на +7 па као може да грее и 70м2 (само непишува до кој минуси надвор). Алексо у 70м2 затварал врати на -7 и пуштал панелки у преостанатиот простор од 30м2. Појше инфо нетреба да сватиме дека го излажале дека е за 70м2.
Прегледај го приврзокот 199098
Прегледај го приврзокот 199099
Една ваква од 60 или 71.690 на -7 дава едвај 3,8Kw....и тоа е преслабо и сертифицирано слабо за 70м2.

Od druga strana dva Hansola se dobivaat za isrta cena so duplo pogolem kapacitet i SCOP.
Прегледај го приврзокот 199100

Од друга страна за истите пари околу 70.000ден се добиваат не еден туку два Хансола со вкупна моќ дупло поголема на -10 од овие Тошиби18. Башка SCOP =4,7.
Двата Hansoli вкупно ке дадат 7Kw Na -10C а не како Тошибава со само 3,8Kw и тоа на -7C, на -10 се и послаби..
Се надевам сега аритметикава ти е појасна 3,5+3,5=7kw i toa e > 3,8kw
Pa kaj vi e matamatikata vas od gree? Dva hansola za 1 toshiba? 1 toshiba =10 god a 2 hansola =1 god ili 20 hansola za 10 god ustvari bez pari gi menjate heheh. I da ke zaboravev da te prasam sto se desi so klimata sto e problemot? Ajde pukaj info?i covekot te prasa nesto ako ne ja biva ovaa dali naredno ke bide kako sto kaza ti arei ili mirai ili mitsu po zelba na kupuvacot .... p.s. bez nervozi[DOUBLEPOST=1541360648][/DOUBLEPOST]
shto e manzetna? toa okolu cevkite plasticno krugce?

Ne se zamaraj so toa, radikol napuni ubavo dupkata nadvor vnatre posle toa edna cetka polikolor i kako novo ke bide

Kajgana Shop

На врв Bottom