Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
видов на претходно поставените линкови дека грее имаат супер модерна линија за производство на клими (што е секако за пофалба), па се заинтересирав и за другите призводители како им е организирано производството и е еве едно видео за мидеа замисли и нив призводството им е автоматизирано како на грее а јас си мислев тие уште рачна изработка имаат.

Midea e mnogu podobra ponapredna ( fabrika ) za klima uredi.
Zatoa i Vivax klimite se proizveduvaat vo fabrikata na Midea zatoa sto Midea e mnogu pokvalitetna od Gree tezgarinjata.

видов на претходно поставените линкови дека грее имаат супер модерна линија за производство на клими (што е секако за пофалба), па се заинтересирав и за другите призводители како им е организирано производството и е еве едно видео за мидеа замисли и нив призводството им е автоматизирано како на грее а јас си мислев тие уште рачна изработка имаат.
Robotite im se Mitsubishi :-) znaat shto e kvalitet :-)

не бе другите климите по подруми ги прават

Prati sliki od montazata na nadvoreshnatabi vnatreshnata
hgOTQ0

bVR4yL

Су викам ок е..
Дупката не ја затворија али..јбг..
https://ibb.co/bVR4yL
https://ibb.co/hgOTQ0

примети роботите чив бренд им се?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dupkata e zs se mnogu jaki klimi da ne mu dojde zesko na -10 pa prirodna ventilacija da ima:D
Shega na strana zatvori dupkite ako veke "majstorite"ne zavrshile i ima manzetna stavi si od nadvor pa i od vnatre.

Dupkata e zs se mnogu jaki klimi da ne mu dojde zesko na -10 pa prirodna ventilacija da ima:D
Shega na strana zatvori dupkite ako veke "majstorite"ne zavrshile i ima manzetna stavi si od nadvor pa i od vnatre.

kako e najubavo da ja zatvoram dupkata?
od vnatresna strana so malterce mi ja napunija malce a od nadvor nisto, pa mislev od nasvor da mu stavam pur pena, shto vikas?

kako e najubavo da ja zatvoram dupkata?
od vnatresna strana so malterce mi ja napunija malce a od nadvor nisto, pa mislev od nasvor da mu stavam pur pena, shto vikas?
Jas licno nastegav parcinja stiropor duri sho mozev vnatre vo dupkata i ja napolnav od nadvor so Fugenfiller. Vnatre nemav dupka zoshto cevkite si izleguvaa direktno pozadi vnatreshnata.

Не се секирај, кога ќе дојдат и по една година на редовен сервис за 800 денари пак ништо нема да проверат.

Znaci po tebe se ostalo e sranje, laze, dodava odzema, COP od 3.81 e gola voda za twin rotary i tako dalje.
Ti duri i se somnevas vo specifikaciite na drugi proizvoditeli, a ti se verni podatocite na han-solo pisuvani na tetratka list.
37.000 e sega best bay oti e namaleno od 42.000.
Aj vaka posto si golem strucnjak daj ni malce osvrt na U-KROWN koj eve kosta impresivni 72.000 znaci kolku 2 od ovie poevtinite han-solo kanti i kazi kolku ima COP najdi na eurovent kolku mu e Ph na -10 ili samo kako papagal znaes han-solo, han-solo.

Eve za pocetok presmetaj kolku e COP na vrvot od tehnologijata na GREE
ako nominala e 3.600 na 970w pa posle obrazlozi zosto e ova najdobroto od MEEE
Прегледај го приврзокот 199085
Пошто секогаш слаб си бил у математика еве да ти објаснам.
2 Хансола секогаш ке бидат подобри од едно твое сертифицирано тезгере што слабо грее кога е потребно, и уште го фалите со оној капацитет на +7 па као може да грее и 70м2 (само непишува до кој минуси надвор). Алексо у 70м2 затварал врати на -7 и пуштал панелки у преостанатиот простор од 30м2. Појше инфо нетреба да сватиме дека го излажале дека е за 70м2.
EVsuz2.jpg
S16-S18.jpg
Една ваква од 60 или 71.690 на -7 дава едвај 3,8Kw....и тоа е преслабо и сертифицирано слабо за 70м2.

Od druga strana dva Hansola se dobivaat za isrta cena so duplo pogolem kapacitet i SCOP.
Hansolx2.jpg

Од друга страна за истите пари околу 70.000ден се добиваат не еден туку два Хансола со вкупна моќ дупло поголема на -10 од овие Тошиби18. Башка SCOP =4,7.
Двата Hansoli вкупно ке дадат 7Kw Na -10C а не како Тошибава со само 3,8Kw и тоа на -7C, на -10 се и послаби..
Се надевам сега аритметикава ти е појасна 3,5+3,5=7kw i toa e > 3,8kw
Хансол12 Тест на моќност и минусни температури.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom